Направи си сам: Декоративна водна стена у дома

Направи си сам: Декоративна водна стена у дома

Модерно дизайнерско решение и умело зониране – това ще получите, ако изберете да сложите декоративна водна стена

Декоративна водна стена в интериора изглежда не само модно и провокативно, но и скъпо дизайнерско решение. Такива сме виждали по страниците на лъскавите списания за интериор. Представяли сме си ги в петзвездните хотели и скъпи частни домове. Истината обаче е че това е достъпно удоволствие за всеки от нас, а дори не се нуждаем от скъпоплатен специалист, за да му се радваме.

Монтирането на водна стена в стаята е атрактивно дизайнерско решение, въвежда специална нотка на творчество в интериора. Тя е оригинална декорация и едновременно с това – функционално полезна. Чрез нея се постига елегантно зониране на отделните части на стаята.

Панелите с мехурчета, красиво осветление представляват великолепна гледка. Имат успокояващ ефект върху хората, които си почиват наблюдавайки движението на водата. Освен това постоянно овлажняват въздуха на помещението, което е много полезно за здравето.
Ако ви харесва подобна идея, изберете дали да се насочите към професионалист или да свършите сами работата по оформянето на декоративна водна стена, което е напълно възможно.

Как да си направим сами декоративна водна стена?

На първо място е необходимо да се нанесе водонепропусклив материал към стената и прилежащия под, където ще инсталирате стената. След това се монтира твърдо стъкло, чиито ръбове са предварително обработени с уплътнител.

Ще ви е необходима и дренажна система за отпадни води, дюза за подаване на въздух. Възможно е да се свържете осветлението, като добавите смес за образуване на пяна. Дизайнът може да бъде многоцветен, в който мехурчетата в разделените области ще се движат в различни посоки.

Панелът, отличаващ се с липсата на взаимодействие със стената, е монтиран по същия начин. Той може да се използва като разделителен екран. Конструкцията, състояща се от отделения, се пълни с добре пречистена вода.

Панелът, изработен от акрил или поликарбонат се отличава със следните характеристики:

поликарбонатът не се влияе от химически и физически ефекти;
поликарбонатът променя качеството си с течение на времето;
цената на поликарбонатите е по-достъпна;
акрилът има по-голямо тегло;
стъклото, изработено от акрил, е по-трайно.
Като прецените различията на материалите, плюсовете и минусите им – всеки може да направи своя най-добър избор за себе си.

Удивителна красота в задния двор

За да инсталирате водна стена на собствения си парцел, трябва предварително да подготвите необходимите материали:

дървени греди,
тънки дъски,
овални камъни,
филм водоустойчив,
стъкло,
водна помпа,
парафинова паста,
скоч лента

Първо, се изработва кутия от подготвените дъски. За тази цел можете да използвате шперплат. Вътрешната повърхност внимателно се покрива с парафинова паста. Навън с помощта на лента за боя се облепят всички краища. В дървената рамка се слага кутия, прикрепен е с филм. Изпитва се пропускливостта на дъното – то трябва да е херметично затворено.

Двете противоположни страни се покрити с дъски, предназначени да свържат горната и долната кутии.

На страничните стени на долната кутия се закрепя подложката, в чийто център е фиксирано стъклото. Към помпата, прикрепена към дъното, са свързани пластмасови тръби, свързани отгоре. В горната част на тръбата се пробиват отвори с малък диаметър на еднакво разстояние, което осигурява равномерно протичане на водата. Те трябва да са отстрани на стъклото.

След това се свързва помпата и мощността на потока й се проверява. Увеличаването на дупките позволява да се увеличи мощността й. Крайният етап е обшиването на рамката, затварянето на вертикалните тръби с помощта на летви за довършване.

Декориране на дъното могат да стане с камъни, които ще допринесат за специално настроение и ще провокират изключително положителни емоции.

Възможни проблеми при експлоатацията:

По време на работата на панела за мехури могат да възникнат различни проблеми, които могат да бъдат решени междувременно. За това си струва да се вземат предвид някои неща.

Конструкцията на палета, направена от прозрачен материал, ще направи възможно разграничаването на осветлението. Ако напуснете малко вода, водният стълб ще бъде постоянен. Тръбата на компресора, която е била пусната в течността, ще позволи въздушните мехурчета да взаимодействат с отворите в стъклото.

За да предотвратите събирането на мехурчета „на купчина”, имате нужда от акрилен дифузьор с отвори. Чрез регулирането на отворите за изпускане можете да постигнете желания размер на въздушните мехурчета.

Осветлението, цветовата схема се подбира според вкуса на собственика. Може да се направи от светодиоди. Те са икономични, но не много силни. По-рационално е използването на неоново осветление, което създава по-привлекателна картина на вашата водна стена. RGB контролерът ще ви даде възможност да управлявате тази система.

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *