Направи си сам: Декоративни фигури за градината

Направи си сам: Декоративни фигури за градината

Сред големите възможности за декорация на градина най-голяма радост ще ви доставят тези неща, които си направите сами

Като почитатели на направи си сам – декорацията сме се убедили, че няма по-уместно приложение от градината. Да украсиш мястото пред дома си с ръчно изработени фигури, животинчета, елементи разни е тройно удоволствие – веднъж да го направиш, да го подредиш и да му се радваш със съзнанието за минимум вложени средства.

Направи си сам: Лебеди от пластмасови шишета

Лебеди в градината – това е романтично. Но във вашият дом най-добре е романтиката да се комбинира с функционалност. И да си купите декоративни лебеди с подобен размер ще отделите едни парични пари, но ако си ги направите сами, може да имате и красота и да ви послужат като саксия.
Направи си сам фигури за градина лебеди
За да ги създадете, ще ви трябват: големи пластмасови бутилки (5 литра), метални пръчици или плътни проводници няколко пъти изкривени, метална мрежа за крила, шпакловки.

Пластмасовата бутилка трябва да бъде отрязана – изрязана от едната страна, така че да се получи достатъчно дълбок съд за засаждане на цветя.

В този контейнер, изсипете влажен пясък, за да го направите по-заоблен – това ще бъде торса на лебеда.

Поставете пръчката в завинтващия се капак, като го завъртите като лебедова шия.

Подгответе определено количество замазка, поставете върху полиетиленовия филм слой с дебелина около 5 см – по-късно той ще се превърне в дъното на саксията – лебед. Поставете бутилка върху този слой шпакловъчен материал, изтръскайте малко, изгладете остатъка върху бутилката. Най-удобно е да работите със шпатула, която постоянно трябва да се потапя и във вода: за да не залепя към работната си повърхност.

Следващият етап е изработването на лебедова шия. Замазката се взима с мокри ръце, от нея се оформят ролки, които се пресоват в основата – метален прът. Веднага след като се натисне една, леко я обвийте с мокра превръзка: така, с превръзката, ще бъде направено цялото гърло.
Направи си сам фигури за градина лебеди
Не забравяйте да направите сгъстяване – прехода от торса към шията, в противен случай фигурката ще изглежда неестествена. Накрая заслепете плоска човка.
Направи си сам фигури за градина лебеди
Направи си сам: Слон от пластмасови шишета

За тази декоративна фигурка за градината ще имате нужда от малко: 2 броя петлитрова пластмасова бутилка водата, 4 обикновени пластмасови бутилки с вместимост 1.5 литра, парче маркуч, сива боя. По-удобно е първо да боядисате детайлите с акрилна боя, тъй като не се очаква специална работа с тях – само трябва да ги съберете в един момент.
Направи си сам слон фигурка за градина
Можете да напълните контейнерите с пясък наведнъж – за стабилност на градинската фигура.

Тялото на слона е петлитровото шише.

Върху гърлото на бутилката трябва да поставите маркуч – това ще бъде хобота. За да фиксирате маркуча, като завиете хобота на слона, можете да използвате много здрава метална тел или тънка метална пръчка.

Ушите на слона са отрязани от втората голяма бутилка. На главата на слона трябва да направите прорези и да вмъкнете ушите.

Краката на слона са изработени от 4 пластмасови бутилки с обем от 1,5 литра. За да ги прикрепите, в тялото на слона (голямата бутилка) трябва да направите пробиви (2 на крак) и да ги вмъкнете в тях. Между другото, можете да си закрепите ушите по същия начин.
Остава да очертаете очите на слона и да прикрепите цвете на хобота – вашето направи си сам-слонче ще бъде много дружелюбно.

Направи си сам: Пчелички за градината

Пчелите от пластмасови бутилки са може би най-простите, но много зрелищни и забавни ръчно изработени предмети за градината. Ако цветното пространство е малко, можете да направите малки пчели от пластмасови бутилки, например от бутилки горчица (между другото, не е нужно да ги боядисвате, тъй като тези бутилки обикновено са жълти). От големите пластмасови бутилки ще се направят големи пчели да украсят дърво, храст или цветна леха.

Материали:

Бутилки от жълта горчица или обикновени пластмасови бутилки (1-1,5 литра);
Черна изолационна лента;
Боя за рисуване на очи, нос или малки жила;
Тел
Направи си сам слон пчелички за градина

Направи си сам слон пчелички за градина
Празните бутилки трябва да бъдат увити с изолационна лента, така че да се появят ивици върху тялото на пчелите. Ако пчелите са направени от големи прозрачни пластмасови бутилки, бутилката трябва първо да бъде боядисана с жълта акрилна боя, да изсъхне, да й се направят ленти от лента или с нанасяне на черна боя.
Нарисувайте или лепете очи и нос (черна акрилна боя). Ако очите и носът са обемисти, можете да използвате лепило (например „Moment“) или двустранна лепенка. Лепилото е за предпочитане – декоративните фигури за градината ще „летят“ както в дъжд, така и под слънцето. Можете да направите още по-надеждна закопчалка – жична, пробиваща пластмаса. Антените и жилата на пчелите са жични. Може да ги огънете с клещи.

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *