Направи си сам детска площадка: Люлка

Направи си сам люлка за детска площадка

За тази люлка ще са ви нужни не особено много материали, а основно голямо желание да зарадвате децата си

Създаването на детска площадка за дома или вилата е една от родителските дейности към която да подходите отговорно. Лесно е да купуте необходимите аксесоари и катерушки от онлайн магазините, истинското предизвикателство идва, ако искате да изпитате сръчността си. Работата изисква умения, но не е задължително да сте професионален мебелист или дърводелец. Опитайте с нещо лесно за начало – люлка. Всяко дете би се гордяло да каже „Татко ми я направи“! Една направи си сам – детска площадка ще вземе много от времето ви, но резултатът ще си струва!

За да си направите детска люлка в двора трябва да вземете първо два дървени или метални стълба, които да са с дължина и диаметър по ваша преценка. Те ще бъдат забити надълбоко в земята на 80-100 см, като за допълнително укрепление ще се поставят и странични подпори отвън.
detska lyulka 8 (Small)

detska lyulka 9 (Small)

detska lyulka 10 (Small)
За закрепване на елементите от конструкцията на самата люлка използвайте болтове, които да са колкото се може по-големи и да издържат на килограмите на възрастен човек. Достатъчно е за основата да имате дъска от 3-5 см ширина, която да обработите с шкурка и да боядисате в светъл и ярък цвят. Тя се провесва с помощта на здрави конопени въжета, метални или стоманени вериги. И така вашата люлка е готова!
detska lyulka 7 (Small)

detska lyulka 6 (Small)

detska lyulka 5 (Small)
Това е най-простичкият вариант за изработването й, а има и други, стига да имате възможност да заварявате и да умеете да работите с метал. Металните люлки са особено стабилни – те могат да просъществуват и век, а и не се налага да ги сваляте и прибирате, защото влагата не може да ги увреди сериозно. Разбира се, те имат и лек недостатък, защото са тежки и ако детето е малко, би могло да се удари с тях, когато не внимава.
detska lyulka 4 (Small)

detska lyulka 3 (Small)

detska lyulka 2 (Small)
Една много интересна идея за детска люлка е да използвате стари гуми от автомобил. Украсявате ги с боя, слагате възглавница в основата им, окачвате ги за въжета и проектът ви е завършен.
detska lyulka (Small)

detska lyulka 15 (Small)

detska lyulka 14 (Small)
Може да се сдобиете и с люлка-хамак, без да давате стотици левове, каквито са цените им в магазина. Плътно покривало или стара възглавница с по-големи размери могат да послужат за основата, към която трябва да се пришият няколко въжета, и после с халки и дървена подпора да се окачи на сянка, за да може детето да се забавлява през целия ден.
detska lyulka 13 (Small)

detska lyulka 12 (Small)

detska lyulka 11 (Small)
Ако въображението ви е на ниво, вие може да приложите редица варианти за изработката на детска люлка, както ще се убедите и от снимките. Стар стол също може да се окаже подходящ за целта, а и това ще е особено оригинален модел, който периодично може да подменяте, ако се налага. От така популярните сред дизайнерите палети пък може да се получи легло-люлка, където децата ще се радват на природата и дори може да поспят, докато слушат песните на птиците.

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *