Направи си сам – къща на колела или луксозни smart home кемпери

Направи си сам - къща на колела или луксозни smart home кемпери

Ако искате ваканция на море, без съмнителните радости на хотели и къщи за гости, каравана или кемпер е вашето спасение

Ако искате да пътувате, а да не се ограничавате от възможности, ако търсите изгодна почивка в разгара на лятото, най-добрия вариант за вас е да се сдобиете с дом на колела. Собствена каравана /кампер би била перфектното решение. Въпросът е: За какво точно имате пари – за „направи си сам”-модул или висок клас, „умна” автокъща.

Според стандартите, мобилният дом трябва да може да приюти осем души. Всеки от тях се нуждае от собствено място за спане, отделно трябва да има кухненски кът и неща като: шкафчета/лавици, газов котлон,мивка, печка.

В по-скъпите модели има баня, с биотоалетна, умивалник и дори- душ.

Освен това шофьорското място и това до него са подвижни и осигуряват допълнително жилищното пространство по време на паркирането. В „опашката” може да има отделна стая с U-образна мебел.

Звучи страхотно, но всеки знае, че дори най-достъпната каравана струва няколко десетки хиляди левове. Инвестицията си струва, но се изплаща във времето. Ако искате да пътувате сега, а не можете да спестите толкова пари, може да се замислите и…да си направите къща на колела сами!
Направи си сам каравана

Направи си сам кемпер

Първоначално този въпрос трябва да се проучи от гледна точка на законодателството. Ще бъде неприятно, ако след толкова време работа и хвърлени пари, вашата къща на колела се окаже незаконна.

Първо се определят броят на пътниците и на тази основа се избира превозното средство и вътрешното му обзавеждане. Изготвя се подробен план – проект – това може да се направи на хартия, но е по-добре да се използва компютър.

След това изчистете корпуса на автомобила. Ако има вдлъбнатини, те се отстраняват и ексфолираната боя се изстъргва. Ако няма, трябва да си осигурите прозорци в корпуса за осветление и засмукване на свеж въздух.

Изрязват се вентилационни отверстия и клапани за газ. Всички метални участъци се покриват с грунд за защита от корозия и агресивни влияния на околната среда.
Направи си сам кемпер ексфолиране на корпуса
Извършват се покритие с изолационен материал. – За това трябва да се използват само висококачествени материали – изключително нежелателно e да се спестява. В допълнение, материалът, от който се правят металните крепежни елементи трябва да бъде подобен на метала на каросерията на автомобила – това е за допълнителна защита срещу ръждясване.

Следващият етап е работата с вътрешното покритие. Използват се подови настилки и водоустойчив шперплат.

В страничните стени се поставят дебели панели с пълнеж за монтаж на мебели. По-добре първо да се изравни нивото на тавана и едва след това да се работи по стените.
Направи си сам кемпер изолиране на стените
След поставянето на мебелите трябва да имате грижа за водоснабдяването. За да направите това, можете да инсталирате няколко бидона под мивката д малки помпи. В допълнение, можете да поставите големи резервоари – например за душ.
Направи си сам кемпер осигуряване с вода
Не забравяйте за отпадъчните води – за това е нужен друг резервоар. Като тоалетна можете да използвате обичайна градинска „конструкция”.

Последното, за което трябва да се погрижите е електроенергията. Най-добрият вариант е мощна акумулаторна батерия, оборудвана с външен изход за зареждане.
Направи си сам кемпер осигуряване на електроенергия
Разбира се, къмпинг без навес е половин удоволствие. С подходящо съоръжение, може да имате и него:

Направи си сам кемпер изработване на навес

Направи си сам каравана

С хубаво ремарке и подходящ автомобил може да се сдобиете с чудесна каравана, с която да обикаляте по Черноморието.

Трябва ви: ремарке (задължително със здраво шаси); шперплат, металопрофил, аксесоари в еднакъв стил, подходящи инструменти.
Този тип каравана ще се получи като кабина с двуетажно легло.

Между другото, леглото е по-добре да се направи по цялата ширина на структурата – така че да свърже страничните стени и по този начин да се увеличи якостта им. Еркерният прозорец ще бъде направен по-късно и оборудван отделно. Вратата е от холандски тип – тя ще се състои от две половини.

Ремаркето се разглобява, шасито се почиства внимателно и се покрива с антикорозионна боя. Рамката се прави от борови дъски, на подходящи места се режат подпори.

Рамката е изработена от ламели с разрез 2×2 cm, като в двата ъгъла е монтирана дъбова летва с размери 3×3 cm, а отгоре рамката е закрепена с хоризонтална лента.

Желателно е да се използва облицовка с различна дебелина:

за странични стени – 6 мм;
за предната и задната – 19 мм.
За изолация може да поставите два слоя вагонна шарка.
Направи си сам каравана
В случая има само един прозорец (ако вратата не се има предвид) – в горната част на задната стена. Прозорецът е желателно да бъде еркерен.
Направи си сам каравана
Ключалката на вратата в подобни конструкции е разположена отдолу, но можете да поставите още една допълнителна – отгоре. На вратата може да се обособи малък прозорец на крилото.
Направи си сам каравана
Препоръчително е да се използва полифункционална мебел, за да се пести пространство. Да се заложи на рафтове и шкафчета за удобство и подвижна дървена стълба

Разбира се, тези предложения са удобни не само за туризъм, но и за съвсем ежедневни цели. С направи си сам – авто дом може да отидете на село, да се грижите за градина – извън града, да го ползвате като офис или като „къща” за гости.

Няма нищо по-хубаво и по-вълнуващо да създадеш сам дома си, пък бил той и „на колела”. Ако държите повече на времето си, отколкото на парите, може да изберете нещо друго. Пак може да заложите на волното къмпингуване, но с истинска класа:

Три smart кемпера – по-хубави и от апартамент

Новите технологии толкова лесно и бързо промениха дори интериора на дома ни. Естествено беше някой някъде да помисли, че система тип Smart Home може да се приложи на повече места – като кемперите, например.

Не говорим, естествено за обикновени къщи на колела, а истински луксозни возила, които могат да засрамят всеки собственик на средностатистически апартамент.

Caravisio Caravan

smart home кемпер предложение
Сн: plusxaward.de

Според дизайнерите на студио Knaus Tabbert, работещи по модел, те изпълняват мечтата на много пътници – да им дадат наистина комфортно жилище за пътуване из далечните кътчета на природата. Резултатът е мобилен дом с модерен дизайн и богато съдържание. В допълнение, система „умен дом”, което го прави много по-лесно живеенето в него.

Volkner Mobil Performance Bus

smart home кемпер предложение

smart home кемпер предложение
Сн. autoyahta.ru

Този мобилен дом не е просто място за спане на колела. Това е като истинска стая в луксозен хотел. Едно от основните предимства на Volkner Mobil Performance Bus е, че спалнята може да се превърне в просторна всекидневна с натискане само на един бутон. Разполага с една от най-големите кухни сред кемперите, както и с много просторна баня. Отличното покритие и богатото техническо съдържание допълва системата на „умната“ къща на колела.

Vario Perfect Platinum

smart home кемпер предложение
Сн.vario-mobil.com
smart home кемпер предложение
Сн.vario-mobil.com

След като влезете в този дом на колела, ще бъде доста трудно да повярвате, че всичко това е се намира в кемпер. Тук има наистина просторна кухня, както и модерна дневна и комфортна спалня. Къщата на колела предлага на туристите, които не искат само да са сред природата, но и да поддържат максимално ниво на домашен комфорт. И най-важното е, че всичко се контролира от „Smart Home“ система, която напълно ще облекчи собствениците на кемпера.

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *