Направи си сам мебел за всекидневната от…стар телевизор

Направи си сам мебел за всекидневната от...стар телевизор

Не захвърляйте старите масивни телевизори – скъпят семеен спомен може да се радва на нов живот

Виждате ли тази прекрасна мебел?! Със сигурност бихте си я подредили във всекидневната и се чудите колко би струвало да имате подобно бижу у дома…

TV-Hutch-final (Small)
От „Моят дом“ имат изненада за вас – цената на тази красива мебел е…почти нищо, освен ако не броите консумативите и времето, което ще отделите, за да я направите. Точно така – този красив шкаф за книги и албуми е от любимите ни „Направи си сам”-мебели. Създаден е от стар, непотребен телевизор, какъвто всеки е имал до скоро в дома си.
Curbside-TV-1
Гигантските апарати от времето на соца са свиден спомен за по-възрастните ни роднини. Купували са ги трудно, пестели са много за тях и са им се радвали десетилетия.
Curbside-TV-2
Времето обаче променя всичко, най-вече технологиите. Вече никой не включва телевизора от копчето, още по-малко има желание да хаби безценно жилищно пространство за такъв „мечок”.

Вместо да хвърлите големият стар телевизор, може да уважите усилията и спомените на семейството си като го превърнете в наистина ефектна мебел. Дори да не успеете веднага, не се разочаровайте и не се отказвайте. Може във вас да не дреме дизайнер – гений, но със сигурност ще направите нещо полезно.

Първо отделете „вътрешността” от корпуса – жици, електроника, метални части.
Curbside-TV-3 (Small)
Накрая трябва да получите това:


Ако имате основни дърводелски умения, няма да се затрудните да направите вътрешна рамка и вертикални разделители. Нужни са ви обикновени дъски, рулетка и малки пирони. Може да закрепите рамката към корпуса с надеждно лепило за дърво или подходящи крепежни елементи.
Curbside-TV-6 (Small)
Curbside-TV-7 (Small)

Идва време за най-сладката част – художествената. Изгладете неравностите с шкурка, боядисайте или просто лакирайте повърхността и вътрешната рамка на шкафа. Бъдете смели в избора на цвят – гледайте на това като на удоволствие, което си подарявате! Най-сръчните могат дори да експериментират с техника за състаряване на мебелите.
Curbside-TV-8 (Small)
Curbside-TV-9 (Small)
Резултатът ви е ясен: Великолепен шкаф от стар телевизор, с който ще се гордеете – на нищожна цена!
TV-Hutch-final-2 (Small)

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *