Направи си сам: Настолна камина

Направи си сам: Настолна камина

Ако искате да се радвате на приласкаващата светлина и танцът на огън, а не може да си позволите камина, направете си сами настолна био версия

Ако не можете да си представите зимните празници без огън в камината, не означава непременно дълго пестене или безкрайно чистене. Всичко, което ви е нужно са сръчни ръце и подходяща алтернатива. Предлагаме ви възможност да си направите био настолна камина, която ще напълни дома ви с топлина и уют не само на празниците!

Какво ви е необходимо?

Корпус;
Съд за гориво;
Защитен екран.

Направи си сам: Настолна камина
Първият елемент е необходим, за да има вашата настолна камина и декоративни качества. Също така там ще монтирате контейнер с гориво. Не избирайте материали за корпуса, които са запалими. Най-добре е да изберете корпус, направен от стомана. Оптималната дебелина е не повече от 0,7 мм.

Той трябва да има квадратна или правоъгълна форма. Минималните му размери са 15х15 см. С малко опит можете сами да се справите с изработката му. Но ако не сте сигурни в силата си, поръчайте този вид работа от професионалисти.

Следващата стъпка е да създадете защитен екран. Обикновеното стъкло с дебелина 4 мм ще свърши работа. Изрежете от него квадратни плочи. Основата им трябва да е равна на дължината на страните на тялото. Почистете краищата. Това се прави, за да се осигури равна повърхност. В този случай използвайте шкурка. Закрепете стъклените плочи заедно със силиконов уплътнител.

Стоманената решетка, инсталирана вътре в устройството, изглежда много добре. Моля, имайте предвид, че трябва да го поставите на 5 милиметра над нивото на резервоара за гориво. Сега остава да сглобите настолна камина с биогориво със собствените си ръце.

Повърхността на кутията често е украсена, но можете да я оставите в оригиналния й вид. След това трябва да инсталирате контейнер с гориво. Препоръчително е да закупите специална течност като гориво, предназначено за биокамини.

Направи си сам: Настолна камина
Ако не е възможно да се направи изключителен продукт, се допуска използването на метална кутия. Ако контейнерът е направен от дебела ламарина, той също ще свърши работа.

Контейнерът за гориво монтиран ли е? Така че е време да поставите решетката върху нейната повърхност. След това поставете фитила в него. По-добре е да използвате продукти от естествени материали. Добре е, ако не е твърде тънко памучно въже. Сега сложете камъните върху решетката. Считайте, че вашата настолна био камина е готова за употреба!

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *