Направи си сам: Полилей (Невероятни идеи „от нищо нещо”)

Идеи за направи сам полилей

Всеки един от безкрайните възможности за направи си сам – полилей ще ви откаже от скъпите абажури

Ако сте от хората, които не обичат да прахосват пари, вярвате в рециклирането и най-вече – обичате изделията „направи си сам”, ръчно изработен полилей със сигурност е перфектното украшение за дома ви.

В този материал ще ви представим много интересни възможности да направите „от нищо нещо”. Невероятно е как от непотребни изделия и материали може да създадете дизайнерски, неповторими неща.

Абажур от картон

DIY poliley 1b

DIY poliley 1

Добре обработената стара кутия от сок (даже няколко) може да се превърне в чудесен модерен полилей с надеждно лепило или дори силикон за закрепване на формите. Вижте как става на снимките и задължително бъдете прецизни в измерването и рязането на отделните елементи.

DIY poliley 1e

DIY poliley 1c

DIY poliley 1d

Абажур от пластмасови лъжички

DIY poliley 2

Големите бутилки от минерална боя и комплект лъжички за излет стават прекрасен направи си сам-полилей за всяка крушка с модерен дизайн. Изразът „като лъжица в лъжица” тук важи с пълна сила.
DIY poliley 2 c

DIY poliley 2 b

Направи си сам полилей от стари закачалки

DIY poliley 3

Тук възможностите зависят само и изцяло от вашата сръчност и въображение. Закачалката е алтернативен материал, но вариантите са класически абажур или хай-тек.
DIY poliley 3c

DIY poliley 3b

Абажур от изсъхнали клони

DIY poliley 4
Вместо сами да събирате, обработвате и пасирате клони, може да си купите един пакет от специализираните магазини за декорация – не са скъпи. Оформете абажура по собствен вкус и вечер ще създадете истински мистична атмосфера. Това е перфектно решение за спалнята ви.
DIY poliley 4c

DIY poliley 4b

Полилей от барабани

DIY poliley 5
Когато от старите барабани и мечтата да наследите Фил Колинс се предадат, можете да събудите декоратора в себе си. Можете да използвате цилиндрите и дори цялата конструкция, но трябва да се погрижите за надежден крепеж.
DIY poliley 5b

Полилей от дреболии, останали от велосипеда

DIY poliley 6
При него вече може да използвате наученото в часа по металообработване. Би било малко сложно да го направите от старо колело, но в складовете на старите къщи има незнаен брой останали дребни метални части. Не се предавайте при първите несполуки, лепилото за метал и търпението ще ви се отблагодарят с ето тази феерия.
DIY poliley 6c

DIY poliley 6b

Полилей от тиква

DIY poliley 7
Този направи си сам – полилей, разбира се нуждае от специалист по карвинг. Винаги може да опитате силите си първо с малък и достатъчно твърд плод, докато се усъвършенствате. Упоритостта и фината работа се обаче се отплащат – такава нощна лампа няма цена!
DIY poliley 7b

DIY poliley 7a

Да колосаме чеиза на мама

DIY poliley 8
Вместо сами да приготвите „кола”-та, потърсете в големите промишлени магазини специална течност за колосване. Като я разнесете с четка по едно средно голямо мильо, го поставете да изсъхне върху подходяща сфера, в случая – балон. Щом изсъхне добре, вече имате прекрасен абажур, който се цапа трудно.
DIY poliley 8 b

Полилей от пластмасови бутилки

DIY poliley 9
Ако си търсите атрактивно и евтино осветление за градина или вила, това е вашето решение. Просто е – преди да изхвърлите пластмасовите бутилки, изрязвате дъната им. От получените „цветенца” оформяте нещо като гирлянди с корда и окачвате на надеждна основа.
DIY poliley 9 b

Сигурно се чувствате перфектно като изхвърляте ненужните неща. Вярвате ни, ще се чувствате още по-добре, когато от непотребното – създадете нещо потребно. Не препълвате контейнерите, бъдете творци. Направи си сам – полилей е красиво, безплатно удоволствие, което освен всичко – лесно може да бъде заменено!

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *