Направи си сам проект интериор: Безплатни онлайн услуги – „игри” за обзавеждане

Направи си сам проект или игри за обзавеждане - интериор

С предварително направен проект за интериор ще си спестите грешките и тревогите по разместването

Ако имате ново жилище или искате да обновите старото, първата ви грижа е да създадете красив и функционален интериор. Най-лесно, но не и евтино, е да разчитате на професионалист. Ако не можете да си позволите подобни услуги обаче, нищо не е загубено.

Може да прочетете полезни статии за обзавеждането, да научите дребни дизайнерски хитринки или да потърсите готови проекти за вдъхновение. Това е логична стъпка, но и крие известен риск. Винаги ще има нещо ново и атрактивно, което не сте премислили. Да размествате мебелите и аксесоарите, да сменяте цвета на стените, дограмата и осветлението изисква време, нерви и пари, които имат малцина. Защо не опитате от съкровищницата на интернет– може би сте чували за онлайн планиране на интериор?

Има специализирани сайтове, в които ще намерите алгоритъм, чрез който да създадете своя интериор – мечта! Това не са програми, които трябва да се инсталират и конфигурират и ще помогнат да добиете обща представа за очаквания резултат. Не е нужно да знаете литературен английски или руски, за да ги ползвате:

Autodesk Homestyler

В ru.homestyler.com ще намерите голяма галерия на готови проекти както и възможността за изготвяне на проекти от нулата. Могат да се ползват индивидуални стайни шаблони с предварително определен размери само с щракване на мишката върху този или онзи детайл. Има възможност да се създаде стена под остър ъгъл. Реалистичност на проекта придават и различните видове прозорци и врати.
Autodesk Homestyler
Онлайн инструментът разполага и с шаблони на мебели и аксесоари, взети от съществуващите колекции. Те се показват в менюто с размери (дължина, ширина, височина). Можете да промените техния цвят и текстура, но не можете да си „играете” с големината му.

Много е приятен за феновете на експериментите. Разполагате със свобода да избирате цвета на стените, подовете, фасадите на мебелите, текстила. Ще си редите вази, килими и полилеи колкото искате. Ако мечтаете за къща – това е вашата онлайн игра за обзавеждане! Този инструмент ви позволява да оформите интериора не само на жизненото пространство, но също така и на градината.

На края на работата си ще разполагате с триизмерен модел на дома си в 3D, които могат да бъдат споделяни с приятели във Facebook и Twitter или чрез електронна поща.

Floorplanner

С www.floorplanner.com може да се направи стая с определен размер или да изберете шаблон от галерията на готовия проект.
Floorplanner
Дребно неудобство е, че размерите трябва да се задават ръчно за всяка стая – с мишката върху даден обект (стена, прозорец, диван). Можете да зададете на стената ъгъл.
Можете да предвидите положението на мебели, домакински уреди, санитарен фаянс, някои декоративни елементи. Една от най-привлекателните черти на тази услуга е възможността да се определи размера на шаблона на мебелите (по две измерения: височина и ширина). Тук те са повече, отколкото на предходния ресурс.

Трябва да се отбележи лесния преход от двуизмерен образ в 3D. Налични са опции за оформление и на ландшафта. Проектът може да бъде готов за споделяне чрез Facebook, Twitter и електронна поща. Приликата с Audesk homestyler е явна.

Planning wiz

За разлика от предишните, www.8marta.planningwiz.com не разполага с режим за гледане на изображения в 3D. Той обаче има други предимства като голяма галерия проекти, които могат да се персонализират, за да отговарят на размерите на дома ви.
Planning wiz
Автоматично се задава големината на всички обекти (стени, преградни стени, прозорци, врати), те могат да бъдат коригирани. При подреждане мебелите в интериора, се показват и техните характеристики. Размерът и цвят може да се променя по вкус. Важно предимство за потребителя е удобното класифициране на предметите за различните стаи – прави се по тип и предназначение. Стените могат да бъдат конструирани под всеки ъгъл. Готовият проект може да се изпрати чрез електронна поща.

Кажете „сбогом” на тревогите и дългите колебания! Погледнете на създаването на нов дом като на любимо и напълно безплатно хоби. Още преди да си позволите жилищен кредит, може да пресъздадете мечтата си с прости за работа онлайн игри за обзавеждане. Когато моментът настъпи, ще сте готови и много по-бързо от обичайното ще кажете с гордост: Това е Моят дом – мечта!

Коментари чрез Facebook

коментара

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *