Направи си сам: Стъклена камина с камъни

Направи си сам: Стъклена камина с камъни

Камината не е въпрос само на много средства, понякога просто ни трябва полезна информация и сръчни ръце

Повечето хора мечтаят за камина, но разполагат с обикновена панелка или живеят в гарсониера – модерно строителство. Това обаче не значи че трябва да прекарат живота си в безплодни фантазии. Ако сте като тях, трябва да знаете, че винаги може да си направите атрактивно, модерно огнище. Две неща са ви нужни – полезна информация и сръчни ръце.

Класическата камина изисква наистина определени средства, разрешителни, мерки за безопасност. Нещата обаче значително са облекчени, ако направите така, че да се радвате на откритата топлина и играта на огъня с помощта на стъклото и биогоривото.

Направи си сам камина с биогориво

Това, което прави тази конструкция впечатляваща, е стъклото – огънят се отразява на повърхността му, създавайки наистина вълшебна атмосфера. Общо-взето, за да стане реалност, се изискват час от свободното ви време, био гориво и подръчни материали.

Снабдете се със следните неща:

Силиконов уплътнител за стъкло
Стъкло за прозорец
Камъни речни, морски
Желязна (стоманена) решетка
Био гориво за камина – може да го поръчате с определен аромат действа успокояващо
Железен сандък
Как да си направя камина от стъкло

ВАЖНО: За стъклена камина не използвайте дебело стъкло, което няма да издържи промяната на температурата при нагряване. Залепваме стъклото заедно с прозрачен уплътнител.
Размерът на кутията за камината трябва да е достатъчно голям, за да предпази стъклото от огъня. Ако са изпълнени тези условия, може да се използва обикновено стъкло, в противен случай е необходимо да се използва огнеупорно.

 

Следващата стъпка е да направим горящата „топка” в стъклената камина. Това става като сложим съда с горивото в центъра на сандъка. Върху него слагаме стоманената мрежа.
Върху мрежата почваме да редим камъните – те трябва да са достатъчно тежки, защото порестите и леките ще се напукат от горещината.И това е всичко! Вашата ефектна, нестандартна камина вече е готова за използване. Сложете я в центъра на гостната си и ще се почувствате като на гости в миналото, когато всички са се събирали около огнището.

В името на вашата безопасност сме длъжни да направим последна забележка – биогоривото, независимо от цялата си екологичност, нагрява въздуха. По тази причина, докато или след като използвате своята направи си сам – камина е добре да проветрявате или просто да я инсталирате на открита тераса и да каните там гости на чаша питие и да пушат на спокойствие.

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *