Направи си сам: Страхотни изделия от стара пералня

Направи си сам идеи от стара пералня

Как пералнята може да получи втори живот – вижте тези идеи в рубриката ни „Направи си сам“

За старите уреди има няколко варианта – да бъдат изхвърлени в контейнера, да извикате специализирана фирма да ги прибере, да ги приберете в гаража за някога, ако потрябват, или да запретнете ръкави в духа на рубриката ни „Направи си сам“.


Пералнята има доста елементи и повечето от тях могат да имат интересни и полезни приложения. Най-често ценните са двигателят, барабанът, люкът и вратата, корпусът, малки детайли като пружини, скоби, проводници.

Бетонобъркачка

Цилиндричната форма на старата пералня може да свърши работа тук. За да се получат нещата обаче, ще са нужни елементарни познания по електротехника и водопроводни инсталации. Като за начало премахнете активатора и на негово място ще монтираме лопатките, които ще смесват бетона. Те трябва да имат П-образна форма и да са дебели около 0.4-.0.5 см. Ако двигателят е в добро състояние, оставете го, така ще си спестите разходите по закупуване на нов.
DIY stara peralnya

Сокоизстисквачка

Подходящи са само старите модели на полуавтоматични перални машини с активатор на двигателя. Принципът на действие е същият, както в предишния случай – извадете активатора, поставете на мястото му ножове, които ще кълцат и наситняват плодовете и зеленчуците. Те трябва да са остри, за да влязат от полза. Суровината първо ще се смила в резервоар, а после ще се изцежда в центрофугата. Добавете метална мрежа със ситни дупки вътре, за да се получи достатъчно херметическа среда.

Стерилизатор за консервиране

Процесът по варенето на конфитюри и туршии ще бъде по-лесен с този уред от стара пералня. Поставете куплунг в отвора на активатора, монтирайте долно покритие за подпора, над него е ред на метална решетка, а в резервоара на котела пробийте дупка. Свържете го към захранване от 2 киловата.

Машина за наточване

Ако двигателят на пералнята е в добро състояние, може да си направите сами точилка за ножове и градински инструменти. Към самия мотор ще имате нужда само от точило. Ако ще ползвате машината и за рязане, ще трябва да монтирате и остри дискове за целта.

Домашен апарат за опушване на месо
Направи си сам идеи от стара пералня
Месото и рибата стават изключително вкусни, ако се приготвят опушени. От непотребните части на пералнята може да си направите именно такъв уред. Барабанът е основата за машината.

Направи си сам идеи за дома и градина

Пералнята би могла да влезе в употреба и в градината, ако дадете воля на фантазията си. Тя може да се превърне в контейнер за смет, в мивка, в чудесен грил – всичко зависи от нуждите ви и желанието ви.


И едно изненадващо предложение накрая. Старата пералня може да се превърне в декоративен акцент или мебел, което ще създаде неповторима обстановка в къщата ви. От барабана й може да си направите сами масичка за кафе, а за плот отгоре да използвате стъкло.


Пуфовете са модерни и удобни, затова може да се спрете и на такъв вариант. Отново барабанът ще играе ролята на табуретка, която ще има ПДЧ капак и цветна тапицерия отгоре.


А хрумването люкът на пералнята да бъде поставен вместо прозорец на мазе или приземно помещение е повече от брилянтно, както ще се уверите от снимките!

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *