Нов гръб за кухня – нова визия на кухнята

Нов гръб за кухня - нова визия на кухнята

Нов гръб за кухня – нова визия на кухнята

Вместо голям ремонт, който да побърка семейството, просто сложете нов, атрактивен „гръб” за кухня

Новият гръб на кухня променя цялата обстановка на помещението.
Независимо от количеството ремонти, които се налага да правим в жилището, рядко серешаваме да правим цялостен такъв в кухнята. Да промениш изцяло дизайна в помещението, където се готви и вечеря семейството, е не само скъпо, но и доста неудобно.

Пноякога сменяме уредите, когато се налага боядисваме и сменяме тапети, но за по-смела декорация не ни стига време и пари. Нуждата от промяна обаче е естествена и разбираема. На всеки му омръзва да вижда едно и също, независимо колко е скъпо и изкусно е направено.

Дребните промени са решението на проблема. Реорганизацията на пространството е първата стъпка, втората – подмяна на детайлите. Започнете това, което виждате постоянно, но рядко забелязвате – гърба на кухнята.

SONY DSC

Специалистите по интериор така наричат онази повърхност между горните и долните кухненски шкафове. Домакините доста могат да разкажат за нея, понеже винаги се цапа, а трудно се чисти. Точно те ще оценят, ако видят нещо красиво, интересно и дори –забавно, докато мият поредните мръсни чинии!
grab za kuhnya 14
Сигурно и вие не сте обърнали внимание на тази част от стената. Трябва да знаете обаче, че тя оформя и е в основата на интериора на кухнята. Подбраният с вкус гръб на кухня може да промени усещането ви, докато стоите в помещението. Ако не разполагате с просторна, слънчева стая, това е решението на проблема ви. Едно светло „петно” над мивката освежава интериора и подобрява настроението.
grab za kuhnya 9
Когато се решите на такава трансформация, ще останете изненадани колко голямо е разнообразието на артикули в търговските вериги. Дизайнерите и производителите отдавна са разбрали от какво значение за дома е кухненският гръб. Ще видите доста оригинални, дори необичайни решения. При всички случаи ще усетите искрено желание за промяна!
grab za kuhnya 2
На хората с традиционен вкус предлагаме да се спрат на класически решения, които да отговарят, разбира се, на общата концепция на обзавеждането в кухнята. Теракотата е популярно решение, но ви съветваме да разнообразите с нюяански за по-артистична стена.
grab za kuhnya 10
Много актуално е вместо класически кухненски гръб да се използва цветен принт. Това е дигитално отпечатване на произволна картина. Може да я поръчате в различни варианти. Ако сте се спрели на това решение, препоръчваме да бъдете наистина смели. Това е рядък шанс да имате единстнен по рода си акцент, който няма да видите в ничий друг дом. Така престоят ви в кухнята ще бъде още по-приятен и няма да се тормозите толкова от препълнената мивка за миене на съдове.
grab za kuhnya
Популярен похват е гръбът и плотът да са изработени от един и същ материал. Изглежда скучно, но не е точно така. Това се нарича „обърнат гръб” и чрез него създавате усещане за единно, цялостно решение в обзавеждането. Ако не обичате монотонността, може да решите мебелите, или обкова им в наситени, ярки цветове, за да се получи ефектен контраст.

Почитателите на т.нар. еко-стилове могат да изберат ръчно направени релефни плочки. Стоят страхотно в обзавеждане в рустик или кънтри стил, а и имат безценно предимство – лесно е да ги поддържаш чисти!
grab za kuhnya 15
По отношение на рактичността стъклените рисувани плочки също се харесват за кухненски гръб. Те не само се чистят лесно, но и внасят дълбочина и отразяват добре светлинато на помещението.
Прекрасно би било, ако изберете весели, наситени цветове за плочикете си. Това видимо ще повиши настронението ви и подсилва уюта в това толкава семейно помещение. Може да изберете кухненски гръб с цябото семейство и да му се радвате заедно.
grab za kuhnya 3
Белите плочки не са демоде в никакъв случай! Направете познатото – модерна класика. Не си мислете, че това ще ви натовари допълнително събута сутрин. Няма да се тревожите с комбинация бели плочки, но с черни фуги. Освен това има толкова интересни предложения в чернобяла гама, че си струва да се замислите и за този вариант.

grab za kuhnya 7
Металният гръб за кухня изглежда наистина респектиращо. Него го препоръчваме на хора, които обичат модерния тип обзавеждане за кухня. Всички фенове на минимализма и хай-тек интериора може да се замислят, но ги предупреждаваме, че това е деликатен материал. Трябва постоянно да бъде в безупречна форма.
grab za kuhnya 17

grab za kuhnya 16
За заклетите романтици и най-предизвикателните от вас предлагаме наистина дръзко решение. В случай, че мивката е на външната стена,възползвайте се от прозореца над нея. Светлината е чудесна да отгледате там някое подходящо саксийно цвете или направо да си сложите кухнески гръб – аквариум!
grab za kuhnya 18

kuhnenski garb 2

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *