Обзавеждане на детска стая – Да създадем интериор „без грешка”

Обзавеждане на детска стая – Да създадем интериор „без грешка”

От детската стая започва възпитаването в усещане за красиво и функционално

Да намериш подходящото обзавеждане на детска стая е въпрос от първостепенно значение за всеки новодомец със семейство. От изключително значение е да направите най-добрия избор, който не е задължително обвързан с финансовите ви възможности. Запомнете, че от детската стая започва да се гради усещането за красота и това е мястото където най-скъпото ви същество ще порасне. Просто се съобразете с основните правила при създаване на интериор за детска стая. Така ще избегнете обичайните грешки и със сигурност ще зарадвате малките.
detskaya-spalnya 6
Подходете към подбора на обзавеждането като към творческо предизвикателство като не пропуснете да се съобразите с вкуса и темперамента на децата си.
detskaya-spalnya 3
Първата, най-важна стъпка при създаване на декорация за детска стая е да я съобразим с пола и възрастта на обитателите й. Всички се разнежваме пред лъскавите снимки на дизайнерско обзавеждане и плюшени играчки, но когато имате ученик е меко казано унизително да го карате да живее в стая за бебе.
detskaya-spalnya 8
Ако сте наясно с любимите му, изберете тях и няма да сбъркате, сигурни са от „Моят дом“. На тази възраст не полудяват по сивото или черното, така че място за притеснение няма. Хубаво е все пак да знаете, че това не е стая само за игра или учене. Така че ограничете ярките и наситени цветове, за да не го превъзбуждате допълнително.
detskaya-spalnya 7
Съвременните деца са достатъчно емоционални, за да ги държим „в напрежение” и с интериор. Меки, пастелни цветове или унисекс решения като жълто, оранжево, бяло, лилаво балансират обстановката.

Ако вместо боя, сте решили да изберете тапети, тук е моментът да действате сам. Важно е да чувате децата си, но ако избере най-актуалния анимационен герой със сигурност ще имате проблем! Постоянно се появяват нови продукции, а децата обичайно менят пристрастията си. Ако не показва устойчив интерес или ако нямате възможност ежегодно да правите ремонт в детската стая, то най-добре заложете на класики като самолети, кораби, симпатични животни и т.н.

Мебели – нищо излишно, бъдете максимално функционални

Дори да обзавеждате детска стая за бебе, моля, не я претрупвайте! Многото модули за обзавеждане означава много разходи, много поддръжка, малко пространство. Дори да подарите на малчото стая още с изписването от родилния дом се ограничете само с най-важните неща – кошарка (кош), място за дрешки и удобен стол (фотьойл) за мама.
detska staya 4
Вашето безценно същество ще порасне бързо и ако не планирате няколко деца, най-добре си спестете разходите. Като претрупвате стаята с мебели му отнемате мястото за игра и увеличавате риска да се нарани.

След като бебето навърши две-три годинки е време за първото легло. Тук не пестете от качеството за сметка на цената. Настоявайте за най-доброто по възможностите ви като обърнете специално внимание на матрака. Спокойният сън създава здраве и спокойствие. Хубава нощна лампа е изключително удобна и много полезна. Детското въображение е неизчерпаемо и може да причини сериозни кошмари. Не оставяйте детето си да плаче от ужас в мрака. Нощна лампа с ефектна декорация ще го успокои и ще го пренесе в приказния свят на сънищата.

Подовата настилка е от изключително значение в интериора на детската стая. Тя е подходящ цветен акцент или „успокоява” колорита при нужда. По-важното е че пази крачетата на детето от нараняване и стъпване върху студения под. Изберете тази, която дава добра изолация, чисти се лесно и не отделя мъх
detska staya 5
Мястото на играчките

Няма да имате нормална детска стая без съответния набор играчки. Когато е по-малко ще са големи и пухкави, с израстването ще стават все по-малки и сложни. Ще се нуждаете от удобно място, където да ги прибирате. Използвайте възможността да се научи на ред от малко – нека подрежда нещата си само, колкото му е възможно. Сложете ниски рафтове или просто специални торби, където да се побират всички. Не правете компромис – нека се прибира всичко след игра, едва тогава идва ред на анимацията, храненето или разходката.

detska staya 6
Стая за двама – предизвикателството

Ако имате повече от едно дете, ще ви е нужно умение на пълководец, за да създадете удобство за всички и да осигурите справедливо решение за нуждите им.
Използвайте цялото си съображение, разделете пространството хармонично и въпреки протестите – накрая всички ще са доволни.
detskaya-spalnya
Ако имате само синове или само дъщери, проблемът е решен наполовина. Когато имате пълна радост в къщи обаче трябва да сте деликатни. Опитайте с цветове и украса да уважите идентичността им, но да не натрапвате разликата по между им.
detskaya-spalnya 5
detska staya 3

detska staya 2

detska staya
В крайна сметка всичко опира до това – Интелигентно зониране на детската стая

Независимо дали ще го направите с преподреждане на мебелите, паравани или с декорация на стените и тъканите, погрижете се всяко от тях да има собствено легло, място за игра и кът (бюро) за учене. Ако няма достатъчно място, просто разделете детската стая на равни части.
detska staya 7
Психолози са категорични – обикновено всекидневната е най-голямата стая, а не бива. Най-просторното помещение трябва да е за децата. Животът им е съсредоточен там и е справедливо да се чувстват максимално комфортно. Възрастните могат да бъдат щастливи и в малка спалня или да работят в малък кабинет.

Деликатен момент е възрастта след 12 години. Тогава е време да помислите за две стаи по възможност.

Легла в стая за двама:

Когато всяко дете си има легло, спазете правилото – на една линия, но разделени. Сложете нощно шкафче, ниска масичка или нещо подобно между главите им, за да се чувстват добре.
detskaya-spalnya 4
Двуетажното легло е страхотно решение, което пести пространство и е повод дори за забавления. Проблемът е войната, която ще предизвика. Всяко ще воюва да спи отгоре, може би провокирано от номерата, на които става жертва този отдолу. Тук бъдете тактични, но крайни. Леглото отгоре принадлежи на голямото дете. То ще се погрижи по-добре за безопасността си, ще сте спокойни като става нощем и със сигурност ще ви предупреди, ако се чувства зле. Ще успокоите малкото, че като порасне, то ще спи отгоре и ще използвате леглото, като му дойдат гости.

Напоследък мебелните дизайнери са станали особено идейни. Предлагат страхотни решения „2 в 1” – легло на два етажа, което разполага с бюро и рафтчета за книги и играчки. Естествено, по-скъпо е от обикновеното двуетажно или от две отделни, но пък ще освободите доста място за игра и няма да се тревожите за стиловото единство в интериора на детската стая.

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *