Обзавеждане на спалня: Как да разположим леглото, за да спим добре

В къщи Механа маза

Правилното поставяне на леглото е от съществено значение при обзавеждане на спалня

Когато се заемем с обзавеждане на спалня, би трябвало на първо място да помислим къде ще разположим леглото. Има някои основни правила, които е добре да се спазват, за да са качествени сънят и почивката ви.
traditional-bedroom-spalnya
Изборът на леглото

То трябва да бъде удобно и по мярка. Матракът трябва да е ортопедичен. Според това каква функционалност ви устройва, изберете между разтегателен диван и легло. Всичко зависи и от пространството, с което разполагате. Не подценявайте и дизайна му, за да се вписва то в останалия интериор на спалнята.

Изборът на мястото на леглото при обзавеждане на спалня
izbor-na-leglo
Идеалният случай е, ако имате ниша, в която да го разположите, защото така ще се чувствате доста уютно. Компактните зони ни осигуряват спокойствие и се чувстваме безопасно в тях, което е свързано с човешката психология. Времето, прекарано в утробата на майката, е може би най-щастливия период от живота ни. Разбира се, ако няма такъв вариант, сложете леглото в близост до една от стените. Не е препоръчително то да се слага между вратата и прозореца – фън шуй правилата го изискват, но е и крайно некомфортно. Ако все пак се налага, помислете за плътни завеси, за да не ви смущава слънчевият изгрев.

Как да разположим леглото в спалнята

От схемите на снимките ще добиете представа. Леглото трябва да заема централно място, нито да бъде непосредствено до вратата, нито във „въздуха“ на стаята.
bedroom-space-plan1

Важни детайли при обзавеждане на спалня

Над леглото не е приятно да има ниско окачени шкафове, за които имаш усещането, че всеки момент ще се срутят на главата ти. Обемистите и спускащи се към пода полилеи също могат да ви смущават, докато си почивате.
bedroom-space
Нека компютърът или телевизорът да са далеч от леглото.
Ако обичате да четете, погрижете се за допълнителен източник на светлина, както и малък шкаф, където да държите книгите си.
Избирайте спално бельо, което е леко и от естествени материи.

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *