Обзавеждане на стая за дете с алергия към прах

Детска стая за елергично дете

Детето с алергия изисква по специална стая, в която да спи и да учи

Обзавеждането на детска стая, чийто стопанин има алергия към прах и сапрофити, изисква да се обърне специално внимание на материалите, от които са направени настилките, стените и мебелите. Важно е, лесно да бъдат поддържани чисти, защото помещенията на алергичните изискват по-често лъскане и пране.

Легло и други мебели

Ако детето ви е с диагностицирана алергия, пригодете цялото обзавеждане на стаята му в интерес на здравето му. Сложете предпазни калъфи за матраци, възглавници и настилки за легло.

Мебелировката трябва да се избира така, че да е лесна за почистване: проста и гладка, без релефна украса. Чекмеджета и вратичките в спалнята на детето с алергии трябва да са стегнати, иначе попаднат вътре прах и бактерии.

Имайте предвид, че трябва да има разстояние под мебелите и зад тях поради необходимостта да се мие редовно пода. Ако не искате подобен тип оборудване, помислете за такова, което може лесно да се премества. За едно дете с алергии е по-добре да изберем легло на високи крака, без меки табли и балдахин. Основата на леглото трябва да бъде направена от отделни елементи, за да се гарантира свободното движение на въздуха под матрака.

Под

Основният източник на алергени са подовете, затова по-добре се откажете от покрития като килими и подови настилки: Те са трудни за почистване и са идеалната среда за развитието на сапрофити и плесени. По тъканите се натрупват мръсотия, прах, а кожата на децата е в непрекъснат досег с тях.

Ако не може да остане без килим, сложете на пода този с къс косъм или направен от влакна, съдържащи противогъбични и противоалергенни вещества.

Най-мъдрият избор за под обаче си остават дървените подови настилки с лак на водна основа, масло и восък. Не се изкушавайте от релефи, защото те лесно натрупват прах по ръбовете, а да го изчистиш е невъзможно.
Детска стая за елергично дете
Стените в спалнята на дете с алергия

Стените в детска стая, чийто малък владетел има проблем, най-хубаво е да се боядисат с миещи се бои. Тапетите за предпочитане е да са гладки миещи, защото текстурата не събира прах.

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *