Обзавеждане за малък апартамент: Какво да подредя около прозореца?

Обзавеждане за малък апартамент: Какво да подредя около прозореца?

Мястото до прозореца дава възможност за оригинално подреждане на мебели и освобождава ценно пространство в малък апартамент

В стандартното жилищно строителство винаги стои проблема за практичното подреждане на мебелите. Когато си собственик на апартамент, това е особено важно, но повечето се чувстват объркани в стремежа да заемат всяка свободно пространство. Твърде често пространството под прозореца се заема с определена мебел, а от страни остават свободни полета, които биха могли да бъдат оползотворени далеч по-хитро.

mebeli-do-prozoreca

Предлагаме ви няколко интересни решения, които ще ви осигурят далеч по функционален интериор, хармония и мечтаното свободно пространство:

mebeli-do-prozoreca-2

Вградени шкафове от двете страни на прозореца

Тези шкафове могат да бъдат дрешници за спални не само за възрастни, но и за деца.
dreshnici-do-prozoreca-3

dreshnici-do-prozoreca

За да се изгради структура от този вид, трябва да се направи стена от гипсокартон. Шкафовете могат да бъдат до тавана, което е най-добрият вариант. В този случай, те изглеждат като част от архитектурата. Това условие, разбира се, не е задължително.

dreshnici-do-prozoreca-2

dreshnici-do-prozoreca-4
Необходимо е да се определи вида на вратата: тя може да бъде стандартна, сгъваема (акордеон), плъзгаща. Ще бъде подходящо да сложите и завеса, вместо врата. Сложете за по-голямо удобство и вътрешно осветление.

dreshnici-do-prozoreca-6

dreshnici-do-prozoreca-5

В пространството между двата шкафа можете да сложите диван, бюро или тоалетка. Може да организира кът за четене, кресло и висящи рафтове. В детската стая нишата до прозореца може да се превърне в игрален кът дори цяла „къща“.

Библиотека от двете страни на прозореца

Този тип решение е много често срещано в интериорите на Запад. Рафтовете запълват празните полета до прозорците в спалните, детски стаи, дневни, офиси.
biblioteka-do-prozoreca-2

biblioteka-do-prozoreca
Най-често този тип библиотеки са вградени, а между тях стои перфектно диван, на който да полегнете.

biblioteka-do-prozoreca-5

biblioteka-do-prozoreca-3

biblioteka-do-prozoreca-4
Нищо не пречи, вместо книги, да подредите играчки в детската стая или семейни снимки и сувенири – в хола.

Кухненски шкаф

В малък апартамент има, естествено, малка кухня. Никоя уважаваща себе си домакиня обаче не се лишава нито от оборудване, нито от ред в стаята, където готви.
kuhnenski-shkaf-do-prozoreca
За да имате всичко необходимо като посуда и сервиз и за да ви е подредено и удобно, може да поръчате вградени кухненски шкафове.
kuhnenski-shkaf-do-prozoreca-2
Много е важно остъклението на подобна мебел. Огледалната повърхност не само увеличава визуално помещението, но и хармонизира с прозореца.

athome18 - The dining room hosts a black turned leg table, with tufted back grey linen chairs, a Company C "Chloe" rug, an original 1940 chandelier, and original built in curios. - The home of designer Jessica Forston in Cedarburg. Forston and her husband completely gutted the home and refinished it. February 29, 2012 Photo by Mike De Sisti / MDESISTI@JOURNALSENTINEL.COM

Изглежда перфектно, ако подредите кухненската маса срещу гледката навън.
kuhnenski-shkaf-do-prozoreca-4
Ако ви е малко празното пространство до прозорците, просто сложете ъглови кухненски шкафове

Легло до прозореца

Детска стая за две деца винаги се нуждае от свободно пространство. За да има мир и равенство в помещението, разположете леглата от двете страни на прозореца.
legla-do-prozoreca

legla-do-prozoreca-3

legla-do-prozoreca-4
По средата може да сложите малка тоалетка или масичка.
legla-do-prozoreca-5

legla-do-prozoreca-2

Офис кът или две бюра


Ето нещо полезно, ако имате двама ученика или работите от в къщи. Ако слънцето не блести в очите ви или имате надеждни щори, това място е перфектно за бюро.

Идея за баня: Две огледала до прозореца
ogledalo-do-prozoreca-3

ogledalo-do-prozoreca

ogledalo-do-prozoreca-2
Ако сте нетрадиционно мислещи и ви се предоставя възможност, нищо чудно да решите банята си с прозорец. Малко красива гледка действа разтоварващо, но и е в голяма помощ – не спорите с половинката си за огледалото (децата не се карат) и банята в малкия апартамент визуално се уголемява благодарение на отразителните повърхности.

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *