Обзавеждане за спалня в цвят тюркоаз

Тюркоаз спалня интериор

Вълшебна атмосфера и усещане за прохлада в спалнята може да добиете с интериор в цвят тюркоаз

Предразполагащата към пълноценен отдих атмосфера в спалнята е от първостепенно значение за оформянето на домашния интериор – особено в условията на непрекъснат стрес, в който живеем. Важна роля в това играе не само подреждането и стила на мебелите, които използваме, а и цветът, в който сме решили да бъдат.
spalnya tyurkuaz (18)
Доказано е, че нюансите в колорита на обзавеждането оказват силен ефект върху психологическото състояние на човек. Ако направите добър избор в това отношение, ще си помогнете да сами в почивката и възстановяването.
spalnya tyurkuaz (17)
Съществуват редица цветове, които имат доказано лечебни свойства. Сред тях се класира и този характерен нюанс на синьото, наречен „тюркоаз”. В съзнанието ни той се асоциира с най-приятните гледки – кристалните води на моретата и океаните, идилично небе, екзотични лагуни с палми. Тюркоазът съчетава в себе си характеристиките на зеленото и синьото. От първия цвят е взел свойството да отпуска и успокоява, от втория – да възстановява и ободрява. Тази уникална комбинация е в полза за решаване проблемите, които обичайно имаме със съня.
spalnya tyurkuaz (16)
Обзавеждане на спалня в тюркоаз ви гарантира свежо и усмихнато събуждане или плавно потапяне в прегръдките на съня след натоварен работен ден. Използването му в дизайна на спалнята се препоръчва особено за хора, които имат изключително напрегнат работен график и начин на живот.
spalnya tyurkuaz (15)
Тюркоазът не може да се нарече скучен. От него има по-смели и ярки цветове, но пък той никога не изглежда натрапчив и вулгарен. Той се вписва във всяка концепция на спалнята, независимо от какъв пол и възраст са стопаните й.
spalnya tyurkuaz (14)
Степента на присъствието му в дизайна на помещението зависи от темперамента и вкуса на лицето, за което е предназначен. Дейните, ориентирани към природата хора ще оценят присъствието му в по-голяма степен. По-стационарните, тези, които не обичат експериментите ще примат само отделни щрихи и аксесоари в цвят тюркоаз.
spalnya tyurkuaz (12)
Едно от дизайнерските предимства на цвета е способността му да увеличава пространството оптически. Това е чудесно решение, ако спалнята не разполага с голяма площ, и с неговото присъствие се променя цялостното проектиране на стаята. Една малка спалня със стени в тюркоаз е перфектна, стига да не се прекалява с наситеността на цветовете. Най-подходящи за боядисване са леките му, неутрални нюанси.
spalnya tyurkuaz (11)
Ако размерът на спалнята не е проблем, може просто да я съживите с интересни акценти в наситен цвят или дори – цяла стена в тюркоаз. Разбира се, останалите стени трябва да са в по-меки, неутрални нюанси на бяло, бежово, млечен, светло кафяво, и т.н.
spalnya tyurkuaz (10)
Романтиците може да решат интериора в морски стил. Съчетайте тюркоазените елементи с бяло на перваза, прозорците, цвета на вратата. Може да допълните с груба текстура на стените, ленен текстил, камък и дърво.
spalnya tyurkuaz (9)
Има вариант дамаската или цвета на мебелите да е в тюркоаз, но не бива да прекалявате. Задължително в такъв случай е да „оберете ефекта” с неутрални стени и текстил.
spalnya tyurkuaz (8)
За тези, които не са готови да се обградят със силната енергия и силата на тюркоаза веднага, вие трябва да започнете да го въвеждате с малки декоративни акценти – завеси, абажури, кувертюри, възглавници, килими, стъклени вази, рамки за картини и други.
spalnya tyurkuaz (7)
От само себе си се разбира, че нито един от съществуващите нюанси на тюркоаза не може да се прилага независимо в дизайна на спалнята. Само в тандем с други цветове е в състояние да покаже красотата си. Идеалният за комбинация с тюркоаз е белият. Това е класически съюз, който ще превърне спалнята образец за чистота и хармония.
spalnya tyurkuaz (6)
Комбинацията от тюркоаз с светли пастелни цветове (бежово, сметана, пясък) е подходящ за натури, които ценят спокойствието, но които от време на време се нуждаят от ярки емоции.
spalnya tyurkuaz (5)
За създаване на луксозна и аристократична атмосфера, може да опитате комбиниране на тюркоазени мотиви с черно и нюанси на кафе и шоколад.
spalnya tyurkuaz (4)
Най-смелите натури ще оценят съчетание на тюркоаз с корал и червено. Тази комбинация носи енергията на страст. Артистите или просто хора, изкушени от изкуството предпочитат тюркоаз с контрастиращи цветове – жълто, ярко розово, зелено.
spalnya tyurkuaz (3)

spalnya tyurkuaz (2)

spalnya tyurkuaz (1)

spalnya tyurkuaz

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *