Оформяне градината по Фън Шуй

Оформяне градината по Фън Шуй

Философията на Фън Шуй не се ограничава само в оформяне интериора на дома и офиса, а и внасяне на хармония в градината

Като се обзаведе една къща в съответствие с правилата на Фън Шуй, не забравяйте за оформлението на градината, която също изисква хармония.
feng-shui-gardens
Най-важното, основно правило е, че дворът да е красив и в унисон с декорацията на дома.
feng-shui-gardens 2
Трудно е да се изгради конфигурацията на къщата, която е в пълно съответствие с правилата на Фън Шуй, но градината позволява се постигне търсения баланс.
feng-shui-gardens 3
Според правилата на древното учение тя трябва да бъде с форма, напомняща на ручей – с преливащи форми, без ъгли и прави линии, с езерце, алеи и цветни лехи.
fun shuy
Уви! Част от културата ни на стари градинари е да оформим парцела пред дома си в прецизни прави линии и участъци в квадратна или правоъгълна форма. Никога обаче не е късно да коригирате нещата с умело подбрана растителност и декоративни елементи.
fun shuy 2

Основни правила за оформяне не градината по фън шуй

За да получите желания баланс заложете на разнообразието. Неща като малки фонтани, изкуствени езера, пейка и беседка са чудесно решение, но потърсете фигурки на т.нар „божествени животни” – дракон, тигър, костенурка, феникс.
fun shuy 3
Събирането на окапали листа и паднали изсъхнали клони е закон за всички прилежни стопани, както и подрязването на повехнали цветове. Така ще се погрижите не само за здравето на растенията, но и за свободния поток на енергиите.
fun shuy 4
Хубаво е градината да е огрята от слънце, но се погрижете да имате места и с плътна сянка. Така не само ще имате къде да пиете кафе по време на знойните дни, но и ще балансирате противоположностите ин и ян.
fun shuy 5
Острите ръбове могат да се коригират деликатно с увивни храсти и растения.
fun shuy 6
Преместете бодливите цветя в края на градината. Така ще се опазите от зли очи, но и ще държите агресията и напрежението далеч от дома. Арката от рози е отлично решение в този смисъл – и радва почитателите на Царицата, и се грижи за благоденствието ви по Фън Шуй.
fun shuy 7
Би било прекрасно, ако в градината ви има такова разнообразие от цветя, така че в нея винаги да има какво да цъфти. Вечнозелените растения са прекрасна декорация, но посъдени на изток сбъдват желанията на стопаните на дома. На запад може да посъдите цветя, които цъфтят в бяло – така ще се радвате на хармония и взаимност в любовта. Южната част на градината е идеалното място за червените цветове, които ще привлекат страстта в дома и ще благоприятстват общуването ви със съседите.
fun shuy 8
Ароматните растения не са само удоволствие за обонянието и полезни за здравето. Посадете ги близо до входа. Люляк, лавандула и жасмин носят истинска омая през лятото и носят положителни емоции и настроение на семейството.

Декоративните елементи не само завършват красивото оформление на градината. Тези, свързани с водата носят благоденствие и финансова стабилност на домакините. По-горе ви говорихме за малките фонтанчета и езерца – чудесен избор, но отново подчертаваме – избягвайте ръбовете и острите форми по тях!

Ако сте решили да сте прецизни във фън-шуй оформлението на градината ви съветваме да направите сами пътеките по нея. Оформете ги с декоративни плочи или речни камъчета. Нека да са в криволичеща форма, за да задържите късмета при вас!

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *