Окачени тавани за детски стаи: Идеи и съвети при избора

Идеи за окачен таван на детска стая

Може би окачени тавани в детска стая не са най-практичното решение, но радостта, която провокирате е безценна

Винаги има смисъл да се погрижите старателно за обзавеждането на стаята за детето ви. Дори да е още малко, то попива от околния свят, учи се на естетика, оценява формите и съчетанието на цветовете. Бъдете най-добрият интериорен дизайнер за него! С помощта на окачените тавани в детската стая вие ще внесете разнообразие в средата, а и ще претворите фантазиите му.

Какво представляват окачените тавани

Конструкцията се закрепва на известно разстояние от тавана и материалите са от специална структура, за да бъдат използвани за целта. В магазините ще Ви посъветват какви да изберете, а Вие ще съобразите цвят и модел. Редно е професионалисти да извършат монтажа на окачения таван, защото предстои да се прокара и инсталация, както и други подробности, за които са нужни умения. По възможност избягвайте изцяло синтетичните покрития в детската стая, за да циркулира свободно въздухът.
Идеи за окачен таван на детска стая

Как се поддържат

Почистването на окочани тавани може да се окаже предизвикателство, защото в сравнение с гладкия таван, се изисква не просто забърсване със суха кърпа и прахосмучене на ъглите срещу акари. Вероятно няма да Ви е съвсем удобно да го вършите с лекота, но се стремете поне да не нарушавате повърхността, ако тя е цветна, например. Избирайте кърпи и средства, които не биха я надраскали и нямат абразивни частици.

Осветлението

Ключов момент при завършването на окачения таван е изборът на осветление. Очите на децата трябва да бъдат защитени от най-ранна възраст, затова в работната среда на помещението светлината следва да е по-ярка, а в участъците за игра – по-умерена.
Идеи за окачен таван на детска стая

Предимства и недостатъци

Хубавото на окачените тавани в детската стая са не особено сложният монтаж, самата употреба и разнообразието, което предлагат като форми и изпълнение. Като допълнение, те са и безопасни за малките палавници. Сред недостатъците им са, че много лесно могат да бъдат пробити с остър предмет. Също така пропускат влага, ако няма добра вентилация.

Идеи

Може таванът да е напълно бял и изчистен, може да е цветен, а може дори да съдържа снимка, рисунка или любим анимационен герой. Възможностите са неограничени и зависят от Вашия индивидуален вкус, както и от този на детето.
Идеи за окачен таван на детска стая
Напоследък по-популярни са следните няколко решения:
1. Космос – таванът е звездното небе, а той не само развива въображението им, но и се грижи за спокойствието им, да не се тревожат от тъмнината.
2. Облачета и летящи балони – създава се простор и радостна, въздушна атмосфера.
3. Огледална повърхност – визуално увеличава площта на стаята, особено ако се изберат светли нюанси. Постига се усещане за загадъчност и тайнственост.
Идеи за окачен таван на детска стая
За момичетата

Традиционно окаченият таван при момичетата се оцветява в розово, но това съвсем не е задължително. Когато порасне детето може да не обича този цвят, а ремонтът да се отложи във времето. Затова нека тоновете са по-меки и деликатни – бледосиньо, лилаво, бежово, светло зелено, бяло.

За момчетата

При момчетата често се избират по-наситени цветове, но отново не е нужно да се придържате към тази концепция. Винаги по-светлите са за предпочитане, защото се съчетават по-хармонично и елегантно. Може да са зелени, кафяви, сини, сиви, бежови или бели. Децата биха се зарадвали на конкретен сюжет или сцена, където да играят сред своите любими герои. Погледнете на избора на окачени тавани в детската стая като поле за изява на въображението им и най-смелите мечти.

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *