Оригинални, нестандартни кухни: Как може да изглежда модерното домашно огнище

Нестандартни кухни идеи за обзавеждане

Интересни примери за оригинален дизайн на кухни ще преобърнат представите ви за модерно обзавеждане

Всяка съвременна домакиня иска да има в кухнята си всичко, което ще я улесни в готвенето и поддържането на дома. Едновременно би направила така, че помещението и да е възможно най-удобно и с атрактивен външен вид. Оказва се обаче, че съвременните апартаменти изискват по-необичайни дизайнерски решения. Като добавим и личния вкус на домакинята и цялото обзавеждане, на пазара се появиха далеч от стандартните модули. Всеки с възможности би се изкушил да поръча някоя нестандартна кухня за обзавеждането си. С нея не просто си гарантира стил и удобство, но и завинаги ще се радва на удоволствието да има наистина модерно домашно огнище!

Идейни решения за дизайн на нестандартни кухни

Ако подхождате правилно към проблемите на дизайна и интериора, можете да комбинирате най-оригиналните вещи и форми, за да получите обзавеждане, направено с вкус. Фантазията и творчеството могат да направят дори миниатюрна стая светла, изискана. А наличието на ергономични мебели и домакински уреди ще помогне да се намери място за всичко, от което се нуждаете.

Удобството в кухнята може да зависи от различни фактори. Важно е да можете да ги използвате и прилагате хармонично на цялата територия на помещението. Основното в това отношение включва:

– Правилно подреждане на „работния триъгълник“ – мивка, печка, хладилник.
– Поставяне на „точки за активност” в ъглите на кухнята.
– Използване на висококачествени, практични довършителни материали.
-Правилно стилово оформление, като се вземат предвид геометрията и цветовите възможности.
– Използване на съвременни механизми и най-новите технологии.
– Задължителни добро осветление и висококачествено оборудване.

Особено актуално в дизайна на малките кухненски помещения в последно време са плъзгащите се мебели. Столове и разтегателни маси, „скрити” в стената, могат да преобразят стаята и да й осигурят максимална оригиналност. В тази кухня можете не само да успеете да готвите за цялото семейство, но и да поканите гости.
Нестандартни кухни идеи за обзавеждане

Нестандартни кухни идеи за обзавеждане

Нестандартни кухни идеи за обзавеждане

Нестандартни кухни идеи за обзавеждане

Нестандартни кухни идеи за обзавеждане

Нестандартни кухни идеи за обзавеждане

Нестандартни кухни идеи за обзавеждане

Нестандартни кухни идеи за обзавеждане

Нестандартни кухни идеи за обзавеждане

Нестандартни кухни идеи за обзавеждане
Как да обзаведем оригинална кухня?

Можете да декорирате кухнята просто и ненатрапчиво, като използвате собственото си въображение и съвети от специалисти. А можете да използвате по-прост начин да подредите интериора в един от популярните съвременни стилове:

Лофт. Основните характеристики са наличието на открити комуникации, тухлени стени без довършителни работи, умишлено груби мебели. Такива опции са типични за ярки, свободолюбиви индивиди.

Прованс. За домакини без възраст с романтична са винтидж мебелите и кованото желязо, цветни орнаменти, където е възможно, деликатни пастелни нюанси.

Хай-тек. Сиви и бели лъскави нюанси, хромирани елементи и гладки повърхности преобладават в този стил. Интериорът се отличава с оцветени стъкла и огледални покрития.

Минимализъм. Неутрален, уютен стил, който вдъхва спокойствие и комфорт. Важни нюанси са отсъствието на ярки елементи, отворени рафтове, крещящи цветове. Всички мебели, уреди и принадлежности трябва успешно да се комбинират.

Кънтри. Селските мотиви са представени от каменни плочки, дървени подове, елегантни мебели от масив. Модерните домакински уреди могат умело да се „маскират” под битовите кънтри предмети.

Винаги има възможност да обзаведете кухнята в скандинавски, модерен или класически стил. В зависимост от целите, пространството в малката кухня може да бъде визуално разширено. С особена любов към дребните неща и вещи може да направите акценти във всеки стил.
Кухня с оригинален дизан предложения

Кухня с оригинален дизан предложения

Кухня с оригинален дизан предложения

Кухня с оригинален дизан предложения

Кухня с оригинален дизан предложения

Елегантни и оригинални малки кухни

За успешното и компетентно използване на кухненското пространство е необходимо да се проектира цялостната среда. Интериорен дизайн зависи от желанията на собствениците на имота, модни тенденции, финансови възможности. В случай, че бюджетът е ограничен, можете да изберете голям брой рафтове и шкафове, които ще дадат възможност да приберете максималното кухненско оборудване.

Важна роля играе вратата, водеща към кухнята. При нестандартни варианти на компактни кухненски помещения все по-често се предпочитат стилни оригинални арки, вместо да се слагат врати. Проходът може да се реши в различни стилистични формати, като вмества в общия интериор на дома. Не по-малко важни подробности са:

1. Оформяне на отворите за прозорци. Често в кухнята има само един прозорец, който за предпочитане е да не е покрит със завеса. Естествената светлина е приоритет.

2. Покритие на подовата повърхност. Кухненските подове могат да бъдат покрити с керамични плочки, линолеум, ламинат, устойчив на влага. Дървесината трябва да се използва внимателно, като се вземат предвид високите промени в влажността и температурата.

3. Използването на цветови вариации. Необходимо е да се избягват тъмните нюанси, които могат да намалят визуално пространството. Трябва да се използва бежов, пясъчен, бял, прасковен, светъл маслинен цвят.

4. Използването на осветление. Малката оригинална кухня може да бъде осветена централно с помощта на осветителни тела или малък полилей. Допълнителното осветление се създава с помощта на прожектори или LED ленти.

Всяка домакиня със сигурност ще иска да украси кухнята си по оригинален начин. Използвайки съвременни идеи, можете да изберете стилни, очарователни атрибути, декоративни елементи, модерен текстил.

Тежките материали в покритието трябва да се избягват. Ако все още искате да покриете прозорците, завесите или пердетата трябва да бъдат категорично изключени. В това отношение най-доброто решение е да има лека прозрачна тъкан. Желателно е не по-дълго от перваза на прозореца. Тогава ще бъде възможно да се използва този елемент като допълнителна работна повърхност.
Уникална кухня идеи за обзавеждане

Уникална кухня идеи за обзавеждане

Уникална кухня идеи за обзавеждане

Уникална кухня идеи за обзавеждане

Уникална кухня идеи за обзавеждане

Уникална кухня идеи за обзавеждане
Останалото оставете на мебелопроизводителите. Трябва да сте убедени във вкуса си и винаги ще се намери начин да се произведе оригиналната кухня, за която мечтаете. Независимо дали искате да демонстрирате любовта си към морето, източните философии или модерните материали, винаги ще се намерят талантливи майстори, които да дадат форма на фантазиите ви. Нестандартните кухни не са приумица, а необходимост за всеки, който държи на модерния интериор и най-уютната част на дома си!

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *