Осветление за градина: Практични съвети и романтични идеи

Романтично осветление за градина и направи си сам идеи

За да се радваме на красотата на природата и нощем, трябва да намерим подходящо осветление за градина

Ако имаме къща или вила с двор, наред с работата имаме и удоволствие от досега на природата. За да се радваме на тази красота, не е нужно да чакаме първите слънчеви лъчи. Нощта има своето обаяние и може да му се насладим само ако имаме подходящо осветление за градина.
osvetlenie za gradina lampi 2
Прост, но не особено популярен метод е да се купят и инсталират лами, приличащи на уличното осветление. Те са изработени от устойчиво на удари стъкло с алуминиева или стоманена конструкция. Не изискват внимание и поддръжка, с изключение на смяната на крушки и почистването на прахта.
osvetlenie za gradina lampi

Много хора предпочитат да вложат пари в соларни лампи за градина. Техните преимущества спрямо другите варианти за осветление са:
osvetlenie za gradina solarni lampi 2
– Не се нуждаят от подмяна на батерии, защото се захранват от слънцето през деня и отразяват светлината през нощта.

– Имат елегантен и оригинален дизайн, това осветление за градина краси не само през нощта, но и през деня

– Необходима му е слънчева енергия и не черпи и електрон енергия от инсталацията. По тази причина може да се инсталира навсякъде: по пътеките, на верандата на къщата, в цветните лехи, алпинеумите, близо до декоративното езеро или басейн, както и на много места, където това е невъзможно или нежелателно да се опъне електрически кабел.
osvetlenie za gradina solarni lampi 4
– Лесен може да ги инсталира дори неопитна домакиня. Слагате го на земята, където е необходимо и това е всичко!

– Не трябва да се занимавате да го включвате и изключвате. Системата е интелигентна и при настъпването на здрача минава в режим на осветление, а на сутринта – на презареждане от слънцето.
osvetlenie za gradina solarni lampi
– Капацитетът на слънчева батерия стига за 12 часа режим на отделяне на светлина

– Светят в бяло или кехлибар, което е много романтично

Въпреки редица предимства, соларните лампи имат някои недостатъци:

– Няма как да осигурят много ярка светлина
osvetlenie za gradina solarni lami
– Независимо от слънцето, т.е. ако денят е облачен, през нощта ще имате само слаба светлина.

– Не трябва да ги слагате за осветяване тъмните места на обработваема земя.

Романтични и направи си сам – идеи за осветление

Ако са ви скучни обикновените лампи в двора и искате нещо уникално и вълнуващо, тогава подарете на градината си по – различно осветление.

1. Лампички – хулахоп

Въпреки че изглежда трудно за изработка, това решение е много лесно и просто за изпълнение. Малки са шансовете да сбъркате при изработката, а това, което получавате е изненадващо романтично осветление за градина. С тиксо или тел може да ги обвиете около стара рамка и така ще получите направо дизайнерско осветление за градина!
svetlenie za gradina hoola hop
Друг вариант е да украсите дърветата – и това не само на Коледа!
svetlenie za gradina hoola hop 2
2. Осветление в буркан

osvetlenie za gradina v burkan

Добавете доза романтика в двора с тези прости лампи, изработени от буркани. Направете дузина, поставете в тревата или закачете на оградата и ефектът ще бъде отличен. В бурканите поставете камъчета, пясък или миди, а отгоре поставете свещта. Закачете ги със сиджир или друг надежден крепеж.

3. Консерви като лампи

osvetlenie za gradina v konserva

Използвайте стари консерви, за да направите осветление в задния двор. Те са страхотни дори да ги сложите на масата под асмата и да се насладите на вечерята през лятната нощ. В старите консерви направете малки дупчици, а в тях поставете малки свещички. През малките дупчици ще излиза нежна и романтична светлина.

4. Свещи в пън

osvetlenie za gradina v pan

В градините на старите къщи все ще намерите пънове. Изрежете в кръг средата на дървото, но не прекалено дълбоко, а след това добавете вода. С помощта на водата свещите ще плават свободно и ще дадат различен светлинен ефект. За още по-интересен вид добавете няколко листа от дървета до свещите.

5. Камъчета, които светят

svetlenie za gradina fluoriscentni kamacheta

Това е още една необичайна, уникална и евтина идея за добавяне светлина в двора. Разстелете по пътеките дребните камъчета или каквото и да е с флуоресцентна течност или цвят. Това еко-осветление за градина ще се радва на истински интерес от децата ви, които с радост ще ви помогнат при реализирането на тази идея!

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *