Осветление за кухня – идеи със снимки!

Ремонт на кухня осветление

Кухнята е любимата ни стая, не само защото там се събираме семейно, а и заради самото удоволствие от приготвянето на храната

В кухнята е добре да има усещане за простор, светлина и уют. Тя е място, където се събира цялото семейство и затова не е излишно да се постараем при интериора. Особено важно се оказва осветлението, което може да идва от източници като полилеи, кухненски острови, плотове, лед лампи или поставени на пода ефектни тела. Всичко зависи от вашата представа за стил и модерно излъчване.

Ние ще ви дадем осем прости идеи, които могат да преобразят всяка кухня:

1. Осветление над работната зона в кухнята


Вариантите са няколко. Може да монтирате дълги и тесни лампи под кухненските шкафове, които ще осигурят достатъчно светлина на плотовете. Удачно е обаче, ако мебелите ви са по поръчка и може да скриете кабелите. За тези, които не планират такъв ремонт, може да се спрат на лед лента или висящ полилей, ако плотът е разположен в центъра на кухнята.

2. Лед осветление под кухненските шкафове

Както вече го споменахме, то улеснява инсталирането, не изисква нищо и може да се превърне в декоративно осветление. От снимките ще добиете представа как бихте могли да го впишете в дизайна на кухнята.

3. По сектори или насочено осветление

С помощта на осветлението могат да се обособят сектори в кухнята, които ще създадат приятна и динамична среда. Насоченото осветление на кухня подчертава дадена зона и разделя зрително пространството. Може да си „отрежете“ специален кът за хранене, който ще се отличи с още по-голяма елегантност.

4. Висящи модели за повече ексцентричност

Висящите лампи доскоро са били рядкост в интериора на кухнята, но днес съвсем не е така. Те са много впечатляващи, тъй като подсилват стила и осигуряват комфорт по време на вечеря.

5. Осветителни тела по външната част на шкафовете на кухнята

Те допълнително ще осветят работните повърхности в кухнята, а и се закрепват лесно, без да изискват кой знае какви умения. Има различни форми, които ще подберете според останалата част от интериора.

6. Вътрешно осветление на шкафовете в кухнята.

Вътрешното осветление може да бъде изключително полезно, когато имаме дълбоки и тъмни шкафове в кухнята. Особено интересно е то, когато го поставим в шкафове със стъклени врати. В кухнята вече има и романтична нотка!

7. Функционалните спот системи и плафони

Много практични, грациозни и насочващи светлината там, където има необходимост от нея. Хармонично се съчетават и естетично, което ги прави много предпочитани при избора на осветление в кухнята.

8. Луксозен полилей

Ако се спрете на луксозен и бляскав полилей, поставен в самото ядро на кухнята, ще приковете погледите още от вратата! Има класически и много авангардни модели – изборът е по ваша преценка. При всички случаи някои предложения са доста смели и дръзки за масовия вкус, така че трябва добре да помислите дали въобще са подходящи стилово за вашата кухня. Това, което ни привлича в тях е, че те са уникални украшения!

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *