Овална кухня: Модерна и толкова удобна

Овална кухня: Модерна и толкова удобна

Видовете модерна кухня предлагат не само разнообразие на текстури и техника, но и на форми, които прикриват дефектите на строителството

Не съвсем отдавна кухни с нестандартни форми и размери започнаха да се използват в модерното обзавеждане. Един от видовете, който провокира интерес са типът овална кухня. Основната им черта е наличието на овални или кръгли форми на гарнитурата, а фигурите могат да бъдат напълно различни – от прости кръгове и овалидо различни линии, осмици.
За какво, освен заради сложния дизайн на стаята, се правят такива кухни? Оказва се, че техния атрактивен вид върши работа и е напълно подходящ при определени нужди на обзавеждането:

Първо, една овална или кръгла кухня може да коригира нестандартните елементи на стаята. Например, ако в помещението има полукръгъл или триъгълен еркер и искате да устроите работната зона на кухнята в близост до него. Не можете да сложите обикновена, правоъгълна кухненска гарнитура, а овалните форми на кухнята ще подчертаят перфектно красотата на еркера и ще получите невероятен резултат.

Освен това овалните модули могат напълно да прикрият и то – деликатно, шахтата на въздуховода или някоя тръба за отопление, неуместно поставена от строителите.

На второ място, с помощта на овални или кръгли форми, можете значително да увеличите работната повърхност. Дори ако имате кухненска стая с доста стандартни размери, можете да прикрепите от едната страна полукръгъл кухненски остров, често диаметърът му не е по-малък от осемдесет сантиметра, а това е голямо пространство.

Също така, овален кухненски остров може да бъде не само прикрепен към основната гарнитура, но и да бъде самостоятелен. Решението е подходящо за кухни, чиято площ е най-малко десет квадратни метра.
Що се отнася до малките кухни, със сигурност няма да може да си позволите вграден кухненски остров, но може да реализирате някои интересни идеи. Например, с помощта на овални фасади, можете да разширите дълбочината на кухненската гарнитура и размера на плота.

Често това се прави в областта на работната повърхност, ако е малка по дължина, тогава тя трябва да бъде увеличена по ширина. На един от ниските шкафове се монтират полукръгли фасади, като по този начин се разширява самия шкаф и се инсталира плот, който е по-голям от стандартния размер.

Разбира се, дизайнът на самия интериор е от решаващо значение, т.е. просто може да поръчате овална кухня, защото ви харесва. Кухнята може да бъде вълнообразна, да се използват форми на осмица, няколко овала и много други гладки форми – всичко, което въображението ви си представя. В допълнение, кухнята ще бъде направена по индивидуален дизайн, и така ще притежавате практически уникален кухненски комплект.

Единственият недостатък на такава кухня , ако можем да го наречем така, е нейната доста висока цена. Но ако искате да направите само един или два елемента на кухнята си овални или кръгли, където е необходимо, няма да ви струва цяло състояние. Полукръглата кухня като цяло е по-скъпа от стандартната приблизително два пъти.

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *