Планиране и преустройство на тристаен апартамент

Планиране и преустройство на тристаен апартамент

Стандартният тристаен апартамент вече е в миналото, днес се срещат различни варианти

Недвижимите имоти се променят с времето и онзи тристаен апартамент, състоящ се от напълно отделни помещения, отдавна вече не е на мода. И не само, че не се вписва в актуалните тенденции, но и самото строителство не го предполага.

Всеки от нас обаче има различни представи за удобство и практичност в жилището. Ако ви се налага да преустроите своя тристаен апартамент, помислете на какъв вариант да се спрете.

tristaen
Разпределение от типа 2+1

Това е апартамент, който се състои от две съседни стаи, има малка кухня и самостоятелен санитарен възел, обикновено разположен до входа му. Такива апартаменти често се изграждат в ъглови сгради или са прилежащи части от къща, свързани от общи прозорци.

tristaen 2
Три обособени, но не напълно отделени стаи

Повечето хора предпочитат такова разположение, като се има предвид, че кухнята е значително по-голяма. Банята е в средата на жилището – в края на коридора, в близост до двете спални, и това понякога може да се окаже недостатък. Но крайният резултат е хем индивидуални кътове за членовете на фамилията, хем простор и светлина, което лъха като цялостно излъчване на жилището.

Трябва да имате предвид, че тип 2+1 спокойно може да бъде трансформиран в 3 обособени помещения. При такова желание може да се използва пространството на коридора, което да се яви продължение на една от стаите. На неговия край, за да се фиксира преходът към следващата зона, може да бъде поставен голям шкаф, от който има нужда всяка домакиня.

Да се „краде“ от площта на коридора е често срещана практика, за да може домът да се преустрои в тристаен апартамент. Разбира се, това не винаги е възможно, тъй като при старото строителство коридорите са тесни и не особено дълги. Тогава се пристъпва към разширяване на кухнята, включвайки балкона или лоджията. Когато и този шанс липсва, холът и кухнята се преобразуват в многофункционална зона за цялото семейство.

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *