Плъзгащи врати за вашия дом – един страхотен акцент!

Плъзгащи врати за обособяване на едно помещение в две

Ако поставите плъзгащи врати в дома си, те не само ще ви спестят от пространството, но и ще се превърнат в страхотен акцент

Напоследък да имаш плъзгащи врати се оказва не толкова прищявка, колкото необходимост. И все пак зависи как вие си представяте дома, затова преценете, след като прочетете предимствата и недостатъците на този избор.
plazgashti vrati
Системата на плъзгащите врати е заимствана от японските дизайнери. Не е изненадващо, тъй като в страната на изгряващото слънце, залагат на малка площ и всеки квадратен метър е по-ценен от златото. Това е оригинален и ефектен акцент в жилището, стига да обичате просторните помещения.
plazgashti vrati 6
Самите врати могат да бъдат изработени с необичайни елементи, за да станат част от конкретен интериорен дизайн. В същото време те запазват функционалността си и се сливат с останалата концепция на стаята.

С помощта на плъзгащите врати лесно се регулира ширината на входа, което трудно може да се постигне с обикновените врати на панти.
plazgashti vrati 3
Те биха могли да бъдат поставени и с цел преграждане, като по този начин отделят различни зони в дома, осигурявайки лично пространство на всеки член от семейството.

Между кухнята и хола, т.е. в дневната част на къщата. Монтаж на плъзгащата се врата е един добър начин за решаване на дилемата: отворена или затворена кухня. В зависимост от ситуацията, в кухнята се превръща в част от всекидневната или отделна стая, която във всеки един момент може да се затвори.

Поради факта, че е на видно място, тя трябва да съответства на дизайна на хола и кухня.
plazgashti vrati 4

Между двете стаи. Благодарение на плъзгащата се врата, ние можем да променим функцията и пропорциите на помещението. Така лесно ще отопляваме един голямо пространство. Сливането на трапезарията и всекидневната ще изглежда плавно, а всекидневната може да осигури комфорт на децата, докато големите имат гости (и обратно).

Многофункционални стаи. Плъзгащите се врати перфектно оправдани в области, където всяка временно изпълнява и други функции. По този начин част в спалните може да се обособи място за спорт, част от дневните – работното място, а в част от банята – пералня.

Там трябва да се осигури вентилация и адекватно осветление, както и място за необходимото оборудване. Подовата настилка навсякъде в стаята трябва да е еднаква.
plazgashti vrati 8
За да се обособи килер или гардеробна. Ако имате малко място, а нужда от отделно помещение за съхранение, този тип врати е много по-удобен вариант, отколкото поставяне на „нормална” или преграждане със стени.

В помещения, предназначени за хора с увреждания. Плъзгащите се врати оставят повече място за маневриране на човек в инвалидна количка. Препоръчват се такива, които се отварят автоматично с помощта на сензорен бутон или дистанционно управление.
plazgashti vrati 7
Какво може би няма да ви хареса?

Крилата на плъзгащите врати трябва да има накъде да се разтворят, тоест те въпреки всичко също изискват повече място и около тях да няма мебели.
plazgashti vrati 10
Движат се по релси и ролки, което ги прави шумни до известна степен. Поради тази причина не винаги са предпочитани от собствениците, когато става дума за спални и детски стаи.

Цената е определящ фактор и в случая плъзгащите врати са по-скъпи от традиционните им варианти. На високо качествените сред тях стойността е още по-голяма, защото самият плъзгащ механизъм никак не е евтин.
plazgashti vrati 2
Къде е уместно да се поставят?

Когато има „за“, винаги има и „против“, но окончателното решение и във вашите ръце – дали ще си сложите плъзгащи врати или не, важно е да се грижите за дома си с удоволствие и радост.

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *