Подпрозоречната дъска на кухнята – перфектна за плот, маса, барплот

Идеи за малка кухня Как да използваме перваза

В една малка кухня трябва да се използва всеки милиметър – дори привидно неизползваемите площи

В която и да е стая рационалното планиране е важно, но в малка кухня е задължително. Като се има предвид, че трябва да намерим място за оборудване, зона за готвене и хранене, става ясно защо понякога трябва да се борим буквално за всеки сантиметър.

Едно от най-изгодните решения е поставянето на плот вместо прозоречна дъска. В края на краищата често первазът (особено ако е широк) заема много място, но не се използва практично. Съгласете се, че е неприемливо да правите „изложба” на растения близо до прозореца и след това да се чудите каква организацията на пространството да направите.

В същото време мястото на подпрозоречната дъска или перваза може да бъде усвоено от плот, който да се превърне в модерна маса да сам или двама или барплот.

Недостатъците на перваза на прозореца, превърнат в маса:
Цялата работа трябва да се извърши на етап Ремонт на жилище за новодомци, дори преди изравняване на склонове, мазилки и довършителни работи;

Ако не осигурите достъп до топъл въздух от парното до прозореца, то през зимата прозорецът ще се замъгли, а високата влажност може да предизвика появата на опасен мухъл, което след това ще бъде трудно унищожим.

Ако перваза стане работна повърхност, то:

Трябва да се прави при наличност на две или три стени от кухнята на разположение. Тогава няма да се налага разваляне на цялата линия гарнитура и няма да възникне необходимост от допълнителна работна повърхност.

За да се отоплява наистина добре помещението, шкафът, скрил радиаторите, трябва да е с решетъчна повърхност

Перваз – барплот

На основата на перваза на прозореца можете да настроите плота с такава ширина, че направите малка маса или барплот в зависимост от височината.

Перваз със сгъваема маса

Масата в кухнята може дори да бъде сгъваема – това е отлично решение в случаите, когато ремонтът в кухнята не е желателен и не е необходимо да свързвате прозореца масата. Такива плотове почиват на две опори отдолу и лесно се сгъват, ако е необходимо, така че да не пречат на човека, който подготвя храната. Сгъваемата маса, съчетана с перваза на прозореца, е ергономично и ефикасно решение, което ви позволява да използвате преди неизползваната площ под прозореца.
Такава проста конструкция може да бъде направена от всеки сръчен домашен майстор.

Как да изберем правилния материал?

Плотът за прозоречни первази може да бъде изработен от дърво, камък, пластмаса или дори бетон с облицовка от плочки, направени от собствени ръце. Основните препоръки и нюанси тук са:
Основата на конструкцията може да бъде изработена от естествен дървен материал – бук или бор, ясен, кестен или махагон. Дървесината се обработва допълнително с восък, което прави възможно запазването на водонепропускливостта. Това е екологично и атрактивно решение.

Продуктите от ПДЧ и МДФ се различават по практичност и дълготрайност, лесно почистване и устойчивост на влага. Също така сред тези материали можете да избирате различни дизайнерски решения – дърво, камък, плочки или с фентъзи модели. Такива плотове ще бъдат трайни, но само докато защитното покритие бъде повредено. Освен това, за самонаблюдение, краищата на продукта се обработват задължително с уплътнител и лента.

Прозоречният перваз с пластмасов плот ще бъде лек, устойчив, водоустойчив. Можете да изберете обикновени или оцветени продукти. Като защитна пластмаса се използва гланцирано или матово покритие – в зависимост от това, различен декоративен ефект. Това е достъпна и невероятно практична опция, лесна за грижа и непретенциозна. Пластмасата може да се използва и за големи работни плотове – до 6 метра и широчина до 0,6 м.

Естествен камък – оникс, мрамор, гранит ще служи като плот за маса много дълго време. Този вариант обаче не може да бъде изгоден за бюджета, тъй като производството на продукта изисква сериозна професионална работа. И инсталацията е трудна – един обикновен майстор-любител не може да сглоби каменна повърхност със собствените си ръце.

Гранит трябва да бъде избран само с потвърдено качество, защото този камък може да натрупа радиация. Мраморът се счита за по-екологичен, но не търпи оцветяването и киселинните течности (например виното или кафето ще оставят петна по повърхността му). Ониксът ще изглежда луксозно благодарение на способността си за пропускане на светлина.

Изкуственият камък е комбинация от полимерна смола и минерален пълнител. Такъв перваз ще ви издържат невероятно дълго, защото основните му предимства са устойчивост на топлина, натиск, стабилност на цвета и устойчивост към течности. Освен това, акрилните каменни плотове се характеризират със стабилност и устойчивост на механични повреди.

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *