Преустройство на дома: Кухня и гостна в едно помещение

Ремонт на апартамент кухня с гостна

Кухня с гостна е идеалното решение за повечето апартаменти, които предлагат уют, но не и пространство

Да си устроиш кухня с гостна е модерно решение, което е доста удобно, особено ако апартаментът не позволява отделни стаи. Всъщност повечето собственици на просторни къщи също се спират на този вариант напоследък. Така не се лишавате от удобството, възползвате се от всеки квадратен метър комфорт и на практика имате всичко, въпреки малкото пространство.

Преустройството от кухня и гостна „2 в 1“ има своите предимства от гледна точка на практичността. Докато приготвяте ястията и организирате празници, вие не се налага да носите чиниите, салфетките, приборите и самата храна на друго място. Това е толкова изморително и безсмислено!

Друго преимущество е, че така визуално се увеличава пространството и светлината. Може да посрещате гости, докато имате довършителни дейности в кухнята, а същевременно да наблюдавате и какви ги забъркват децата ви.
kuhnya s gostna (9)
Важно е да планирате правилно и ще получите една красива, оригинална и функционална кухня и гостна в едно. Необходимо е да помислите за добрата вентилация, за да се избегне застояването на миризмите. Почистването също трябва да е на ниво.

За да създадете една уютна стая, трябва да заложите на стилен дизайнерски подход, качествени мебели, декоративни елементи и ярки акценти.
kuhnya s gostna (7)
Обърнете специално внимание на оформянето на зоните – кухня и гостна (дневна). Използвайте различна настилка за пода, както и комбинации от интериорни идеи.
kuhnya s gostna (6)
Таванът би могъл също да се разграничава в двете половини на стаята, като окачените тавани са отлично и динамично решение, което може да се адаптира според ситуацията.
kuhnya s gostna (5)
Може да се приложи разделяне с бар плот, подиуми, подвижни стени, мебели, различно осветление и контрастни цветове. Стремете се към хармония при изготвянето на цялостната концепция.
kuhnya s gostna (4)
За да не сбъркат, мнозина предпочитат класическите цветове и нюанси. Неутралните и хладни тонове не се съчетават толкова трудно и винаги стоят елегантно. Тогава съобразете обзавеждането и осветлението, които също трябва да паснат на стандартната визия.
kuhnya s gostna (3)
Белият цвят значително разширява помещенията, а черното и кафявото го стесняват – помнете това правило. Зеленият цвят спомага за успокояване на нервната система, а и би стоял прекрасно в една кухня с гостна, стига да го съчетаете с още един, за да изпъкне съвсем.
kuhnya s gostna (2)
Все по-популярни са мебелите от естествено дърво или тези, които поне по цвят наподобяват на него, тъй като това създава топлина и комфорт у дома. Ако имате деца обаче, може да се спрете на мебели в по-тъмни цветове, които лесно се почистват и се поддържат.
kuhnya s gostna (1)
Мебели в ярки цветове пък ще „стоплят“ значително стаята и ще привличат погледа ви още с влизането. Важно е те да бъдат защитени от влагата, която малко или много ще се вдига в кухнята.
kuhnya s gostna 13
За района на същинската кухня е удачно да сложите плочки или теракот, а за гостната – паркет, ламинат, мокет.
kuhnya s gostna
В частта с гостната осветлението може да е по-приглушено и меко, защото там е кът за почивка, а в кухненския бокс е необходимо по-ярко осветление.

Оборудването на кухнята зависи от желанията и възможностите на домакините. Ако жената често се заседява там и обича да готви, то съвременните уреди ще са й от полза, а ако не е така – нека има минимално количество техника, без излишни неща, които само ще се чудите къде да приберете.

Ако сте в къща, много повече ще бъдете улеснени при организирането на кухня с гостна. Може би предварително сте ги проектирали и сте им отредили огромно пространство, което е чудесно!

Modern minimalism style living-room interior with lcd TV in pastel tones

Ако разполагате с високи тавани, обемът на стаята се увеличава допълнително, тя се изпълва с въздух и усещане за свобода.

Колоритният интериор зависи вече от вашия усет да вмъкнете декоративни елементи, които ще го оживят. Но трябва да бъдете умерени и да не прекалявате, за да не „натежи“ обстановката.
kuhnya s gostna (10)
Не се страхувайте от експерименти, но и не правете неоправдани дръзки крачки, ако не сте убедени в резултата, който ще постигнете. Оригиналните и модерни форми са наистина вдъхновяващи, стига да се вписват хармонично в интериора, който сте избрали за вашата кухня с гостна.

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *