Разтегателен кухненски диван превръща стаята в уютна гостна и допълнителна спалня

Разтегателен кухненски диван превръща стаята в уютна гостна и допълнителна спалня

Разтегателен кухненски диван е великолепно решение за дом с неголеми размери – вписва се естествено и е многофункионален

Модерните домове изискват многофункционални помещения, за да живеем удобно. Кухнята вече не е само място за готвене. Там може да приемаме най-близките си приятели на по кафе или да гледаме любимия си сериал, докато се занимаваме с хобито си. А когато семейството се увеличи или ни дойдат гости с преспиване, спокойно можем да я превърнем в спалня. За целта ни е нужна практична мебел като разтегателен кухненски диван.

Качества и недостатъци на този тип решение за обзавеждане

Собствениците на малки апартаменти виждат в тях предимно допълнително място за спане.
Поради наличието на чекмеджета в дивана, става възможно да се скрият от очите малко използвани, но със сигурност необходими неща.
Това е уютно място за почивка с чаша любима напитка, а и храненето несъмнено става по-удобно.

Кухнята, без да губи основната си функция, лесно се превръща в елегантен хол.
Кожен разтегателен диван за кухня

Кожен разтегателен диван за кухня
Лошото на този тип мебел е, че все пак заема ценно място в кухнята.
Предвид мястото, където се ползва, има сериозен риск от изцапване и повреждане. Най-добре е да измислите нещо като протектор, за да го предпазите. Освен това, всичките аромати на храна се „набиват” в текстила и трябва да разполагате със сигурна вентилация.

Малки дивани за кухня – стрували си да заложим на тях?

Малък диван за кухня

Категорично! Ако нямаме просторна кухня, което е сигурно в модерното строителство, трябва да направим така, че да ни е не само удобно, но и просторно. Не бива да се чувстваме като в клетка, щом вечеряме със семейството си или разпускаме след тежкия ден.

Как да изберем разтегателен диван за кухнята?

Не забравяйте, че стаята е предназначена предимно за готвене. Трябва да има достатъчно място за свободно движение. Тъй като се нуждаем не само от кухненски диван, а от малък диван, който да ползваме като легло, ние определяме механизма на трансформацията му. Съпоставяме размерите на свободното пространство и него, когато е в разпънато състояние.
Диван за кухня, който се разтяга
Правият вариант е по-мобилен, най-популярният модел от потребителите е тесният диван.

Обикновено го подреждат на стената срещу работната зона. Моделите с висок гръб ще ви помогнат да заемете удобна позиция по време на хранене и тялото ви да си почива, докато имате гости.

Дизайн на кухненски разтегателен диван

Тесен кухненски диван
Компактен диван в кухнята може както да допълни цялостната композиция, така и да се превърне в ярък акцент в интериора. Важното е да не влиза в естетически конфликт общите цветови и стилистични решения. Преобладаването на естествените текстури в кухнята предполага да се заложи на успокояващи цветове на мебелите (слонова кост, кафе, лен, антрацит, шоколад, сметана).

Ако кухненският диван е в сочен ярък цвят (малина, син, ментов, сапфир, лимонено жълто, червен) може да бъде чудесен акцент в дизайна на кухнята.
Ъглов кухненски диван
Традиционно кожата и нейните заместители са предпочитани материали за кухненски мебели. Те не абсорбират изпарения, течности и миризми добре, могат да се почистват от замърсявания и са издръжливи при правилна грижа. Като алтернатива можете да използвате и флок, жакард или специално обработен велур.

Каквато и дамаска да изберете, малък разтегателен диван в кухнята ще я направи уютна, приветлива и удобна за почивка. Ясно е, че там винаги можете да намерите време да се отпуснете и да изпиете чаша кафе?!

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *