С какви тапети да освежим спалнята?

Тапети за спалня

От какви тапети се нуждае спалнята, за да се чувстваме уютно и да си отпочиваме качествено

Интериорът съвсем не е за подценяване, когато говорим за спалното помещение. Всичко, което ни заобикаля, е от значение и за нашето душевно състояние, както и за възможността да релаксираме качествено. Редно е да подходим внимателно, за да си устроим една интимна крепост у дома. Времето за почивка е едно от най-важните през живота ни, защото така се възстановяваме за следващия активен и наситен с делови ангажименти ден.
tapeti za spalnya 12
Тук ще се спрем на един съществен елемент в спалнята – тапетите. Ако сте се отказали от варианта да боядисвате стените, вие ще се убедите, че има богато разнообразие от тапети на пазара.
tapeti za spalnya 11
Първо изберете цвета, в който смятате да освежите спалнята. Може би имате свои предпочитания или ще се доверите на дизайнерските съвети? Те споделят, че романтично настроените натури са склонни да се насочват към неутрални и нежни цветове, сред които са пастелните и прасковените нюанси. За тях е натоварващо, ако са в стая с контрастни цветове, тъй като те не успяват да внесат достатъчно спокойствие.
tapeti za spalnya 9
За младите и авантюристично настроени хора обаче тези тонове са тотално скучни. Те биха посегнали в магазина към ярките цветове и въобще не биха се поколебали да вкарат червеното и черното в спалнята. Имайте предвид все пак, че те въздействат на психиката, и ако се прекарва продължителен период сред тях, може да провокират необясними избухвания.
tapeti za spalnya 8
Разбира се, има и компромисно решение, което можем да определим като „златната среда“. На една от стените може да поставите тапети с наситен дизайн или цвят, а на останалите те да са в ненатрапчив цвят. Комбинацията е много модерна в момента, но винаги може да се приложи, когато се стремим към раздвижена и нетипична обстановка.
tapeti za spalnya 7
Ако сте в положение да не разполагате с отделна спалня, а трябва да пригодите помещение, което ще съчетава и дневна, тогава съобразете и избора на тапетите. В същата стая вероятно ще има гардеробна, библиотека, хол, че дори и работен кът, ако се налага. Затова е хубаво да се поставят тапети, които ще паснат като стил на всичко изброено.
tapeti za spalnya 6
Преценете и материята, от която да са тапетите. Има от хартия, текстилни, винилови, но попитайте и консултантите кои ще ви препоръчат. Важно е да са екологично чисти и да имат влагоустойчивост, например, ако обитавате жилище, в което има склонност да се образува мухъл.
tapeti za spalnya 5
Когато купувате тапетите, мислите и за цветовете на мебелите, които ще поставите в спалнята. Ако те са светли, хубаво е и тапетите да не са тъмни, за да се усеща просторно. Смело може да експериментирате с включването на контрасти, ако стаята е по-голяма. Ако обзавеждането ще е тъмно, за тапети се спрете на топли цветове.
tapeti za spalnya 4
Трябва да знаете и как се премахват старите тапети. Това става с помощта на накисване с вода и след това се очаква те лесно да се отлепят. Погледнете основата и я изравнете, ако е нужно, за да може новите тапети да паснат плътно и гладко на стената.
tapeti za spalnya 3

tapeti za spalnya 2

tapeti za spalnya

tapeti za spalnya 13

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *