Шкаф за балкон: Да извлечем максимум полза от минимална площ

Шкаф за балкон идеи

За да разполагаме с красив кът в допълнение към жилището, трябва да разполагаме с подходящи места за съхранение като шкафове за балкона

В продължение на много години, нашият балкон служи като килер и дори склад. Днес, когато вече е модерно изнесените части на апартаментите да се превръщат в стилни стаи, нещата все още трябва да се съхраняват някъде. Този проблем е решен с помощта на шкафове.


Шкафът за балкон е най-важната част от подредбата на тази малка площ. Може да се скрие от очите на всички ненужните неща или просто да се превърне в основа на домашен офис или дори – библиотека.

Материали

Преустройството на балкона в комфортна стая стана толкова популярна тенденция, че мебелните фабрики започнаха да произвеждат специални образци за обзавеждане на това помещение. Вариантите шкаф за балкона, според материала, който се правят са:

Шкафове от ПДЧ

Материалът е доста практичен, издръжлив и има по-ниска цена, което го прави много популярен. От ламинирано ПДЧ мебелите се произвеждат така, че да издържат на тежки товари.

Предимствата на този материал са:

Здравина и стабилност;
Дълъг срок на експлоатация;
Лесен за използване,
Широка гама от форми и размери
Позволява по-нататъшни довършителни дейности за подобряване на дизайна.

Ако моделът не отговаря на очакванията ви за здравина и стабилност, може да го подсилите с армирана хартия или подсилваща мазилка.

Натурална дървесина

Продуктите от естествени материали винаги са на висока почит. Екологично чистите мебели не само не вредят, но красиво се вписват в интериора.

Предимствата на този материал са:

Издържа тежки товари;
Може да се монтира в стената,
Дълъг срок на експлоатация;
Оригинален дизайн,
Добавя повече топлина и уют.

Експертите съветват: Дървесината, за която не се грижат, има свойството да се деформира, а това променя вида на мебелировката. Има известна сложност при монтажа и не са никак евтини.

Металопластика

Както показва търсенето на потребителите, пластмасови шкафове за балкона имат безпрецедентна популярност. Тя се дължи на ниската цена и практичността на дизайна.

Преимущества на металопластиката:

Отлична устойчивост на влага, която е неизбежна на балкона;
Алуминиевата основа на продукта е защитена с боя, която не избледнява на слънце;
Рафтовете от пластмаса са в състояние да издържат на натоварване до 40 кг;
Такива мебели са абсолютно устойчиви на високи и ниски температури, включително жаркото слънце и слана;
Материалът е лесен за почистване и не се руши от битова химия;
Богат избор;
Разумни цени

Шкафът от металопластика се прави от три вида материали: алуминиева конструкция, стелажи от пластмаса, PVC щори.
Избирайки шкаф за балкона, според материала се уверете, че продуктът е издръжлив, просторен, ще ви служи дълго време, не се променя от високи и ниски температури и изглежда добре.

Разнообразие на моделите, според конструкцията

Втората, не по-малко важна характеристика е свързана със функционалността и привлекателността на продукта.Става въпрос за неговата конструкция, тип врати и външен вид.

Основните са:

Вграден шкаф за балкона: моделът се изработва в съответствие с вашата поръчка. Фиксира се на една позиция и не може да се мести; Вратичките му са окачени и плъзгащи;

Шкаф с плъзгащи се врати: вратите не пречат нито на сушенето на дрехи, нито на прозореца. Заема минимално място и се отваря само до средата.

Шкаф, чиито вратички се отварят навън: това е класическо решение с един недостатък, че изисква пространство, когато вратите се отварят.

Шкаф с врата – хармоника: най-пестеливият откъм пространство, защото вратата се отваря, когато се сгъва.

Шкаф с ролетка: Вратата не отнема никакво място при отваряне и цялото му съдържание е достъпно.

Виждате, че основната разлика между всички е начинът, по който се отварят. Поръчайте си този, който ще ви е най-удобен, според големината на балкона.

Модерни идеи

Модерното производство предлага много оригинални идеи, които ще са ви много полезни при обзавеждането на балкона.

Изолирана балконска мебел: Това решение е необходимо, когато на балкона не е твърде топло, и в шкафа ще служи да се съхраняват туршии и конфитюри;

Шкафчета за съхранение на зеленчуци, плодове: те са оборудвани със специални отделни кутии и се отличават с различни форми;

Шкафове за съхранение на инструменти: те са оборудвани с място за съхранение на всички видове отвертки, чукове, отвертки и др.;

Електрическа балконска ниша: практична идея за съхранение на хранителни продукти; Подобни мебели са необходими за неотопляеми балкони, където се поддържа температура от 2 до 7 градуса С;

Мебели за балкон от тип „изба”: предназначени за съхранение на зеленчуци през зимата, в студа; продукти се съхраняват отгоре при температура от 0-7 градуса;

Балконски ъгъл: прекрасно функционално решение за „мъртвите“ зони на балкона; тези шкафове са просторни, но заемат минимално количество пространство.

Не се притеснявайте, ако вашата тераса е с различни нестандартни размери. Можете лесно да намерите или да поръчате отделни ъглови решения ниско долу или до тавана. Не забравяйте, че винаги можете да използвате предната или задната част на помещението.

Препоръки:

Имайте предвид, че шкафа за балкон е като всяка друга мебел – ще се използва десетилетия в най-добрия случай. За да ви е максимално полезен, съобразете се с някои условия:

Студът и влагата рушат здравината и красотата на всяка мебел. Имайте предвид, че в един момент вратата може да се деформира и да не може да се затвори.

Трябва да ги сложите върху равна и влагоустойчива повърхност
Съобразете размерите така че и да не закрива балкона, и да имате достатъчно пространство за продуктите.

Коментари чрез Facebook

коментара

1 коментар


  1. Здравейте! Много интересни решения,но немога да намеря кой да ми изработи шкаф с плъзгащи се врати за балкона като тези белите от снимките.Може ли малко помощ,къде се изработват?😉😊

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *