Шкаф за балкон: Възможности и идеи

Идеи шкаф за балкон

С шкаф за балкон това място ще стане много по-функционално, вместо да го ползвате само за простиране и редене на саксии

Да поръчате шкаф за балкона първоначално може да ви се стори непрактично, дори неуместно, но само, ако сте планирали да го ползвате като кът за почивка и простиране на дрехи.
shkaf-za-balkon 1
Повечето новодомци разширяват приложението му. Независимо дали ще превърнете балкона в кухня, допълнителна спалня, кабинет или стая за хоби, винаги е необходима мебел, която да събира неща като чаршафи, чинии, канцеларски материали или такива за ръкоделие. Един шкаф за балкон ви осигурява повече пространство, ред и удобство.
shkaf-za-balkon 1b
Хората отдавна са го измислили. Вече се предлагат различни по размер и вид от тази мебел. Ще може да изберете подходящата за вас в зависимост от големината на балкона ви и идеята, с която ще го ползвате.
shkaf-za-balkon 1d

shkaf-za-balkon 1c

Вграден шкаф за балкон

Както в спалнята или коридора, вградените мебели са чудесно решение, ако се нуждаете от пространство както за съхранение, така и в самото помещение.
shkaf-za-balkon 2
Разбира се, те изискват стриктно изчисляване на параметрите и по правило, са изработени по поръчка. Някои по-сръчни стопани могат да си ги направят и сами. Така ще си получат допълнително пространство, което може да ползват и като килер.
shkaf-za-balkon 2b
Ако съхранявате зимнина или зеленчуци, добре е да помислите за врати, които осигуряват подходящо проветрение, за да не се разнесе неприятна миризма при всяка температурна промяна.
shkaf-za-balkon 2d

shkaf-za-balkon 2c

Модерни шкафове за балкон

Вградените шкафове пестят място, но ако са с врати на панти, пак е неудобно. Заложете на плъзгащи врати – това е и модерно, и много практично решение. Виждате по снимките, че може да ги поръчате от различен материал. Можете дори да използвате огледална повърхност. То ще отразява светлината, ще прави помещението визуално по-просторно.


Може да сложете светещи ленти или специално осветление в горната му част. Както се вижда, можете дори да поръчате такива с разчупен дизайн – интериорът става атрактивен и видимо още по-практичен.
shkaf-za-balkon 3e

shkaf-za-balkon 3d

Ъглови шкафове за балкони

Когато се нуждаем от максимално място на балкона, а ни е необходимо неголямо място за съхранение на бързооборотни неща, този тип шкаф е най-доброто решение. Препоръката е да се поръча с плъзгащи врати или ролетни такива за още-по-голямо удобство.
shkaf-za-balkon 4 b

shkaf-za-balkon 4
Друг вариант на този са класическите ъглови рафтове, които дори няма нужда да се крият под корпус и врата.
shkaf-za-balkon 4 e

Шкафы купе на балкон и для лоджий на заказ угловые- фото 1

shkaf-za-balkon 4 e1

Шкаф с ролетна врата или рафтчета

Все пак по-прибрано и чисто изглежда, когато не вадим на показ всичките буркани, посуда и инструменти. Вместо тежка мебел, поръчайте няколко стандартни стилажа, които са с ролетна вратичка. Някои от тях дори не заемат цялата стена. Може да ползвате свободното място под и над тях, което ги прави дори по-желани от всеки друг тежък шкаф за балкон.

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *