Сива кухня – едно модерно и свежо решение!

Сива кухня обзавеждане

Изборът на сива кухня е печеливша стратегия, ако вие обожавате спокойствието и деликатните тонове

Да имате сива кухня у дома може да се стори скучно за някого, а всъщност резултатите след преобразяването са повече от впечатляващи. Ако тепърва се нанасяте е лесно, веднага ще започнете с ремонта, но ако става дума за освежаване, може би ще се потрудите повече. И все пак си заслужава! Не слушайте скептиците, които ще ви кажат, че помещението ще бъде мрачно и тягостно, защото всъщност то ще е универсално, ще разкрие красотата на някои детайли в него, ще изпъкне със своята неутралност.
siva-kuhnya-2
Сивото е прекрасен заместител на белия цвят, тъй като влиза лесно в елегантни комбинации и атмосферата става изключително луксозна дори и с малко средства. Собствениците на малки кухни трябва да се спрат на светлите нюанси на сивото.

Допълнителен аргумент в полза на този цвят е също, че хармонично се съчетава с дървото като материал, а и с битовата техника. Ако имате опасения, че може да прекалите с избора на сива кухня, изберете си само една стена и боядисайте нея – нека се превърне в акцент.
siva-kuhnya-3
За да избегнете хладния ефект на сивите гами, може да заложите основно на стените и пода. Така и естетически ще усетите правилността на решението, само с един поглед.

На фона на сивото изящно се открояват семейни снимки на стените, съвременни плакати, декорации и дъски за бележки, където всеки може да оставя послания.
siva-kuhnya-4
Тъмните тонове на сивия цвят са за по-големи кухни, които задължително трябва да са отлично осветени. Удачно е само едната стена да бъде тъмна, а останалите да са в по-светлите нюанси на сивото, но всичко зависи от вашата креативност и идеи.

Както вече посочихме, сивото няма проблем да си партнира с друг цвят в интериора. Обикновено в комбинация с бяло е абсолютно класическо решение, което ще създаде модерен облик на вашата кухня. Към нея смело бихте могли да добавите също бежово и кафяво. С тях обстановката ще стане далеч по-уютна и топла, а строгостта на излъчването ще бъде смекчена.
siva-kuhnya-5
За по-ексцентричните от вас ще предложим да си направите една ярка сива кухня. Тя ще съдържа за основен фон сивия цвят, а виолетовото и розовото биха могли да са забележителните акценти в нея. Жълтото и сивото също се обичат и си подхождат по един неповторим начин. Оранжевият цвят е не по-малко препоръчителен, ако искате да го смесите със сивия. Някои оттенъци на зеленото също са сред вариантите за една по-шарена сива кухня.

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *