Свещи в интериора за Свети Валентин и не само

Свещи в интериора за Свети Валентин и не само

Романтичният декор и свещите са винаги добра идея – не само за Деня на влюбените

Какво би бил Свети Валентин без атмосферата, създадена от запалени свещи?! Само треперещият пламък може да превърне студения градски апартамент в романтично кътче, пълно с комфорт и магия. Ако оставите свещите близо до ароматни декорации, тогава въздухът ще се насити с дъх на любимите цветя и плодове и няма да е нужно повече, за да почувствате празничната атмосфера.

Романтична вечер у дома

Вероятно не е необходимо да напомняме, че романтична вечер у дома могат да прекарат не само онези двойки, за които всичко тепърва започва, но и съпрузи, които са заедно от много години. Такива вечери събират партньори, освежават връзката, запалват искра, която ще стопля отношенията им дълго.

За романтичната вечер трябва да се постараете. Дори атмосферата да не се получи като в любимия ви филм – няма нищо страшно. Важно е в погледа на любимия да свети огъня на чувствата и благодарността от изненадата.

Украсете гостната

В повечето случаи там се организира романтична вечеря. Няма нужда от сложни украси – поставете големи и малки свещи, сърцевидни или просто широки цилиндрични. Сложете ги на масичката за кафе, на рафтовете, на камината и дори на пода – като цяло на всички плоски повърхности, където ще стоят стабилно.

Няма нужда и всъщност не бива да включвате основното осветление, освен ако няма устройство, което да регулира силата му.

Украсете масата

При подреждането на масата за романтична вечеря трябва да обмислите всичко до най-малкия детайл. Кръгли свещи могат да бъдат поставени директно върху покривката и да използвате канделабри, стоящи стабилно на дългите си крака. Високите свещи в такава декоративна стойка няма да изгорят бързо и ще ви оставят няколко часа време.
Свещи в интериора за Свети Валентин и не само
За празничната трапеза вземете розови или червени хартиени салфетки, халките за салфетки може да са със сърца. Ако имате време и желание, можете да отидете още по-далеч и да приготвите ястия във формата на сърце специално за романтичната вечер.
Свещи в интериора за Свети Валентин и не само

Как да украсим спалня за романтична вечер

Създаването на романтичен интериор на спалнята е доста просто, основното е да преброите приблизителния брой свещи, които ще ви трябват, но и да вземете предвид тяхното местоположение заради пожарната безопасност. Знаете как се случва, в пристъп на страст можете случайно да обърнете свещ, да запалите огън или да се изгорите.

Свещи в интериора за Свети Валентин и не само
За да избегнете този обрат на събитията, поставете свещи на групи, например поставете малки свещи във формата на сърце някъде на маса или на пода далеч от запалими предмети. Оживете интересен вариант с плосък съд – налейте вода в дълбока чиния или купа за салата и оставете запалените свещи да плуват отгоре. Тук свещите могат да бъдат разредени с розови листенца.

Идеи за Свети Валентин
Не е необходимо да подреждате оранжерия в тази стая, няколко букета във вази, поставени на рафтовете, ще бъдат достатъчни. Направете пътека от розови листенца, водеща до леглото, разпръснете ги по леглото, оставете всичко в тази стая да излъчва деликатен аромат. Сложете сърце от розови листенца върху чаршафите, дори можете да направите две сърца – едното от червени, другото от бели листенца.
Спалното бельо трябва да се слага не само свежо, но за предпочитане в по-подходящ цвят. Традиционно в интимна обстановка се използват копринени чаршафи с червен или бордо цвят, смята се, че това е нюанс на страст и трябва да бъде в спалнята. Също така, парче червен плат може да се хвърли върху абажура, той ще подчертае романтичната атмосфера в спалнята и ще добави интимност към нея.

Свещи в интериора за Свети Валентин и не само
Банята в романтичната нощ

Като правило една романтична вечер в банята се прекарва като си обграден от голям брой трептящи свещи и с чаша шампанско в ръка. Във ваната пълни топла вода и в нея се изсипват листенца от рози.

За да предотвратите капенето на разтопен парафин върху пода, можете да поставите всяка свещ върху чинийка, да поставите и няколко листенца от рози. Интересен вариант за баня са прозрачните чаши или стъклените свещници.

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *