Светещ душ – LED вълшебство в модерна баня

Светещ душ – LED вълшебство в модерна баня

LED душ или душ с осветление е ефектно и полезно решение за баня – перфектно допълва интериор в модерен стил

Предлагането на светещ душ е актуална тенденция, възприета от повечето производители на душ кабини и аксесоари за тях. Всъщност това е просто устройство, което се различава от стандартната „слушалка” само по това, че има малки светодиоди, които подчертават със светлина, понякога и цвят, течаща вода. Обикновено, но ефективно – тези дори душове не се нуждаят от свързване към електрическата мрежа. Те са напълно енергонезависими. За тях, видовете, и как да изберем подходящия за нас, ще ви разкажем в днешния материал:

Как работи светещия душ?

Първоначално, когато това чудо на технологията се появи на пазара, работеше изключително на батерии, което понякога водеше до проблеми – неплътно затвореното отделение с батерии бързо се мокреше и в резултат на това светлинките просто изгаряха. Съвременните устройства от този вид работят малко по-различно – те са напълно независими и са неразделна част от един монолитен блок, плътно затворен и защитен срещу проникването на вода. Да, те са за еднократна употреба, но са в състояние да служат много дълго – докато „слушалката” работи правилно и докато светодиодите не изгорят. Каква е тайната на декоративното осветление за душ? – Всъщност те са няколко:

Миниатюрна водноелектрическа централа, която генерира напрежение благодарение на потока вода минаващ през слушалката – той върти остриетата на миниатюрния генератор, който на свой ред изпраща поток заредени електрони към светодиодите и те вече излъчват определен нюанс на светлина.

Моноблок конструкцията на устройството, която не позволява на водата да влиза в контакт с електрическата част.

Всъщност такива миниатюрни генератори отдавна не са новост и се използват в много водопроводни инсталации. По същия принцип се правят аератори за смесители. Дори газовите котли са оборудвани с такива генератори, които благодарение на тях работят практически в автономен режим, а мрежовото напрежение в тях се използва изключително за стартиране на котела.

LED Душ слушалка за душ или Светещ душ: Защо е необходим?

Причините да купите душ с осветление могат да бъде доста – поне няколко от тях ще привлекат вниманието ви:

Независимо от факта, че такива устройства съществуват от известно време на нашия пазар, те все още се възприемат като декоративна екзотика от много хора. Вместо модерен душ, гледат на него като играчка. Преимуществата на вида обаче не са само атрактивния му външен вид:

Привържениците на нетрадиционните методи на лечение твърдят, че светлините в специфичната комбинация могат да има благотворен ефект върху психофизичното състояние на човек – това е така наречената „фототерапия”. Светлината на един оттенък успокоява човека, а другият, напротив, води до вълнуващо състояние.

Душовете с LED светлина са много полезни – някои производители допълнително оборудват тези устройства със сензори за температура, които в зависимост от температурата на водата дават сигнал за включване на диодите на определен цвят. Например, ако сте включили водата и от душа се излъчва червена светлина, то тече много топла вода, синьото, напротив, е сигнал за недостатъчната температура. Съществуват много опции и всички от тях зависят изцяло от производителя.

LED душ – видове

Първото нещо, което трябва да се отбележи, че устройствата от този вид могат да бъдат инсталирани на всяко устройство – дори и на дюзата на обикновен смесител. Отделно те могат да се разделят на:
Готов, стационарен душ или душ стойка със светлина. Тук всичко е ясно – почти всяка стационарна стойка за душ във фабриката или вкъщи може да бъде оборудвана с осветление. Цената на тези продукти е доста висока и следователно повечето хора прибягват до такива трикове като самостоятелното оборудване на съществуващата стойка на душ с осветление. Доста често производителите изграждат така наречената”монолитна технология за производство на душ кабини”, в която самата поставка и лейка са едно цяло.

Отделен душ с осветление. В този случай се вместо старата обикновена душ глава се инсталира новата LED версия . Както и в предишния случай, може да се произведе в няколко варианта – „тропически дъжд”, регулируемо (с ключове) поливане може и дори конвенционален, с гъвкав маркуч.

Как да изберем светещ душ?

Както бе споменато по-горе, изборът на душ с осветление е проста, по силите на всеки човек задача. Тук има няколко тънкости, а най-важното от тях е качеството на продуктите, което може да бъде гарантирано само от производител, изпробван във времето. Не купувайте устройство със съмнителна марка, за да го ползвате възможно най-дълго.

Трябва да проучите възможността да инсталирате нова глава на душ при необходимост. Ако няма така опция, трябва да разполагате с време и възможност да смените цялата система. Като част от това проучване трябва да имате предвид големината на „лейката”, резбата й, възможността да се свърже с адаптер към цялото устройство.

Проучете възможността да получите „2в1” ползи от такъв душ. Играта на светлината е хубаво нещо, но защо да си отказвате и останалите преимущества на това модерно решение за баня?!

Изглежда просто, но не бива да се пренебрегва основното: Харесва ви или не да имате подобно нещо в банята си?! Ако сте фен на ултра модерното, хай тек обзавеждане, действайте смело. Ако сте човек на класиката, провансалския или винтидж стил, трябва да премислите още веднъж.

ЛЕД душовете или светещите душове са достъпни и лесни за инсталиране, но като всичко в дома ви, трябва да подхождат на цялостния стил и да правят вас и семейството ви доволни от избора си!

Коментари чрез Facebook

коментара

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *