Тапети за детска стая на момиче

Тапети за детска стая за момиче

Тапети, подходящи за момиче трябва да подчертаят нежната страна на стопанката на стаята и създадат вълнуваща атмосфера от приказките

Много родители на момичета приемат като предизвикателство създаването на красива и практична детска стая. Един от най-важните фактори за създаването на модерен „замък” за техните принцеси са подходящите тапети момичета.

От техния цвят, модел и състав зависи от настроението и дори здравето на детето. Ще ви дадем някои невероятни идеи за стилни тапети в интериора на детската стая, но ще ви посъветваме кой материал, цвят и дизайн са най-добрите за малките красавици и за по-големите момичета.
Тапети за детска стая на момиче

Как да изберем тапети за детска стая на момичета?

Изборът на детски тапети за момичета преди всичко се определя от възрастта и предпочитанията на детето. Желателно е цветовете им да успокояват и да са от категорията на т.нар „женски” нюанси: светло зелено, розово, синьо, праскова, карамел и мляко, лилаво. Може да вземете мостри и да ги покажете на детето. По това кои от тях харесва най-много ще се ориентирате. В края на краищата то ще живее там и отлично усеща в каква обстановка ще се чувства най-добре.

Единственият неизменен критерий е, че трябва да бъдат направени от естествени материали. По-специално, в проектирането на детска стая се препоръчва:

Хартиени тапети (екологично чисти и на сравнително ниска цена);
Нетъкани тапети, които са от пресована хартия и са по-практични;
Стенни облицовки от естествени материали (напр тапети grasscloth, и т.н.)

Важно е да се обърне внимание, че украсата на детските тапети модел трябва да е направена от боя на водна основа. Тя не отделя вредни вещества в атмосферата на помещението.

Модерни тапети в детската стая за момичета под 12-годишна възраст


Децата на възраст 4-10 години разпределят по равно времето си за игри и почивка. Ето защо, на дизайна на стаята е по-добре да се даде предимство на по-леки тонове с малки отрязъци от украса. Крещящите тапети превъзбуждат, а тъмните имат отрицателен ефект върху настроението. Също така набира популярност тапети, които разрешават да се оцветяват. Това дава възможност да изяви творчество и да създаде само любима атмосфера, без да се тревожите, че ще опропасти скъпите облицовки на стените.


Отлична идея за тапети за момичета до 12 години са приказни герои, мили животинки, цветни щампи, азбука, цифри…

Стилни тапети за подрастващи момичета

Ремонтът в детската стая обикновено се прави, когато детето е влязло в юношеството. За тийнейджърите е важно да изразят себе си. Разберете техните интереси и цели. Тапетите в стаята на тийнейджърка може да отразяват нейните любими цветове, хобита, и тук е важно да се остави поле за творчество.


Тапетите в стаята на девойката, обикновено са свързани с мода и стил; музикални предпочитания; пътешествия, любов и т.н.

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *