Тапети за всекидневна

Тапети за всекидневна

Когато решите да освежите всекидневната, използвайте ефектните тапети, но внимавайте как ги съчетавате

Всекидневната е стая, която се обитава от всички и обикновено прекарваме значително време в нея. Ето защо бихме желали тя да е комфортна и много красива. Ако сме решили да направим освежаване и е настъпил моментът за смяна на тапетите, трябва да имаме предвид някои съображения.

Тапетите за всекидневна трябва да се вписват хармонично в интериора, пасвайки на мебелите, текстилните детайли и на вкуса на домакините, разбира се. Светлината има способността да променя техния цвят, затова тествайте една ролка, преди да закупите цялото количество тапети.

Търговската мрежа е залята от многообразие от видове тапети и може да избирате от богата палитра, както и от различни текстури и размери. За щастие инвестицията не е особено сериозна, а и винаги може да внесете промени, ако се окаже, че решението ви не е било правилно.

Неутралните цветове тапети за всекидневна
tapeti za vsekidnevna neutralni
Тази гама е универсална и е може би най-добрата основа, от която се тръгва за декорирането на дома. Изключително удачна е, когато имаме помещение с малки размери, с ниски тавани и приглушена естествена светлина. Ако мебелите са наситени цветове, неутралната палитра също е подходяща, за да могат да изпъкнат на нейния фон. Пастелните тонове са перфектни в случая! Всекидневната ви ще изглежда спокойна, семпла и елегантна. Така в нея може да разположите елементи, които ще се превърнат в акцент – художествени произведения, сувенири, вази и саксии. За да създадете контраст, ако такава е представата ви, поставете няколко шарени възглавнички в стаята. Същото може да постигнете и с атрактивни изкуствени цветя. Едно модерно решение е да заложите на принтове, фигури, цветни изображения, включително и по стените, което ще демонстрира индивидуален почерк на вашата всекидневна. Снимките ще ви вдъхновят с идеи и вие ще може да ги приложите в жилището си.

Възраждането на фототапетите

tapeti za vsekidnevna одшдшьзешс
Фототапетите живеят втори живот. Те вече са изтупани от праха и не тънат в забвение. Съвременните дизайнери все по-често ги включват в своите проекти и ги предлагат на собствениците на апартаменти. Разбира се, само една от стените би могла да се превърне в копие на природна картина, морски пейзаж или друг интересен кадър. Ако сте по-смели може да експериментирате и да поставите фототапет на всички стени, но и тогава оставете въздух отдолу или отгоре, за да не изглежда всекидневната като „захлупена“. Внимателно подберете цветовете на обзавеждането, за да не дразни окото, ако не е в синхрон с посланието на тапетите.

Цветен акцент

tapeti za vsekidnevna vinilovi
Бихте могли да съчетаете тапети с боя, а може и два вида тапети, ако искате да поставите само един цветен акцент във всекидневната. Така би могла да се оформи цяла стена, а може да бъде и само част от нея. Тук се иска усет и умело съчетание на цветовете, затова разгледайте нашите примери, които да ви насочат как би трябвало да изглеждат стените с избраните тапети за всекидневна.

Текстилни тапети

tapeti za vsekidnevna tekstilni
Този ваш избор ще създаде луксозна обстановка. Има релефни и гладки текстилни тапети. Те не са токсични, въпреки че са изработени от синтетика. Няма да бъдете затруднени при поставянето им и поддръжката. А шикозният вид е гарантиран! Все пак не забравяйте, че те са малко по-скъпи от останалите тапети.

Тапети в тъмни цветове

tapeti za vsekidnevna tamni
Рядко се срещат собствениците на домове, които се хвърлят да използват тъмни нюанси, но трябва да признаем, че това е страхотен избор. Много е важно обаче да се прецени дали всекидневната е подходяща за тази цел – добре е тя да е просторна, отворена и през прозорците да влиза достатъчно светлина. Иначе крайният ефект е невероятно завладяващ, уверете се сами от фотосите с примери на тапети за всекидневна в тъмни цветове!

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *