Таван на спалня – като нежна завивка или тонизиращо събуждане

Таван на спалня – като нежна завивка или тонизиращо събуждане

Оказва се, че не точно интериора, а таванът на спалнята създава завършения образ в помещението, което предполага пълна почивка и уединение

Таванът на спалнята е последното, което ни хрумва, когато мечтаем за нов дом или ремонт, но пък е едно от първите, които обновяваме, когато се налага. Това се получава така, защото помещението за почивка е от първостепенно значение за нас. Когато правим ремонт в спалнята, както винаги, започваме с таваните, защото именно повърхността над нас е отправната точка, от която се определя останалата част от дизайна на дома ни.

В какъв цвят, стил и покритие ще го решим – Изборът е свързан с нашите желания и вкусове, финансови възможности и от технологичността на целия процес.

За да вземете наистина грамотно решение за оформянето тавана на спалнята ви, най-добре е да вземете предвид Съветите на интериорните дизайнери:

Според Фън Шуй е по-добре да изберете тавани без остри ъгли, скосени или стъпаловидни издатини, тъй като те въвеждат дисхармония в пространството.

За спалня с ниски тавани са идеални опънатите гланцови или матови изделия в пастелни цветове, защото те визуално ще направят стаята по-висока.

Обемни структури на много нива ще бъдат подходящи в стая с високи тавани.

Модели на две нива във формата на квадрат или правоъгълник могат да бъдат избрани за украса на тясна спалня. Те ще помогнат за визуално разширяване на пространството.

Видове тавани, които може да изберете за спалня

Опънат таван

Опънатите тавани се срещат в уникални цветове и гланцови, матови или сатенени текстури. Определено имат атрактивен външен вид.
Идеи за таван на спалня
Окачен таван

Има няколко вида

От гипсокартон. Този уникален материал има редица предимства. Има естетически вид, лесен е за инсталиране, позволява да създадете идеално равна повърхност или такава с различни форми.
Идеи за таван на спалня
От летви . Дългите летви се предлагат в голямо разнообразие от нюанси като традиционно бяло, златно, сребристо, бронзово или други. Този дизайн винаги изглежда много впечатляващо.

Такива окачени конструкции дават огромно поле на въображението и внасят жар и индивидуалност в интериора.

Дървен таван.

Идеи за таван на спалня

Този метод е по-екологичен от всеки друг вид. Дървената настилка се счита за най-универсалната и търсена, както за селска къща или вила, така и за градски апартамент. Може да се направи от МДФ, ламинат, вагонка.

С PVC панели.

Таван за спалня видове

Те имат различно външно покритие, лъскава или матова текстура. PVC панелите перфектно имитират разнообразни естествени материали или могат да имат плътен бял цвят.

Плочки на тавана

Тези продукти са доста популярни, те са леки и много лесни за залепване. Таванните плочки се предлагат в различни форми – правоъгълни, квадратни, шестоъгълни или ромбовидни.

Огледални тавани

Идеи за таван на спалня
Позволява визуално да подобрите визуалното внушение от интериора на стаята. Огледалната структура красиво отразява и пречупва светлината, значително увеличава пространството и прави възможно преобразуването на интериора и като че ли дава душа на дизайнерските акценти.

Стъклен таван
Видове тавани на спални

Той може да бъде разположен както върху цялата повърхност на тавана, така и на фрагменти. Стъклените продукти внасят изтънченост в интериора и подчертават индивидуалността му.

С тапети
Видове тавани на спални
Модерен и стилен начин на декорация, който може да се реализира с безкраен асортимент материал. За спалнята е най-добре да използвате екологичен и дишащ тапет от хартия, плат или на флизелинова основа.

Кесонови тавани
Видове тавани на спални
Откровено казано това решение е много демоде и красиво изглежда само в големи, стари къщи и салони. Пищната му красота ангажира окото, предполага тежък интериор и простор. Ако разполагате с ретро обзавеждане, антики, аристократичен дом, кесонните тавани с лекота ще прикрият несъвършенствата на строителството и времето и ще внесат блясък дори в спалнята ви.

Бетонни тавани

Видове тавани на спални
Този тип тавани не са особено популярни в интериора на спалните, но биха се харесали на хора, които ценят бруталния стил и лофт обзавеждането. Доброто в него е, че не изисква особена поддръжка и не позволява разпространение на мухъл.

Цветове за таван на спалня

Независимо дали става въпрос за матови, гланцирани или сатенени, на нива или без, с декоративни фигури или рисунък, основното при декорирането на тавана на спалнята е изборът на цвят.

Черен

Видове тавани на спални
Прави вътрешните линии по-ясни и изразителни. Покритие в такъв тъмен цвят добавя атмосферата на загадъчност, будоарна интимност и аристократична елегантност.

Бял
Идеи за таван на спалня
Откритият и лек бял цвят, въпреки своята простота, винаги изглежда елегантен и много стилен.

Сив
Обзавеждане на модерна спалня
Многостранното сиво има повече от 50 нюанса, поради което е подходящо за декориране във всяка стилова посока. Оформя строг и много модерен дизайн.

Червен
Луксозни червени спални
Хипнотично съблазнителен червен или бордо нюанс със сигурност ще привлече цялото внимание и ще направи атмосферата на стаята очарователна.

Зелен

Той е отлично цветово решение за спалнята. Зеленото предизвиква асоциации с природата, има тонизиращ ефект сутрин и успокоява преди лягане.

Розов

Внася светлина, свежест и положителност на атмосферата. Розовият таван изглежда много изискан и елегантен.

Кафяв
Обзавеждане бежова спалня
Шоколадовите нюанси образуват лаконичен и респектиращ интериор, което го прави уютен и комфортен.

Тюркоаз
Тюркоаз спалня интериор
Видимо преобразува и съживява атмосферата и внася определена морска свежест в нея. Атрактивните и многостранни тюркоазени нюанси няма да оставят никого безразличен.

Син


Това предизвиква асоциации с морските дълбини и безкрайната небеса. Синият цвят прави интериора по-наситен и изискан и добавя малко магия към него. Чувствително по-светлите му нюанси пълнят пространството със свеж въздух, придават на помещението невероятна нежност и елегантност.

Лилав

Видове тавани на спални
Този нюанс на тавана на спалнята оформя специална загадъчна и изтънчена атмосфера, която предразполага към почивка и възстановяване на силите.

Идеи за таван на спалня

Идеи за таван на спалня

Идеи за таван на спалня

Идеи за таван на спалня

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *