Телевизорът като част от декора

Телевизорът като част от декора

Да поставиш телевизор в интериора изглежда лесна задача, но някои насоки ще ви помогнат той да се превърне в декоративен елемент

Почти няма семейство, което да пропуска да постави телевизор в интериора у дома си. Независимо, че той не бива да заема централно място в общите вечери на фамилията, тази любима „кутия“ все пак изисква специално внимание. Някои идеи ще ви насочат как да превърнете телевизора в декоративен елемент, част от обзавеждането на всекидневната.
tv decor a

Как да разположим нашия телевизор в интериора

Поставете телевизора на стената, а над него и под него нека има рафтове за книги, красиви вещи, цветя или сувенири. Долният рафт може да е съчетан с шкаф за допълнително съхранение, а към него да се събират и две елегантни табуретки, които да извадите при нужда.
Телевизорът може и да е част от цяла стена с шкафове и рафтове. Той ще изглежда като вграден в нея.
tv decor 4 a
Може да е поставен върху нисък скрин, а около него отново да има рафтове или пространството да остане свободно.

Около телевизора би могло да се запази мястото, а рафтовете да са разположени от двете му страни на по-голямо разстояние. Той самият ще бъде акцент в стаята.
tv decor 6
А представете си колко ефектно би било само, ако той е подреден на стената като част от фотоизложба? Телевизорът е в центъра и около него има снимки на семейството – те могат да са както черно бели, така и цветни.

Телевизорът може да бъде окачен на пано или ламперия, а на земята под него да има мини-шкафче.
tv decor 5
Ако говорим за детска стая или помещение с творчески натури, той може да бъде декориран с креативни варианти на чинии и подложки, които ще оживяват стената над и около него.

Би могло да се спрете на по-разчупено предложение, което включва осветителни тела около телевизора.
tv decor 4
Ако е по-малък, телевизорът може да заеме само един ъгъл, като част от цялостен дизайн на секция на стената.

А за по-функционално, подобен модел обзавеждане може да има и вратички, които да скриват рафтовете и вещите.
tv decor 3
Едно на пръв поглед невероятно решение е телевизорът да бъде поставен в рамка за картина. Може тя да е просто дървена рамка, която го опасва и е част от каменна облицовка на стената – ефектът е неповторим!
diy-tv-frame 2
А да се запази автентичния дух на стая с камина, отново може да се спрем на дървена рамка и да го разположим над нея. Така или иначе, камината приковава погледите през зимата, а какво по-хубаво да се насладим на домашния уют и на забавните предавания в едно. Има и доста цветни варианти, които се получават страхотно, в което ще се уверите и сами от снимките.
diy-tv-frame
Модерните съвети на дизайнерите позволяват свобода на проектите, а най-важното е те да са в синхрон с желанията на домакините. Ако държите на съвременното излъчване в стаята, където има телевизор в интериора, може да избирате сред голямо разнообразие от идеи.
diy-tv-frame 3a
Преди всичко съобразете мястото му, за да може да имате поглед от всяка точка на стаята. На следващ етап преобразете пространството около него с разчупени форми, декор, който го подчертава или хармонизира, поиграйте си с цветовете и съвсем скоро ще се наслаждавате на резултатите.
tv decor 2
Изключително актуални са естествените включвания в покритието на стените – камък, дърво, бамбук. На такъв участък телевизорът стои изящно и посреща „топло“ посетителите в дома. ЛЕД осветлението също идва на помощ и предлага богати възможности за раздвижване на интериорните конструкции, включващи присъствието на телевизор в стаята.
tv decor

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *