Ученическа детска стая: Идеи за оформления и съвети

Ученическа детска стая: Идеи за оформления и съвети

Началото на учебната година не е най-удачния момент за ремонт, но е категоричен повод детската да се превърне в ученическа стая

Мили майки и татковци, 15ти се пада в събота, но началото на Учебната година така или иначе идва. Може би не е идеалния момент за ремонт, особено ако си имате първокласник, но е категоричен повод да модифицирате детската стая. Кътчето на най-важния член на семейството трябва да се промени. Вече не е място само за играчки и неговия гардероб. Детската стая вече трябва да изглежда и да служи като ученическа детска стая!

Истински грижовните родители знаят, че обзавеждането на помещението трябва да увеличи мотивацията на детето да учи, но „да не го лишава детството“. В детската стая, с добре оборудвана и красива работна зона, домашното ще се пише по-бързо и с по-голям ентусиазъм.

Как да се получи така и във вашия дом? Запознайте се с препоръките и идеите за интериор на ученическа детска стая:

Първо, не се страхувайте да показвате прогресивни възгледи за дизайна.

На второ място, не забравяйте, че вкусовете на децата (особено на тийнейджърите) се променят бързо. Следователно, не забравяйте златното правило: основните неща (легло, гардероб, маса)трябва да са с прост (лаконичен) дизайн и високо качество, но с акцентите (в текстил, лампи, плакати) можете да експериментирате.

Трето, купувайте училищни мебели заедно с детето. Но конфликтът на интереси се състои в това: момчетата и момичетата искат най-забавното, а скучните родители мислят за практичност и удобство.

Заедно обаче трябва да се разберат, защото обзавеждането се избира и по безопасност за здравето, гардеробите трябва да са просторни и да побират всички дрехи, в стаята трябва да има много стилажи, за да е подредено всичко, с полилеи и свещници – за да има много светлина, но и да се пести от електроенергия.

Независимо как се променят тенденциите в „интериора“, подходът за декориране на стая за ученик или ученичка изисква спазването прости правила. Един от тях е разделянето на помещението на зони:

Работна /учебна/ зона

Когато едно дете седи, за да си направи домашна работа, фокусът на неговото или нейното възприятие трябва да бъде само на домашна работа. Не трябва да има външни стимули. Тапети с снимки, прозорец на нивото на очите, рафтове, играчки, които могат да разсейват, трябва да бъдат оставени „зад гърба“. Мястото за обучение е оборудвано с пълна маса с обширен плот, рафт и лавица за книги, удобен стол с облегалка.

Съвет: Място за учене може да бъде увеличено чрез усвояване на балкон и по този начин се постига увеличаване на детската ученическа стая с 4 кв.м.

Спален кът (за почивка)

Класиката на жанра е да украси с изображения на любими герои и играчки: коли, роботи, феи или понита. Но порасналите ученици в зоната за спане предпочитат елементи от околната среда с ярки цветове и необичайни дизайни на фона на неутрални цветове (например светло сиво).

В правилно обзаведената детска стая всеки детайл е подчинен на общ замисъл. Приятно е, ако мястото за спане се намира на втория етаж.
За да се спести място, под леглото може да има монтирана маса, към която са прикрепени малък шкаф, просторна ракла или шкаф с чекмеджета.

Зона за игра (за забавление)

Децата, както малките, така и големите ученици, прекарват много време на пода. Ето защо, за зоната за игри е необходимо да се отдели най-голямо пространство. Подовите настилки трябва да са от приятен и щадящ околната среда материал, а ламинатът е винаги приятна идея.

Повярвайте, че вкусът към минимализма трябва да се научи от детството – ако докато купувате, обяснявате на детето, колко и защо е практична дадена мебел, то ще се включи с по-голям ентусиазъм. А като разбере, че по този начин си оставя и допълнително място за игра, въодушевлението ще е двойно!
Много е важно деликатно, но категорично да отделите зоната за игра и за учене. Това обаче не означава да не пуснете в действие въображението, когато оформяте работния му кът. Ако той е обзаведен с творчески мебели и необичайни аксесоари, ще се възприема по-активно ученето и с ентусиазъм ще пристъпва към домашното.

Мебели за ученика

Ако малкият ви ученик не е свикнал да окачва или подрежда нещата си в шкафа, ще имате дълги години проблем с бъркотията.

Подреждането на дрехите и играчките ще става по-бързо, ако мебелите за съхранение в стаята са в достатъчно количество. За това не е необходимо да купувате голям многофункционален шкаф. Трябва ви подходящ шкаф с кутии за играчки, а не обемен гардероб и компактен скрин.

След като „подредихме” нещата на ученика, трябва да му намерим и качествени мебели за учене. В тази връзка трябва да знаете, че в детската стаята на голямо момче или момиче трябва да се използват не повече от три основни цвята – при условие, че някои от стените и фасадите на мебелите са бели.

Външният ефект е лесен за избор, той е въпрос на вкус, но по отношение на здравето трябва да сте непоколебими. Нали знаете, че лошата стойка в първи клас на 10-12 години вече е диагноза „сколиоза”?!
Ученическо бюро изисквания и съвети
По тази причина, има строги правила за работното място:

Мебелите трябва да съответстват на растежа на детето. Т.е. неговата промяна в процес на растеж трябва да позволява и мебелите да се коригират така, че да има винаги прав ъгъл между предмишницата и рамото, бедрото и гърба, крака и бедрото;

Ръбът на бюрото трябва да е точно на нивото на седящия човек. В същото време краката трябва да са под прав ъгъл, а колената не подпират горната част на масата отдолу;

Оптималната дълбочина на масата в стаята на учениците е 60-90 см, широчината – 120-170 см;

Столът за ученик трябва да бъде с облегалка, която не се отклонява назад под натиск.

За да не се обърквате, дали сте направили най-добрия избор, още в магазина за детски мебели попитайте:

Обезопасени ли са мебелите? /Продавачът трябва да ви покаже неговия GS- символ/.
Какви са всички варианти, които предлагат за повърхности/евентуално – тапицерия?
Как стои въпросът с гаранцията?
Ергономични ли са мебелите?
Може ли да ги сглоби непрофесионалист, нает специално от търговската верига?
Знаят ли в магазина къде точно се произвеждат, ако имате допълнително въпроси?

Въпроси за бюрото:

Регулира ли се на височина от около 55 до 80 см (за да проследи растежа на детето и винаги да е удобно за ползване)?
Безопасно ли е за ползване – т.е. детето да го регулира само, ръбовете да се обезопасени ли са
Ще стигне ли работната площ?
Какви са възможностите за съхранение на дреболии и отделно – учебници, помагала, справочна литература
Какво допълнително може да предложи бюрото?
Може ли да се премести лесно?

Въпроси за ученическия стол:

Столът също трябва да служи на детето дълго – затова попитайте дали товароносимостта му е минимум е 80 кг и дали се регулира на височина – до 52 см?

Облегалката надеждна опора на плешките ли е и може ли да се настрои според нуждите на детето?

Облегалката подходяща ли е за формата на гръбначния му стълб?

Седалката регулира ли се отделно от облегалката?

Тествайте предварително стабилността на основата, както и подвижността му

Мама трябва да знае дали се подържа лесно чистотата на дамаската. Ако е от кожа, хубаво е и детето да знае как се почиства.

Компютърът в детската стая

Родителите трябва да помнят, че съвременните деца имат четири основни врагове: компютър (лаптоп), таблет, телевизор и бързо хранене. Това не означава да отречете или спрете техническия процес, но да го научите да го използват са самообразование и развитие, не за бавачка или забавление.
Изберете подходящо бюро, върху което ще
поставите компютъра. Погрижете се да ограничите нежелано съдържание в интернет с филтри – „родителски контрол“. Помогнете за намирането на полезни за учебните и за сайтовете за развитие.

Легло

И да оборудвате перфектната работната площ , не забравяйте- децата трябва да почиват!

За здрав и здрав сън, леглото и матракът трябва да бъдат възможно най-удобни. Ето защо, от закупуването на разтегателен диван в детска ученичка, е по-добре веднага да откажете. По скоро трябва да заложите на равна повърхност за гръбначния стълб.

Като изберете наистина качествен матрак, трябва да имате на разположение гладки плътна, плоски възглавници не са по-широки от рамената на детето, спално бельо, изработено от естествена тъкан.

За да се спи добре е необходимо да минимализира ефекта на всички „прахоуловители” (килими, отворени рафтове за книги, голям брой сувенири). До леглото закачете стаен термометър и хигрометър за наблюдение на температурата и влажността на въздуха. В идеалния случай, топлината не трябва да е над 20 градуса по Целзий, а влажността е най-малко 60%.

Първо, нека изясним какво е модерната стая за ученика и как изглежда, ако в нея има ученичка? За начало няма да намерите розови, нежни тонове в стаята на момче. Момчетата от всички възрасти предпочитат синьо, зелено, сиво и синьо, които са свързани с морето, небето, космоса. В стаята за ученичка мотивите в стил Прованс са особено популярни, има пастелни цветове в тапицерията на мебелите, а таблата на леглото е украсена с фантастичен балдахин.

Какво ако имате син и дъщеря и само една детска стая? – Не е лесно на няколко квадратни метра да се създаде удобно пространство, в което би било комфортно за две деца и то – от различни полове. Предвид възрастта, пола и темперамента стая за двама ученика може да бъде оборудвана с двуетажно легло, ако детската зона позволява – две еднакви маси (или една L-образна). Децата трябва да разполагат със собствен шкаф, гардероб, нощно шкафче. Глобално разделете ученическата детската стая между двамата, като зонирате помещението с цвят, светлина и мебели.

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *