Уютна трапезария в кухнята: Новото домашно огнище

Уютна трапезария в кухнята: Новото домашно огнище

Независимо от големината на кухнята, длъжни сме да създадем приласкаваща трапезария, която ще обедини семейството

Модерният дом се различава от тези на предците ни не само по обзавеждането и материалите, с които го създаваме. Кухнята отдавна не прилича на тази, в която е свещенодействала баба. Едно обаче е общо – тя събира всички членове на семейството. Вместо край домашно огнище обаче, хората се събират в трапезарията – центърът, на която е масата за хранене.

В какъв стил да я оформим?

Решението за стила и дизайна на трапезарията в кухнята всеки взема, в зависимост предпочитания и възможностите си. По-долу ви предлагаме само някои интересни начини за създаване на приканваща, уютна атмосфера. Един от най-популярните начини за декорация на стените в кухнята е този, който подчертава разликата в предназначението на трапезарията и работната зона. За да обособите обедна зона, използвайте следните материали:


Красиви фототапети и тапети с ярки шарки
3D стенни панели;
Корк;
Плочки или мозайка
Декоративна каменна облицовка;
Настенен декор


Може да подчертаете разликата в двете зони с подходящо осветление: полюлей над масата за хранене или LED светлини. След това обърнете внимание на мебелите: ярка маса за хранене, покривало на дивана, възглавнички и още допълнителни декорации.

Трапезария с ъглов диван

Ъгловата трапезария не рядко се свързва с комфорт, защото мек диван с много възглавници придава голямо удобство по време на хранене. Остава място за няколко стола, които могат да бъдат добавени, когато дойдат гости. Заслужава да се отбележи, че ъгловият диван трябва да съответства на интериора на вашата кухня и да има тапицерия от материал, който лесно може да се чисти.

Предимствата му са:

По-голям места за сядане
Място за съхранение под дивана
Икономия на кухненското пространство

Трапезария в малка кухня

Една малка кухня не бива да е пречка да създадете красив и функционален дизайн трапезария. За да се реши този проблем, действайте с въображение. Може да ви бъде в помощ:

Сгъваем или подвижен плот, който може да се скрие под работната повърхност;
Сгъваема масичка, монтирана на стена или в отделен кът;
Барплот или под первазна повърхност;
Компактни кръгли маси и т.н.

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *