В прегръдката на Жив корал: Интериор в Living Coral – цветът на 2019, според Pantone

Обзавеждане в Жив корал Living coral интериор

Pantone обяви 2019 година, в която трябва да се наблегне на оптимизма, затова и посочи Living Coral /Жив корал/ за Цвят на годината

Living Coral /Жив корал/ е посочен за Цвят на годината от Института Pantone. Той е всичко, което е името му – витален, топъл и много позитивен.

По традиция представителите на института Pantone не само обявяват цвета на годината, но и го интерпретират в контекста на общите тенденции. Специалистите смятат, че във време, когато социалните мрежи и технологии са навсякъде, реалността изисква дълбока комуникация и истинска интимност.

Жив корал (Living Coral 16-1546) насърчава непосредственото общуване, символизира оптитизма и радостта.

Pantone подчертава, че този цвят се среща в природата, макар и на трудно достъпни места като дълбините на морето, но все пак е естествен цвят в екосистемата. Не забравяйте обаче, че коралът присъства активно в социалните мрежи, което означава, че е актуален сред най-активните представители на обществото!
Обзавеждане в Жив корал Living coral интериор
Що се отнася до ползването на Living Coral в обзавеждането експертите препоръчват използването му в шафрани килими, уютни одеяла и тапицерии – всички тези елементи, които създават топла атмосфера у дома.

В интериора този цвят се използва от дълго време – основно като акцент, който предизвиква усещане за лекота, безгрижие и ентусиазъм. Ако вярвате в прогнозите, в близко бъдеще все повече и повече интериори ще се появяват в различни нюанси на почва и червило, със сложни комбинации – т.е. спазвайте червено-кафява палитра, когато избирате нови тъкани, бои и покрития.

Живият корал говори за младост, свежест, енергия, спонтанност, изобилие и радост. Повечето хора го приемат като цвят за обзавеждане на къщи по брега на морето. Но ако обърнете внимание на леките му нюанси, които са близо до естествения тон на кожата, има всички шансове Living Coral да стане „новото бежово“.
Обзавеждане в Жив корал Living coral интериор
Те са подходящи за големи повърхности като стените в банята, детската стая, дневната, трапезарията, спалнята, тапицерията на дивани и фотьойли, декоративни възглавници, скринове, завеси, свещи, всякакви неща за декориране.

Енергичният и дружелюбен Living Coral /PANTONE 16-1546/ е създаден, за да наложи безгрижно и активно забавление. Той е символ на нашата вродена вяра в доброто и стремеж към щастие, неуморим цвят с огромен положителен заряд.

Ако търсите модерен интериор, трябва да знаете, че той ефективно се комбинира с нюансите на сивото. За да оцените потенциала му, вижте как се комбинира с другите цветове.
Комбинации на цвят Жив корал
Успешните комбинации на различните нюанси жив корал са наистина много. Затова се радвайте, експериментирайте. А през 2019та година ще се разбере дали дизайнерите ще превърнат Living Coral на Pantone в класически избор за дизайна на интериора.
Обзавеждане в Жив корал Living coral интериор

Обзавеждане в Жив корал Living coral интериор

Обзавеждане в Жив корал Living coral интериор

Обзавеждане в Жив корал Living coral интериор

Обзавеждане в Жив корал Living coral интериор

Обзавеждане в Жив корал Living coral интериор

Обзавеждане в Жив корал Living coral интериор

Коментари чрез Facebook

коментара

1 коментар


  1. Много красив цвят който подобрява интериора като цяло. Наскоро забелязах, че силно се предпочита и при декорацията на прозорците, предимно във вид на щори. Но все пак трябва да имаме предвид, че избора на завеси или щори за декорация трябва да се съобрази с интериора и декорацията на помещението в което ще се монтират.
    Според мен е важно стаята да не заприлича на скучен офис или учебно заведение. Защото това все пак е нашият дом и трябва да бъде изпълнен с уют и топлина. Незнам дали ви е направило впечатление когато ходите на гости, но хората избират предимно едноцветни и много светли тонове. Но според мен те имат утилитарен характер и рядко подобряват дизайна на стаята.
    Докато правилно избрания дизайн с цвят като „Корал“, без значение дали е за стените, меката мебел или щорите и пердетата, може да обнови стаята като цяло, придавайки по добър вид на помещението и настроение на живущите.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *