Вградената кухня – (почти) идеално решение за малко помещение

Вградени кухни съвети за избор

Вградените кухни са удобно и функционално решение за тези, които ценят комфорта, но не разполагат с пространство или искат да имат повече простор

Вградените кухни са това, което ви е необходимо, ако разполагате с малко помещение за готвене и по принцип искате да имате още едно помещение за гости. Този тип гарнитура е ергономична и благодарение на нея в стаята може да подредите такава мебелировка, че ще изглежда като всеки тип помещение за живеене.

Ефектът се постига, защото оборудването, необходимо в работната зона на класическата кухня е интегрирано в мебелировката. Популярността на този модел обзавеждане нараства, защото предоставя това, което търси всяка домакиня – удобството на ползване и достигане на уреди, „на една ръка”. Щом сте подредили уредите си във вградена кухня, моментално освобождавате място, което може да ползвате или като трапезария или да поставете сгъваемо легло –за неочаквано повече гости.

Вградената кухня е чудесно помещение, но си върви както с предимствата, така и с недостатъците.

Какви са преимуществата на вградената кухня?

Само с подреждането й ще се изненадате каква невероятна визуална хармония постигате в интериора. Кухнята изглежда като цял, единен продукт, а не като хаотично подбирани един по един обекти. Щом подредите гарнитурата ще се , с такава кухня обзавеждането винаги изглежда перфектно.

С нейна помощ се постига и уют. Да, важна е чистотата в едно домакинство и всяка работеща жена дори пряко сили ще мине с парцала, за почисти след семе си. Кухненското помещение обаче е място за семейство – не стерилен зъболекарски кабинет или майсторилница. Производителите на мебели просто правят такива модели вградена кухня, че при всички случаи да създадат приятна атмосфера.

Ергономия – няма на къде повече. Дори да купите вгардена кухня за малко опмещение, ще бъдете сигурни, че тя ще предложи опция, която да побере и подреди цялото необходимо оборудване. Ще си ползвате всички уреди удобно, че дори да живеете в кутийка няма да усетите чувство за натиск в пространството.


Какви са недостатъците на вградената кухня?

Висока цена в сравнение с цената на закупените отделно мебели и уреди.
Обмислете местоположението на уредите и моделите, от които се нуждаете, предварително. След като подредите вградената кухня няма начин да промените подреждането им.

И понеже вече не произвеждат сякаш „вечна” техника, да поправиш ел уред, без да нанесеш щети на облицовката на комплекта, съседните фасади, плота, изглежда мисия невъзможна. Ако пък самата гарнитура се развари, трябва да сте сигурни, че ще намерите подобен на нея размер и „лице”, които да отговарят на общата концепция с другите функционални елементи.

Видове вградени кухни

Както всички кухни и вградените предлагат известно разнообразие. Те се различават по отделни компоненти, местоположение то на модулите и външния дизайн на шкафчетата.

Задължителна техника за вградена кухня: хладилник; повърхност за готвене (газ или електричество); абсорбатор; фурна; мивка; миялна машина; пералня.

Това е стандартен набор, която дори отдадената домакиня, няма да поиска да откаже. По-заетите или уморени дами може би ще поискат малко повече модерни екстри за улеснение като: Микровълнова печка, фризер; фритюрник; хлебопекарна, уреди за готвене на пара; кафемашина; тостер; телевизор и много други.

Тези урези чогат да се сложат по повърхността на плотове. Други , по-леки, могат да намерят мястото си с помощта на специални окачващи скоби.

Една от ползите на вградената кухня е, че техниката не се разполага само в долната редица шкафове. Уреди микровълнова печка или кафемашина може да се подредят в един от висящите модули. Друга опция е да се поръчат в мебелната фирма вертикални структури с няколко вградени елементи.

Най-модерно и нещо като хай-тек внушение се постига, когато в кухненския комплект се вградят не само ел.уредите, но и сгъваема маса, кошници за съдове, различни чекмеджета, държачи за ножове, рафтове с въртележка и др.


Дизайн на работната площ

Дизайнът на вградената кухня може да бъде различен. Може да поръчате както най-изисканият модел, така и възможно по-семпъл. Може да инсталирате в трапезарии, в кухни, разделени само от арка с хола. Панелите по лицевата част на модулите трябва да отговарят на дизайна на мебелите, а може да скриете уредите зад врати. Ще се изненадате какъв брой възможности на вградени кухни изглеждат като обикновена дневна. В този случай всякакъв тип комуникации са надеждно скрити от любопитни очи. Даже мивките се създадени така, че се появяват, когато имат непосредствена работа с тях.

Ъглови вградени кухни

Това е най-практично решение за наистина малки помещения. Когато влезе в употреба ъгълът на кухнята, ще може удобно и лесно да използвате максималния брой елементи. В ъгъла се вграждат чекмеджета, тип „въртележка”. Те са не само ефектни, но и полезни – с кухненски прибори, прибори за хранене, рафтове за подправки.

Малките вградени кухни са добър избор и засобствениците на просторни жилища. Спестите ли място от работната зона, може да предложите на семейството и гостите му кралска трапезария трапезарията. Отделно може да се оборудвате с кухненски остров и дори барплот. Това е истинска атракция за работещи млади хора или гостите им в събота вечер.
Вградени кухни съвети за избор


Дизайнерите на кухненски мебели могат да ви дадат възможност да поръчате плотове с регулируема височина. Така островът ще се преобразува от бар-плот. Той пък може лесно да стане работен плот, маса за хранене и при нужда – миниатюрна маса за дете.

Как да купим вградена кухня?

Да напазарувате отделно комплект мебели и техника понякога се налага от финансова гледна точка. Да, в различните вериги надценката е различна, но знаете ли, че след това е трудно ще комбинирате всичко това, за да получите най-добрият резултат. Най-добре е да вземете първо техника. Щом сте наясно какви и колко уреди ще имате, как ще ги разположите, тогава вече може да поръчате кухненската гарнитура. Красива и удобна рамка на електронните уреди – това е търсеният ефект.

Преди да пристъпите към големите маркети с техника, решете от какво имате нужда. Ще намерите на пазара какви ли не опции за вградени уреди. Имате ли обаче наистина нужда от всичко, което се предлага? Ако толкова ви се прииска от уред на пара, купете си го после и го подредете един от плотовете. Някои неща като хладилник и готварска печка обаче нищо не може да замени – дори във вградената кухня.
Много е важно да съобразите факта, че повечето уреди няма как да скриеш зад вратите или лицевите панели на шкафчетата. По тази причина е добре техните повърхности да си подхождат помежду си и фасадите на гарнитурата. Трябва да знаете, че най-престижните фирми ще ви предложат дори комплекти от вградени уреди, чиито лицеви плочи с а с аналогичен дизайн.

Най-доброто, което може да направите е да си поръчате вградена кухня при доказан майстор или компания. Когато поръчвате гарнитура, вие ще обсъдите с по-опитните от вас специалисти дизайна и желанията, които имате спрямо техническото оборудване. Самата компания по принцип може избира и да ви предостави оборудване, което най-добре отговаря на нуждите ви.

Коментари чрез Facebook

коментара

1 коментар


  1. Изглежда страхотно 🙂 Невероятни цветни решения и съчетания.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *