Всекидневна и детска стая в едно помещение (Идеи и възможности)

Всекидневна и детска стая в едно помещение (Идеи и възможности)

Ако не можем да си позволим отделна детска стая, можем да направи много с една по-просторна всекидневна

Ако не разполагате с голямо жилище, експериментирайте с наличното. От всекидневната става чудесна гостна и детска стая едновременно.

Нарастването на членовете на семейството обичайно не върви с промяна на жилището. Когото имате бебе, не е трудно да поставите кошчето му в спалнята си, но с нарастване на възрастта, нарастват и нуждите му.

Разделение с гипсокартон и ефекта на тавана
Разделение с гипсокартон и ефекта на тавана

Това, че нямате достатъчно стаи не е повод да лишите и себе си, и него от комфорт и свобода да разполага със собствено пространство. Практичните собственици на по-малки жилища са го решили отдавна – преобразуват помещенията. Да направиш от просторния хол удобна всекидневна и детска стая в едно се оказва проста задача.

Детска стая на подиум
Детска стая на подиум

Трябва да се съобразите само с две неща: Възрастта на детето и дизайнерския подход към проблема.

С декоративни рафтове
С декоративни рафтове

Ако детето е малко, със сигурност ще се чувства добре в новото „2 в 1” помещение. С нарастването на възрастта нараства и естествената необходимост от уединение. Тогава може би ще трябва да направите компромис като родител – да отстъпите спалнята на него или да се погрижите за по-добра изолация на неговия „детски” кът.

livingroom-childrenroom 4

Обособяването на две зони – всекидневна и детска стая, е чисто дизайнерско решение. Разполагате с наистина много алтернативи – да решите различните функции с различни цветове, да ги разделите с различни красиви и полезни прегради от гипсокартон, ПДЧ или рафтове, да спуснете завески или да „качите” едната зона на подиум. Много естествено става обособяването с прости неща като различни подови настилки. Сложете различни цветове, форми и дори материали и разделението ще изглежда естествено. Класика е да сложите във всекидневната ламинат (или балатум) с малки настилки, а в детската – пухкав килим.

Естествено изглеждащо решение
Естествено изглеждащо решение

Най-дизайнерско изглежда разделението със стена, която има огледална повърхност. Светлината се отразява върху нея, озарява „всекидневната” и дори я прави просторна. Неприятно е само за домакинята – огледалото винаги трябва да изглежда безупречно чисто, а с деца в къщи не е сигурно колко време ще бъде здраво. Може би трябва да потърсите материал, който да отразява, но да не е толкова крехко.

Добрите стари завеси
Добрите стари завеси

Ето нагледно колко добре изглежда диференцирането на един достатъчно просторен хол на детска стая и всекидневна:

livingroom-childrenroom 7

livingroom-childrenroom 8

livingroom-childrenroom 9

livingroom-childrenroom 10

livingroom-childrenroom 11

Разделение със стена с огледална повърхност
Разделение със стена с огледална повърхност

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *