Всекидневна в рустик – стил: Романтика по време на прохладно лято и уютна зима

Всекидневна в рустик – стил: Романтика по време на прохладно лято и уютна зима

Рустик стилът се отличава с грубост и необработени материали, но и рядко очарование

Всекидневна в рустик стил е прекрасен избор за хората, които предпочитат живота в планината. Този интериор ще ви накара да се чувствате идеално в дома си, независимо дали навън е жарко лято или люта зима.
Rustic Living Room 7
Рустик – стилът е груб, направо недодялан в своите резки форми и необработени материали. Точно в това обаче е секретът на обаянието му – дори типичните градски хора не могат да устоят на близостта му с природата, естествеността и простотата.
Rustic Living Room 8
Епохата на нанотехнологиите настъпи, но тя често изморява и краде от съвременниците си. Интериор в рустикален стил превръща дома в истински оазис на тишината, спокойствието и придава усещане за връщане в миналото.
Rustic Living Room 9
Една стая в дома, например всекидневната с подобен интериор ще ви отпусне и съзнанието ви ще си почине след безкрайния работен ден и грижите в семейството. Рустикалният стил се асоциира с планинските хижи и животът на определена надморска височина. Това обаче е само привидно. Все повече хора залагат на подобен интериор не само във вилите си извън града, забелязаха от „Моят дом“.
Rustic Living Room 10
Много апартаменти залагат на подобен очарователен интериор, който не изисква много като инвестиция. Той създава усещане, че е по силите на всеки с „направи си сам” –хоби.
Rustic Living Room 10
С подобно обзавеждане на практика ще имате всичко, защото то не се „бие” нито с модерната техника, нито с останалите интериори. В него са влюбени както хората с класически вкус, така и тези, които държат на модерната мебел.
Rustic Living Room 12
Прекрасната комбинация от големи камъни и илюзия за необработено определено ще придадат романтичен интериор във всекидневната. В нея обаче ще се чувстват уютно не само дамите, но и съпрузите им, които не биха били доволни да живеят сред „деликатна” мебел.
Rustic Living Room 13

Съвети от дизайнерите за всекидневна в рустик:
Rustic Living Room 10

От цветовете обърнете специално внимание на светлокафявите нюанси на дървото. Мебелите си поръчайте от орех, бял клен и елша. За любителите на тъмно кафяво е дървесината на венге, череша, дъб и бук.
Rustic Living Room 12
Не забравяйте за външния вид на мебелите! За да създадете автентично рустик внушение, те трябва да изглеждат като стари, семейни реликви, съхранявани на тавана. Използвайте покритие само за защита срещу вредители.
Rustic Living Room 13
Груби дъски и стари врати са чудесен материал за производството на мебели. Ако имате умения за работа с дърво, можете да направите дори маса за кафе в рустик стил със собствените си ръце.
Rustic Living Room 2
Не купувайте мебели с орнаменти. Насочете поглед към изкуствено състарените.
Rustic Living Room 3
Металът се препоръчва само под формата на фини крепежи, дръжки и т.н.
Rustic Living Room 4
Тъканите трябва да са с грапава текстура на плата и от естествени материали.
Rustic Living Room 5
Ако искате вашата всекидневна с рустик интериор да е напълно коректна към изискванията на стила, предвидете достатъчно пространство за камината. Най-прецизните могат да я решат като домашно огнище.
Rustic Living Room 6
Бъдете внимателни по отношение на тапетите. Избирайте тези с пясъчен или светъл цвят, но без шарки. Без тапети на стените всъщност е най-добре. Боядисайте със светла боя и направете акценти от камък и дърво. Позволена е почти всяка комбинация от естествени материали, но не и технологии като окачени тавани и други нововъведения.

На пода в стаята може да сложите дъски или декоративен камък. Първият вариант е за предпочитане, защото през зимата ще бъде по-топло, а на каменната настилка трябва винаги да се ходи с обувки или чехли.

Чудесен контраст за светлите стени са тъмно боядисаните греди на тавана.

Казано е точно: Никакви ярки цветове, лъскави повърхности и сложни форми.

Вашата всекидневна в рустик стил ще изглежда съвършена като я декорирате със стар свещник от сребро, ваза от алпака и голям скрин.

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *