За животните, с любов: Направи си сам хранилки и къщички за птици (Оригинални идеи)

Как се прави къщичка за птици и хранилка за птици идеи и съвети

Дори с прости хранилки и ръчно направени къщички за птици ще помогнем на верните ни пернати да преживеят зимата

Когато навън температурата на въздуха падне под нулата, птичките, които не са отлетели на юг, ги чакат трудни времена. Намирането на храна става все по-трудно, особено когато паднат слани. През зимата, от глад, загиват 8 от 10 птици. Нещо, което може да им даде запас с храна и вода може да спаси до 50 птици през зимата. Имайте предвид, че една птица спасява за сезон до 10 дървета, защото не позволява на насекомите да се възпроизвеждат на талази. А ползите, които имаме от дърветата и самите храсти, са известни. Ето защо е необходимо и поучително за децата ви да научите как се правят къщички за птици или поне хранилки. За да направите заедно, може да използвайте абсолютно различни материали, които ще намерите у вас.

Хранилки за птици

Хранилките за птици са много и различни. Може в магазините да си купите готови, но те могат да бъдат направени. Особено вълнуващо е да ги правите с децата, като се има предвид, че такива задачи често се задават в училището и детската градина. При създаването на хранилки за птици трябва да се спазват няколко правила:
Материалът, от който са направени, трябва да е устойчив и да не се мокри. Така ще издържи дълго време и няма да се наложи да бъде подменена хранилката.

Желателно е да бъде изолирана от външните въздействия на природата, т.е. трябва да има покрив и стени. По този начин семена и зърнени храни ще останат добри за хранене по-дълго.
Входът трябва да е непрекъснато свободен, за да имат достъп птиците до храната, която сте им оставили.

Как бързо може да се направи хранилка за птици?

Един от най-бързите начини да се хранят птици на улицата е да се правят годни за консумация фигури. Те могат да бъдат с напълно различна форма и размер. Има няколко варианта:

1.На първо място, правим ядливо лепило. За да направите това, разреждате пакет от неотложен желатин във вода. Трябва да получите гъста смес. След това добавете храната на птиците и го разбъркайте добре. Получената маса може да бъде разложена на форми или просто да се направи на топки. Много е важно да не забравяте да вмъкнете гъста нишка в получените форми, преди да изсъхнат. Поставете крайния продукт в хладилника в продължение на 2 часа. По този начин бързо ще направите ядливи фигури за птици, без особени усилия.

2.Как да направите хранилка за птици от картон? Много е просто.

За да направите това, изрязвате форми от картон, те могат да бъдат от всякакъв размер. Най-добре е да имат възможно най-много хоризонтални повърхности. Така че ще бъде по-удобно птиците да седнат на тях. След това направете дупка във фигурата и я прокарайте здраво нишка, като я вържете накрая.

2.Подготовка на пастата.Сложете 2 супени лъжици брашно в малко количество вода и оставете да се вари за 10-15 минути. По това време се загрява до варене половин чаша вода и се изсипва в разтвор на брашно, като постоянно се разбърква. Веднага щом всичко започне да се вари, незабавно го изключете и оставете да се охлади малко. Получената паста се нанася изобилно върху подготвените фигури и се поръсва с храната на птиците.

3.Разтопете парче несолена мазнина, разбъркайте го с храна за птиците, потопете върха на конеца в сместа. Изсипва се в калъпи и се оставя да замръзне. Сега всичко това трябва да бъде плътно притиснато и охладено в хладилника. След около 2 часа птичето „лакомство” е готово.

Оригинални хранилки за птици от пластмасови бутилки

Хранилки за птици от пластмасово шише Хранилки за птици от пластмасово шише Хранилки за птици от пластмасово шише Хранилки за птици от пластмасово шише Хранилки за птици от пластмасово шише
Всеки знае как да направи най-обикновена хранилка за птици от пластмасови бутилки, а ако пофантазирате малко, ще получите една много красива и функционална къща за птици.

Нестандартни хранилки за птици

Те могат да бъдат направени от почти всеки материал:

Можете да изрежете ядрото на тиква, да направите големи прозорци и да окачите на дърво. Оказва се, че е много оригинално и доста приятно за птици.

Интересни хранилки се получават от стъклени бутилки и стари ненужни чаши и чинии

Можете дори да използвате метални кутии. Ако подходите креативно към този въпрос, ще получите много необичайни модели.
Най-важното е да не забравяме, че за птиците най-важното е това, с което ще ги храните. Има продукти, с които категорично не могат да хранят птици:

грубо тесто
всеки хляб
осолени продукти

С благодарност птиците ще реагират на следните продукти:

просо
овес
пшеница
слънчогледови семки (необработени)
грис от ечемик
бисквити
свинска мас (несолена)
готови храни за птици
плодове
варени картофи
варени зърнени храни

Къщичка за птички

Създаването на къщичка за птици е интересна дейност, особено ако покажете на децата си как да работят с различни инструменти и как да превърнете обикновената дървена дъска в нещо уникално. В допълнение, това е добър подарък за приятели или познати. За да направите къщичка за птици със собствените си ръце, обикновено една дъска и няколко от най-простите инструменти са достатъчни.

Има много различни дизайни, те са направени за определен вид птици и с различна украса. Само не забравяйте, птиците не се интересуват как изглежда мястото, което ще ги приюти от студената зима. По-важни са размерът на дупката и вътрешният обем на къщата за птици. Затова, преди да се заемете със същинската работа, първо помислете за функционалността и след това за декора.

Много е лесно да направите дървена къщичка за птици. Просто се уверете, че дървесината е устойчива на атмосферни условия, например дъб или бук, или можете да използвате водоустойчив шперплат. Инсталирайте къщата за птици на височина най-малко 1,5 метра над земята, за да предпазите птиците от хищници като котки.

Най-добре е да ги окачите на северната страна на дървото, за да ги предпазите от дъжда.

Как да направите проста и много удобна и здрава къщичка за птици, може да научите от онлайн изданието www.skil.co.uk :
Как се прави къщичка за птици стъпка по стъпка
Необходими материали:

За малки птици може да направите всички стени от една дъска с ширина 15 см. Оптималната дебелина е около 20 мм. Направете покрив под ъгъл, така че водата по време на дъжд лесно да се оттича от повърхността.

Необходими са такива детайли като:

1 задна стена с дължина 38 см
2 странични стени 22х26 см
1 покрив е с дължина 18 см или малко по-дълго, така че водата да се оттича
1 предна стена с дължина 23 см с вход ø32 мм
1 дължина на основата 12 см
лепило за дърво
винтове

Процесът – стъпка по стъпка:

Размерът на къщата за птици и входа на дупката се определя от видовете птици, които се предполага, че ще се заселят там.
Маркирайте размерите на дъската и вижте подробностите – трябва да сте наясно с правилните размери на детайлите.

Отметнете размерите на дъската.

Обработете ръбовете с шкурка.

Пробийте отвора на входа на 18 см от дъното на предната дъска.
Използвайте водоустойчиво лепило за дърво и пирони или винтове, монтирайте страничните панели на задната стена. За да не се напука при закрепването на дърво, предварителни направете отворите. След това пробийте монтажните отвори.

Също така, използвайте лепило и гвоздеи, за да монтирате предния панел.
Монтирайте покрива с наклон от 20 °.

Ако искате, можете да направите закачалки на гърба на покрива и да инсталирате допълнителни дъски под покрива. Те трябва да са с 5 мм по-малки от вътрешните размери на стените, така че покривът да е повече или по-малко фиксиран. След това затворете покрива на къщата за птици с парче покривен филц.

За да осигурите дренаж, под стърготината пробийте няколко дупки с дължина 10 мм.

Как се прави къщичка за птици стъпка по стъпка
сн.www.skil.co.uk

Как се прави къщичка за птици стъпка по стъпка
Като алтернатива, за кръгла дупка можете да направите предната страна по-ниска. Предимството на такъв вход е, че ви позволява да използвате къщичка за птици в различни размери.

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *