Зелена спалня – необичайно, но страхотно решение

Зелена спалня или спалня в зелено идеи

Спални в зелено не са най-популярното дизайнерско решение, но далеч не са екстравагантност, която не може да си позволите

Знаете, че интериорният дизайн има способност да провокира различни и крайни емоции – от пълен покой до агресия. Основна заслуга за това е цветът на помещението, в което се намирате. Ако това, което искате в своята спалня е романтика, свежест, чистота и усещане за близост с природата, най-добре да я декорирате в меки зелени тонове. Специалистите казват, че зеленото успокоява нервната система, отпуска и разсейва лошото настроение. В този смисъл, зелената спалня, макар и необичайно, е много мъдро решение, ако ви престои ремонт или обзавеждане на ново жилище.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Популярни оттенъци зелено

Съвременните дизайнери съветват да се използват различни нюанси на зелено, за да се постигне усещането за комфорт, което ви трябва в стаята:

Светлите тонове успокояват и са чудесно решение за млади хора, които водят интензивен начин на живот.

Т.нар. цвят „маслина” е избор, който ще допадне на хората, които имат необходимост от непрекъснат досег с природата и са поддръжници на еко интериора.

Цветът, който прелива в нюанс „горчица” е идеален за стая, пригодена за почивка.

Изумруденият, т.нар. „емералд зелено” е бляскъв, оригинален, свеж подход в оформление на интериора.

Зелена спалня или спалня в зелено идеи

Как да съчетаем зеленото с другите цветове в спалнята?

Зеленото се счита за универсално, така че може лесно да се комбинира с други тонове. Благодарение на това дори подови или тавани покрития могат да бъдат в някой от нюансите му, без да се притеснявате за покритието на мебелите, които ще изберете.

Сред най-успешните комбинации са:

Почти всички нюанси на студено зелено изглеждат перфектно с бяло, оранжево и прасковено боядисани мебели.

Ярко зелено си подхожда много с бяло или кафяво.

Зелено-сините тонове са съчетават най-ефектно със синьо-сини оттенъци.

Зелена спалня или спалня в зелено идеи

Мебели за зелена спалня

За да създадете най-хармоничния и стилен интериор, трябва да обърнете специално внимание на избора на мебели. За спалня в зелено, дървените мебели са идеалният избор, независимо от кой нюанс ще изберете. Дали ще изберете масив или с МДФ покритие – няма значение. Постига се еднакъв визуален ефект за свързаност с природата.

Ако спалнята е декорирана в стил Прованс, състарените снежнобели мебели изглеждат особено елегантно и романтично. Дизайнери дори съветват да се подбират мебели от бреза или бор за такива помещения. Няма да сбъркате и с гарнитура от бамбук.

Зелена спалня или спалня в зелено идеи

В какъв стил да обзаведете спалнята в зелено?

Различните нюанси на цвета ще изглеждат чудесно в комбинация с повечето стилове, но непременно съобразете характеристиките им, когато подбирате точно кой оттенък ще ви свърши най-добра работа:

Класическият интериор изглежда стилен и луксозен в зелено, но с тежки дървени мебели в тъмен цвят. За да направите пространството по-интересно и да се отървете от строгите акценти, включете много на брой леки декоративни елементи. За осветление можете да използвате прожектори с фина настройка.

Източен стил. Минимализмът винаги се е смятал за отличителен белег на източната култура. За комбинация със зелен интериор са идеални дълбоки тъмни цветове, които наподобяват малахит. Когато декорирате интериори, трябва да използвате минимален брой предмети. Позволено е да се използват стилни тематични декорации под формата на арабски лампи или японски фигурки.

Прованс. Рустик стилът се характеризира с невероятна лекота и позитивност, така че включва използването на най-естествените цветове. За да получите интересен интериор, можете да използвате различни флорални орнаменти, букети от цветя или мебели със състарена повърхност.

Екостил. Интериорът, проектиран в този стил, изглежда най-добре в изумрудени и тревистозелени тонове.

Младежки стил. Свежи зелени нюанси перфектно ще се съчетаят с ярко червено, свежо бяло или тъмно синьо, за да се получи интересна и запомняща се спалня.

Зелена спалня или спалня в зелено идеи

Зелена спалня или спалня в зелено идеи

Зелена спалня или спалня в зелено идеи

Зелена спалня или спалня в зелено идеи

Зелена спалня или спалня в зелено идеи

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *