Актуални цветове и материи в интериорния дизайн за 2018 година

През 2018-а са актуални естествените текстури сн. "Моми Студио"

      Автор: Антония Саранеделчева – „Моми Студио“

Всяка година започва с предричането на нови тенденции в интериорния дизайн, които задължително ще бъдат част от декорирането и обзавеждането на дома. Без значение дали става дума за аксесоари, или за определен стил интериор, винаги излизат нови тенденции, които могат да се използват от всички.

В края на годината от Pantone обявиха за цвят на годината Ултра виолетовото, с който се опитаха да провокират интериорните дизайнери да експериментират малко повече тази година откъм комбинации на цветове и текстури, така да мислят и творят малко извън общоприетите рамки.

Актуални цветове и десени в интериора сн. Pixabay

Актуални цветове и десени в интериора сн. Pixabay

С помощта на интерниорния дизайнер на „Моми Студио“ искаме да ви представим, как можете да освежите интериора си, така че да сте в крак с новите тенденции.

От великолепни тапети до украсени тавани, ние създадохме за вас едно обобщение на тенденциите за актуалните цветове и материали в интериорния дизайн за 2018 година.

Комбинацията от цвят и текстура предава различни усещания, така че правилната комбинация е ключът към цялостния дизайн.
Към днешна дата зеленият цвят е един от актуалните, тъй като все повече хора го избират за своите домове, с идеята да противодействат на все по-градския начин живот.

 

Уютния дом започва с избора на подходящ дизайн сн. "Моми Студио"

Уютния дом започва с избора на подходящ дизайн сн. „Моми Студио“

Все повече се усеща желанието на хората да се свържат отново с природата, а това се отразява върху принтовете на тапетите, щампи, както и на малките аксесоари за дома, като например керамика и прибори за хранене. Тапицерията в зелен цвят също е сред водещите тенденции, особено ако говорим за кадифе в красиви изумрудени нюанси.

Черното се завръща! Всъщност ние не мислим, че някога този цвят е бил демоде, но по наше мнение тази година ще се завърне в целия си блясък.

Бъдете готови да декорирате в лилаво, ако искате да бъдете в крак с тенденциите в интериорния дизайн през 2018 година. Този цвят символизира богатство, творчество, мъдрост, спокойствие и независимост. Безспорно лилавия цвят ще присъства под една или друга форма в много интериори.

Синьото е отново на мода сн. "Моми Студио"

Синьото е отново на мода сн. „Моми Студио“

Сивият цвят е прекрасен и изтънчен, използван в различни нюанси. Той е не само чудесен спътник на други неутрални нюанси, но също така има силата да балансира смели акценти. Една чудесна комбинация са цветни стени, ярки акценти в комбинация със сиви килими. Сивите тонове създават успокояващ фон за всички ярко наситени цветове, добавяйки текстура и въвеждайки естествени материали към вашия интериорен дизайн.

Меките маслени цветове като розово, оранжево, сьомга, масленозелено и индигово синьо са новите неутрални нюанси, които намират приложение както в цветовете на стените, така и в теракота и текстила. Един от големите предимства на тези нежни цветове е, че безпроблемно се комбинират със съществуващите мебели във вашия дом. Съчетанието им с матерали като месинг, мрамор и особено естествено дърво създават по-уютна и в същото време по-свежа атмосфера в дома.

През 2018-а са актуални естествените текстури сн. "Моми Студио"

През 2018-а са актуални естествените текстури сн. „Моми Студио“

Когато става дума за текстури в интериорния дизайн за 2018 година се очаква естествените материали като красивото кадифе да се превърне в тъкан на годината. Тази популярност на мекото кадифе отчасти се дължи на инерцията спечелена в края на 2017 година, когато стана синоним на изящните мебели. А луксозни нюанси на лилаво, синьо, зелено и червено само подчертават неговия луксозен вид.

Тази година наистина ще бъде блестяща, защото металите отново са сред топ актуалните тенденции в интериорния дизайн за 2018 година. Осветителните тела и аксесоарите от мед са сред актуалните материали, но ще отстъпят малко място на среброто, което ще добави елегантно очарование към атмосферата на интериора. Свещници, лампи или рамки за картини със сребристо очертание създават усещане за безкраен шик, особено в комбинация с богати материали или други метални нюанси като например месинг.

След години пренебрежение и лоша репутация като „старомоден“, днес тапетът се завръща в интериорния дизайн. Сега той се използва не само, за да придаде дълбочина на интериора, но и за да създаде изцяло нова визуална перспектива и за да придаде на интериора повече уют и домашен комфорт. Всъщност новите тапети приемат ролята на произведения на изкуството.

И нещо любопитно – през 2018 година интериорния дизайн на кухните ще нарушава правилата. Те ще бъдат нетрадиционни, персонализирани, стилни и функционални. Забравете за белите шкафове, освен ако не са в комбинация с друг маслен цвят – розов, изумрудено зелено, виолетово или синьо. Очаквайте наистина цветни и текстурирани интериори!

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *