Барбекю на терасата – не е скандална идея, а нестандартна!

Идеи за барбекю на терасата

Една от радостите на затоплящото се време е възможността да съберете приятели на барбекю в двора, но какво може да направите, ако имате само тераса?!

Повечето хора обичат скара. Добре направеното барбекю може да изкуши дори злоядото дете. Удоволствието от добре препеченото месо обаче е двойно, когато се приготвя и консумира на открито.

Място, на което да приготвиш барбекю

Най- приятно е, разбира се, е сред природата – в гората, на плажа, до планинска хижа. По-достъпния вариант е в някой красиво уреден двор. А какво да кажат хората в апартаментите?! – Те могат или да разчитат на гаражите си, или на мазите, но и двете решения не са приятни и особено естетични за посрещане на гости. В този случай някои особено находчиви домакини намират начин да организират барбекю точно на балкона си.

Ако сте решени да го правите по класическия начин, трябва да ви е ясно, че това е много рисково не само за вас, но и за останалите членове на кооперацията. Освен, че е опасно, то е и забранено.

Барбекю на терасата – не е скандална идея, а нестандартна!

Единствената приемлива алтернатива е да използвате електрическо барбекю за тераса.

Електрическо барбекю за тераса
Във всеки магазин за електроуреди ще намерите голямо разнообразие от безопасни скари. Тяхното най-голямо предимство е, че без да се пали огън, използвайки силата на електричеството, ще се наслаждавате на истинско барбекю на балкона, без да нарушавате закона и да поставяте съседите в риск.

Този вид барбекю може да е хоризонтален или вертикален.

Хоризонталните скари изглеждат като мини версия на бознатото външно барбекю. Нагревателният елемент е разположен отдолу и трябва ръчно да завъртите шишчетата с месо. Този процес прилича много на готвенето на кебапчета на открито, каквото се наблюдавали от деца. Устройството е пригодено за използване както на балкона, така и вътре в кухнята на апартамента.

Вертикалните барбекюта имат формата на удължен цилиндър, който има нагревателен елемент за пържене на месо отгоре и автоматично задвижване. По този начин късчетата месо се въртят и пекат равномерно. В долната им част има специален контейнер, в която се събира падащата мазнина.

Мини – барбекюта е последната техническа иновация, която позволява да имате скара на терасата. Това устройство е достатъчно компактно и пригодено така, че да може да се закачи (подобно на държач за саксии). При него съществува опасност от пожар, защото не е електрическо и се отделя известно количество дим.
Барбекю на терасата – не е скандална идея, а нестандартна!
Което и от устройствата да изберете, не трябва да ги оставяте без надзор. Погрижете се наблизо да има вода или пожарогасител, за да се погрижите при непредвидени ситуации.

Освен задължителната скара, от вас се изисква да организирате и уюта на балкона, за да се насладите наистина на барбекюто. Подходящи столчета и масичка с лаконична красота, растения, в ъглите, тъкани на безопасно разстояние от скарата…- всички тези дреболии ще превърнат дори малката тераса в прекрасно място, където да посрещнете гости на вечеря!

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *