Настолни камини за чист и уютен хол

Настолни камини за чист и уютен хол

Нима си мислите, че хората нямат нужда вече около огнище?! Защо тогава щяха да използват настолни комини за топлина от всеки вид?!

Откакто свят светува хората се стремят да имат уют и комфорт в собствения си дом. Това е една от причините да си създадат огнище. Днес, векове по-късно нещата не изглежда да са различни. Живеем в модерни времена, с нови, лъскави мебели и скъпа техника, но нуждата ни от огън и топлина не се е променила. Някои се радват на печки, други си позволяват камини, но какво ако да направим, ако нямаме средства или не обичаме вечното почистване и опушване?! Просто можем да се сдобием с „жив огън“ на приемлива цена! За целта ни е нужна една обикновена настолна камина. Това решение коства минимум проблеми, а съчетава напредъка в технологиите с функции, изпълнявани от традиционните модели.

Настолни камини за чист и уютен хол

Практична и безопасна алтернатива

Настолната камина има много предимства. Първо, не е нужно да се свързвате със съответните органи, за да получите разрешение за инсталиране. На второ място, не се изисква специален комин. Такива обекти премахват необходимостта от преустройство на стените. Не е нужно да ги разбивате, защото камината ще изисква минимално пространство. Поради компактните си размери се монтира на различни места в къщата, а стаята, където се намира, не изглежда претрупана.

Някои смятат, че настолната камина със своя вид не може да се конкурира с традиционните модели. Съвременните дизайнери обаче работят много върху дизайна му. Ето защо те изглеждат като истински произведения на изкуството.

Има разнообразни модели настолни камини и изглежда като самостоятелна мебел, но се комбинира с останалите неща в обзавеждането. Често срещано решение е комбинация с масичка за кафе. Така се получава нещо като модерна версия на домашното огнище.

Съвременните камини често могат да се вградят в ниша в стената или стелаж.

Настолни камини за чист и уютен хол

Видове биокамини

Според съществуващата класификация биокамините са разделени на:
На плот;
Ъглови;
Монтирани на стена;
Подови

Липсата на каквито и да било ограничения е характерна за настолната мини-камина. Свободата се предоставя и по отношение на нейната форма. Дизайнерите я създават под формата на ваза, стъклена купа и т.н. Такова устройство може да бъде инсталирано дори на нощно шкафче. Възприема се по-скоро като декоративен обект, отколкото като източник на топлина.


Предимства

Биокамината има следните положителни качества:

абсолютна безопасност;
практичност при работа;
защита срещу разливане на гориво, дори ако устройството е съборено;
липса на дим, сажди;
използването на екологично чисти горива.

Възможността за пожар е сведена до нула при използване на такива камини. Това се осигурява от специален механизъм. Традиционните печки излъчват миризми, което в този случай е изключено. Биогоривото, абсолютно безопасно за човешкото здраве, допринася за образуването на равномерен пламък. Можете да регулирате интензивността му по желание.
Настолни камини за чист и уютен хол
Характеристики на дизайна

Какво е настолна спиртна камина? По своя дизайн той изобщо не прилича на обикновените. Съдържа следните части:

корпус;
горелка;
декоративни компоненти.
Нагревателният блок е най-важният компонент. Неговата роля играе резервоарът за гориво. В най-простите модели обикновената горелка играе тази роля.
Модификациите с резервоари за гориво имат специален клапан. С негова помощ е възможно да се регулира интензивността на пламъка. За разлика от най-простите модели, собственикът на такава камина е в състояние да гаси огъня по всяко време.

Настолни камини за чист и уютен хол
Корпусът на устройството е:

затворен;
отворен.

Що се отнася до формата, тя може да бъде всяка. Някои дизайнери дори го оформят като полилей. Отворените модели ви позволяват да се възхищавате на пламъците. Кислородът влиза в тях през една от страните. Като аксесоари обикновено се използват елементи, изработени от огнеупорен материал.

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *