Ремонт на баня: Как да съкратим разходите

Как да направим ремонт на баня

Отлагаме ремонта на банята, защото не ни е по силите финансово, а всъщност има начин да се справим

Мнозина знаят, че да правиш ремонт в банята е не само трудоемко, но и изключително скъпо. Често това е причина да се отлагат наложителните дейности, макар че банята е далеч по-малка като площ от останалите стаи в жилището.

Ако състоянието на ВиК и електрическата инсталация е добро, може ремонтът все пак да не се окаже с толкова висока цена. Може да си спестите излишните разходи, ако последвате няколко важни съвета:

Ясно е, че ако ще трябва да викате майстор за всеки етап от работата в банята, това ще ви бръкне в джоба сериозно. Затова се обърнете към професионална фирма, която ще ви даде пакетна цена за услугите си. Нека те са доказани като име на пазара, за да не се разочаровате от крайния резултат. По този начин ще намалите и разходите за материали, тъй като специализираните компании ги зареждат изгодно и няма да ви поискат непосилни суми за тях.

Създайте проект и задължително обсъдете визията на банята си. Може да е под формата на скица, но с указани детайли, на които държите, за да добият представа и изпълнителите. Обмислете добре идеите си, защото не бива да се случват грешки, които биха оскъпили ремонта. Както се казва, два пъти мери, веднъж режи!

Ако решите сами да закупувате материалите си, потърсете отстъпки или разпродажби в строителните магазини. Там също може да получите адекватна консултация по въпроса какви плочки и обзавеждане да използвате, например, за да ви излезе по-евтино.

Относно фирмата за ремонт, преди да я изберете, задължително проучете как вървят цените на пазара. Конкуренцията има интерес да ви предложи по-изгодна оферта, така че не се свенете да бъдете активни при сключването на удачна за вас сделка.

За да спестите усилия на работниците, може предварително да почистите банята, да отстраните старите плочки или тръби (ако и те се подменят), да свалите мивката, смесителя, душа, да отстраните боята на тавана. Всичко това ще спомогне за по-ниската цена накрая.

Изисквайте поставянето на хидроизолация, която ще спомогне за предотвратяването на мухъл. Тук може и да вложите някой лев допълнително, но бъдете сигурни, че ще ви спести доста нерви и проблеми за в бъдеще.
Как да направим ремонт на баня
Доверете се на класически решения при ремонта на банята, за да не залитате в прахосване на средства за авангардни варианти. Има дървени и пвц ламперии, коркови плоскости, мозайки, водоустойчиви тапети, които са съвсем достъпни за всеки. Комбинирайте ги със стандартните плочки, които обикновено излизат по-скъпо, така ще спестите разходи.

Ако подът е от по-евтин и изчистен като модел фаянс, може да поставите отгоре гумирани подложки, които ще изпъкнат на неговия фон.

И с допълването на всеки детайл банята ви ще изглежда ефектно и модерно дори и с минимални средства, не се съмнявайте в това, а пуснете въображението си на воля!

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *