Удобни места за съхранение в малка баня и тоалетна

Удобни места за съхранение в малка баня и тоалетна

Липсата на място в малката баня или малката тоалетна не е трудност, а предизвикателство за въображението, което може да се прояви в дизайна

На човек не му трябва голямо пространство, за да се изкъпе или да измие зъбите си. Въпреки това, не е за завиждане, ако има малка баня. „Мокрото” помещение с незавидни размери създава проблем преди всичко с местата за съхранение. За да се организира ред, не може без тях. В малката баня все ще се намери къде да се сложат шкаф, панер или стелаж, но е предизвикателство да се запазят сухи и да се оформи хармоничен дизайн. Въпреки това, има достатъчно интересни възможности, които ще направят пространството удобно и уютно.

Използване пространството над тоалетната чиния

Ако банята е оборудвана с моноблок, остава много свободно място над казанчето. То може да бъде използвано като се постави аксесоар за подреждане и декорация.

Рафт над тоалетната

Нищо сложно като изпълнение! Могат да се инсталират няколко рафта над тоалетната чиния, върху която да се наредят сгънати кърпи, ароматизатори, дори – ваза с цветя и интересни декоративни елементи.

Сгъваем стелаж


Това решение е особено модерно напоследък и е лесно да се открие в бюджетните онлайн магазини. Продава се на части, които изглеждат като тръби. Сглобяват се, така че основите да останат от двете страни на моноблока и да държат заедно рафтчетата.

Рейлинг/ закачалки

Рейлингите са изключително модерни, може би защото масово се строят домове с малки помещения. Те могат да са с красив дизайн и по тях могат да се окачат както отдели неща като хавлии, така цели панери / кошове за съхранение.

Стълба


Ако интериорът на банята/тоалетната е в някакъв артистичен стил, стълбата е чудесно допълнение. Тя може да се премести по желание.

Огледало с рафт


Доброто старо огледало с рафт над мивката е класика- и в малката баня, и в тоалетната. Ако зад отразяващата повърхност „крие” още място за съхранение- още по-добре. То може и да бъде малко по-голямо и дори осветено. В резултат на това се получава една много функционална, полезна и атрактивна вещ! Освен това на рафтчетата може да подредите почти всичко, което ще реши проблема с хаоса в малкото помещение.

Подова кошница/ Текстилна табуретка

Докато намерите своето подходящо място за съхранение, спокойно може да подредите няколко ролки тоалетна хартия в красива декоративна кошница или сгъваема табуретка, покрита с водонепромокаема тъкан. При нужда такъв аксесоар лесно се мести, което го прави подходящо за всяко помещение.

Етажерка на колелца


Това е компактен и в същото време много удобен аксесоар, който може да се постави навсякъде: на пода, под мивката, до вратата, до моноблока.

Благодарение на вертикалните чекмеджета заема минимално място и в същото време на него са подредени много неща наведнъж.

Ниша над тоалетната

Не е толкова трудно и да се направи ниша с осветление. Тя е отлична възможност за съхранение в малка баня или малка тоалетна, където просто няма място за нищо излишно.

Затворен шкаф над тоалетната

Другата алтернатива за ред и чистота в банята е да се затвори пространството над нишата с шкаф. Така всичко необходимо ще бъде на една ръка разстояние- сухо и наредено, а и няма да създава визуален дискомфорт.

Мивка с шкафче

Ако има възможност за поставяне на мивка, допълнена с шкаф с място за съхранение, не трябва да се изпуска. Тя заема малко пространство, но можете да поставите всичко необходимо под нея .

Използвайте мястото на/над вратата

Подвижни закачалки или закрепени такива са универсално решение. Там може да се окачат не само кърпи за ръце, но и кошници или други удобни аксесоари за съхранение.


Мястото над вратата така или иначе стои неизползваемо. Ако се постави рафт, той наистина ще бъде труден за достигане, но там могат да се поставят удобни панери, опасна битова химия или ароматизатори.

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *